Nedir bu vst olayı?

• Konbuyu başlatan piynst
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 18
  • Görünümler : 9K
Cevap: Nedir bu vst olayı?

hazır konusu açılmışken ben de bir iki şey karalamak istiyorum.

VST/VSTi bana göre sanal enstruman uygulamalarındaki teknolojisinin en üstüdür (klavyelere nazaran)

Artık, ses örnelerme (sample) kalitesini bir yere taşımışlar. Çalıma göre algaritma oluşturmuşlar. bağlı çalımda legato sample'ları, kesik çalımda sticato sample'ları, akor basımında çoklu çalma, iki nota basmında otomatik mono çalımına dönüş gibi hepsine program kendi karar veriyor.

ben sahnede şuanda lionstracs'ın GROOVE X-R modelini kullanıyorum.

Bu cihazı vstileri sahnede kullanmaya yönelik tasarlamışlar.

içerisinde 1TB hdd
8 Gb Ram
Amd Phenom X6 işlemci
Linux 64 bit işletim sistemi

ve vstileri kullanabilmek için özel bir VST host yazılımı kullanmışlar.

VSti seçim ve çalımı sadece 3 saniye. 3 saniyede sesleri yüklüyor ve hazır bir hal alıyor.

isterseniz cihaza birden fazla klavye bağlayabiliyorsunuz ve her klavyeye farklı VStileri yönlendirebiliyorsunuz. ve bunun gibi daha bir çok özelliği mevcut.

VSTi teknolojisindeki rahatlığı ve kaliteyi orglardan beklersek daha bi 30 yıl beklememiz lazım gibi geliyor bana.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Workstation Klavyeler Fiat Şahin ise;
VST dünyası Mercedes'tir :)

Salim sende lionstracs'ın GROOVE X-R varsa birsey sorucam Fuarda bakdim ama
yinede emin olmak icin. Vst-Instleri ritimler ve ACC lerde kullanma imkani varmi?

hazır konusu açılmışken ben de bir iki şey karalamak istiyorum.

VST/VSTi bana göre sanal enstruman uygulamalarındaki teknolojisinin en üstüdür (klavyelere nazaran)

Artık, ses örnelerme (sample) kalitesini bir yere taşımışlar artık çalıma göre algaritma oluşturmuşlar. bağlı çalımda legato sample'ları, kesik çalımda sticato sample'ları, akor basımında çoklu çalma, iki nota basmında otomatik mono çalımına dönüş gibi hepsine program kendi karar veriyor.

ben sahnede şuanda lionstracs'ın GROOVE X-R modelilni kullanıyorum.

Bu cihazı vstileri sahnede kullanmaya yönelik tasarlamışlar.

içerisinde 1TB hdd
8 Gb Ram
Amd Phenom X6 işlemci
Linux 64 bit işlemci

ve vstileri kullanabilmek için özel yazılım bi VST host yaızlımı kullanmışlar.

VSti seçim ve çalımı sadece 3 saniye. 3 saniyede sesleri yüklüyor ve hazır bir hlai alıyor.

isterseniz cihaza birden fazla klavye bğalayabiliyorsunuz ve her klavyeye farklı VStileri yönlendeirebiliyorsunuz. ve bunun gibi daha bir çok özleiği mevcut.

VSTi teknolojisindeki rahatlığı ve kaliteyi orglardan beklersek daha bi 30 yıl beklememiz lazım gibi geliyor bana.

Salim Hocam merhaba,

Bir ara bu cihazın Türkiye temsilciliğini alacaktın sonra olmadı sanırım.
Sonunda cihaz eline geçmiş anlaşılan. Bu cihazın Türkiye için son durumu nedir?
Alet hakkındaki olumlu ve olumsuz düşüncelerini paylaşabilir misin?
Daha doğrusu alet'in tam olarak neler yaptığını anlatabilirsen, benim gibi bilmeyen arkadaşlar da aydınlanmış olurlar.
Ritim olayları nasıl oluyor vs..
Son olarak, bir de yaylı ve diğer seslerle ilgili demo paylaşabilir misin rica etsem.
Selamlar

Salim sende lionstracs'ın GROOVE X-R varsa birsey sorucam Fuarda bakdim ama
yinede emin olmak icin. Vst-Instleri ritimler ve ACC lerde kullanma imkani varmi?
trigovina' Alıntı:
Salim Hocam merhaba,

Bir ara bu cihazın Türkiye temsilciliğini alacaktın sonra olmadı sanırım.
Sonunda cihaz eline geçmiş anlaşılan. Bu cihazın Türkiye için son durumu nedir?
Alet hakkındaki olumlu ve olumsuz düşüncelerini paylaşabilir misin?
Daha doğrusu alet'in tam olarak neler yaptığını anlatabilirsen, benim gibi bilmeyen arkadaşlar da aydınlanmış olurlar.
Ritim olayları nasıl oluyor vs..
Son olarak, bir de yaylı ve diğer seslerle ilgili demo paylaşabilir misin rica etsem.
Selamlar

Fuat abim normal şartlarda Groove X76 modelinde ritim drum ve acclerinde VSti sesleri kullanaibliyorsun. Mesela RealStrat Gitar VSTi'sini bir ritimin acc kanalının gitar arpejlerine bğalantı kurdurabiliyorsun. Fakat Groove X-R modelininn Arranger bölmünü tamamlamamışlar. Arranger düğmesine bastığımızda (This Function Coming Soon) mesajı alıyoruz. Yani Groove X-R şuanda ritim çalmıyor.

trigovina abicim evt cihaz elime ulaştı.
1-2 haftadır sahnede takılıyorum bununla.
Nexus, RealStrat Guitar, Real Guitar, EastWest Quantum RA, Edirol Orchestral, MR SAX gibi yaızlımları yükledim cihaza sorunsuz kullanıyorum. Bir tek LA Scoring Stringler kaldı. Onda da 8gblik DVD ler bulamadığım için kurup kullanmak nasip olmadı.

Cihazın şimdilik bir sıkıntısını görmedim. Kilitlenme, hata alma, yanlış işlem yapma gibi durumları olmadı. (bunları yazıyorum çünkü linux içerisinde bir de windows çalışıyor)

Ses yükleme ve işleme hızı çok iyi. En çok sample ihtiva eden bir vsti nin sesini 3 - 4 saniyede yüklüyor, o da ilk seçimde... başka bi sese geçip tekrar o sese geldiğinde tekrar yükleme yapmıyor ve sesi seçtiğin anda çalıma hazır konuma geliyor.

Bunun yanında kombinasyon sesler oluşturabiliyorsun. Mesela 3-4 vstiyi bi arada seçip, klavyeyi 3'e 5'e bölüp her oktavdan farklı VSTi ler kullanabiliyorsun.

Tüm ses ve videolarını oynatabiliyorsun.

Sampler yazılımı ile kendi sample seslerini dizip (*.GİG) kullanabiliyorsun.

vs.. vs... böyle sürer gider.

Yakın zamanda video demolar koyacağım.

Groove X-R (rock) modelini tasarlayan mühendis, Lionstracstan ayrılmış ve şuanda OpenLive isminde bir model üzerinde çalışıyor. Prototipleri bitmiş muhtemelen bir prototipi bana da gelecek. Türkiye satışı da sanırım OpenLive için olacak.

2012'nin 4. çeyreğini bekliyoruz bakalım....

Groove X-R cihazının fiyatı nedir Salim Hocam kendi sitesinde fiyat konusunda birşey göremedim, yoksa satışa mı sunulmadı daha ?

Groove X-R cihazının fiyatı nedir Salim Hocam kendi sitesinde fiyat konusunda birşey göremedim, yoksa satışa mı sunulmadı daha ?

Türkiyede satışı yok hocam.

Normal satış fiyatı 1500€ civatında.
buradan da inceleyebilirsin.

GROOVE X-R

Ben, benim cihazımı yakın bir zamanda satışa çıkaracağım. Çünkü bu modeldeki görevim bitmiş olacak.

VSTI'lere koma vermek mümkün.Her VSTI'de olmuyor yalnız.Deneme yanılma ile bakmak gerek...

ekranalntsen.png

Virtual Studio Technology (yaygın kullanımıyla VST), ses sentezleyici ve ses efekt eklentilerinin editör yazılımları ve sabit disk kayıt sistemleri ile kullanılabilmesini sağlayan, gerçek zamanlı işlem yapabilen bir arayüz standartı. Müzik sektöründe önemli bir yer tutan teknoloji Steinberg tarafından geliştirilmiştir.

En önemli katkısı nedir?
VST ve benzeri bazı teknolojiler, geleneksel kayıt stüdyolarında kullanılan donanımların yaptıkları işlerin, yazılımlar tarafından, sayısal ortamda yapılabilmesine olanak sağladı.
Kaça ayrılır?

Bir tür yazılım modülü olan VST’ler enstrüman ve efekt eklentileri olarak ikiye ayrılır.
VST Enstürmanlar
VST enstrümanlar veya yaygın kullanımıyla VSTi’ler (VST Instrument), eş zamanlı ses sentezleyen veya örneklenmiş sesleri kullanan enstrüman eklentileridir. Sanal sentezleyici cihazlar ve örnekleyiciler önemli VSTi türleridir.
VST Efektler
VST efektler dijital ses kayıtlarını kendi özellikleri doğrultusunda işleyip dönüştüren eklentilerdir. Eko (reverb), geciktirme (delay), dengeleyici (equalizer veya EQ) eklentileri gibi birçok tür istenen sonuca göre kullanılabilir.

Ch.

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri