Ruhi
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
- Enst.
- YAMAHA OR700 TR V2 - YAMAHA DSR 200
Cevap: Neler okuyoruz?
Bence çok güzel bir konu açmışsın. Bu arada söylediğin kitap bende de var. Ama bu tür kitaplara 'Başvuru' kitabı denir. Yani her gerek duyduğunda bir bakarsın. Maalesef günümüzde çocuklar fazla okumuyor. Sanırım bunda bilgisayarın da etkisi var. Bizim zamanımızda Kemalettin tuğcu meşhurdu. Ayrıca çizgi romanların hepsi. Bir de cep fotolar. Hepsini okumuştum.
Bu konu da oldukça fazla şey yazılabilir. Ama şuna ben de katılıyorum. Yeter ki okuyun, ne okursanız okuyun.
Bence çok güzel bir konu açmışsın. Bu arada söylediğin kitap bende de var. Ama bu tür kitaplara 'Başvuru' kitabı denir. Yani her gerek duyduğunda bir bakarsın. Maalesef günümüzde çocuklar fazla okumuyor. Sanırım bunda bilgisayarın da etkisi var. Bizim zamanımızda Kemalettin tuğcu meşhurdu. Ayrıca çizgi romanların hepsi. Bir de cep fotolar. Hepsini okumuştum.
Sevgili dostuma aynen katılıyorum. O zamanlar anne babalar bu tür kitaplara karşıydı oysa bu tür kitaplar bize okuma sevgisi aşılamışlardı ve en büyük zevkimizdi. Babamla birlikte okurduk. 70' li yıllarda insanlar tercih ettiği siyasi konuma göre kitap okurlardı oysa ben de her tür kitap bulunur ve hepsini de okurdum. Şu anda benim de minik bir kütüphanem var sayılır. Herhalde kitaba yatırdığım paraları biriktirseydim, sıfır bir araba alabilirdim. Çünkü bence o zamanlar kitablar daha pahalıydı ve genellikle 2. elleri tercih ederdik.Çocukluğumda bu çizgi romanlar için "zararlı" denirdi.Yardımsever olmanın,vatanını milletini sevmenin,haksızlığa başkaldırmanın nesi zararlıymış anlamadım hiç bir zaman.Şimdiki çocuklar bilgisayarda arkadaşlarıyla oyun oynarken kafalarını koparmaya çalışıyorlar birbirlerinin..
Bu konu da oldukça fazla şey yazılabilir. Ama şuna ben de katılıyorum. Yeter ki okuyun, ne okursanız okuyun.