Niye böyle dargin bakarsin

karakoyunlu75

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
yamaha or700 tr v2
Merhama sizden ricam güler duman ve musa eroğlunun beraber seslendirdiği niye böyle dargin dargin bakarsin türküsünün ritmini çok aradim bulamadim lütfen yardimci olurmusunuz şimdiden çok teşekkür eder çalişmalarinizda başarilar dilerim

arkadaşlar kafam iyice karıştı doğrusu hangisi 2/4 mü 8/8 mi 7/8 mi denedim olmuyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Niye böyle dargin bakarsin

selam ben youtubede dinledim galiba 5/8 ritiminde yapabilirsin
kolay gelsin

Yanılıyorsun. başı 8/8'lik olarak başlıyor ve 7/8 oolarak devam ediyor sonra gene 8/8 olunca karma usul oluyor. Anlayacağın 8/8 ve 7/8 karışımı birşeydir. Saygılarımla,

hahaha 2/4 Lük parça abicim yaa :D

hahaha 2/4 Lük parça abicim yaa :D

Can dostum ben Türk Halk Müziği ve bağlama hocasıyım 2/4'lük duyabileceğim en ilginç cevap olmalı. Ben internetten dinlemedimde yanlız bilirsinizki bu parçayı Güler DUMAN da söylüyor. Güler DUMAN da Arifsağ Müzik evinde Gönülden Gönüle Halk Müziği topluluğunda hemen sol tarafımda oturan dersane arkadaşım idi :D hala 2/4'lük olduğunu iddaa edermisin. Sonsuz sevgilerimle,

en iyisi klavye uzerinde deneyim ona gôre cevap veriyim arkadasimiza yardimci oluruz

en iyisi klavye uzerinde deneyim ona gôre cevap veriyim arkadasimiza yardimci oluruz

Klavye üzerinden çalabildinizmi bari :D
Sevgili dostum bu türkü klavyenin mevcut ritimleriyle çalınmaz buna özel ritim yazmak gerek. Belirttiğim üzere mezur başlar 2+3+3 = 8/8'lik olarak başlıyor diğer bölümler 2+2+3 = 7/8'lik olarak devam ediyor. Dolayısıyla iki değişik ritim de birarada çalabilmek oldukça büyük meziyet ister veya elden kitlerle ritim çalmak ister veya özel ritim yazmak ister son nokta budur boşuna aramayın Sevgilerimle,

layik degilsin ritiminde 7/8 cesidi temp145 calabiliyorsun kolay gelsin tam orijinal gibi degil ama idare eder

Moderatör tarafında düzenlendi:

eser 7/8 likin ters atılmış ritmi.layık değilsinle aynı

Yanılıyorsun. başı 8/8'lik olarak başlıyor ve 7/8 oolarak devam ediyor sonra gene 8/8 olunca karma usul oluyor. Anlayacağın 8/8 ve 7/8 karışımı birşeydir. Saygılarımla,
Sazgrubu üstadım haklı bu konuda karma ritm söz konusu aslında ritm konusunuda açıklamak gerek aslında tüm ritmler asal sayı gibi kabul edilebilir sonuçta ritmlerin toplamının sonucu,evrende herşeyin bir bölünebilirliği teoremine götürüyor bizi..Mesela 9/8 ritmini 4/4 lük ölçüde çalabilirmiyiz desem çoğumuz "hayır" diyecektir ama 9/8 ritmini oluşturan kalıbı 64 vuruşun aralarına doldurursanız ritmin aslında "aksamadığını" görürsünüz:D ben bu söz konusu parçada 5/4 lük bir birim bile gördüm:D selamlar saygılar...

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri