- Enst.
- -
Cevap: Nedir bu vst olayı?
hazır konusu açılmışken ben de bir iki şey karalamak istiyorum.
VST/VSTi bana göre sanal enstruman uygulamalarındaki teknolojisinin en üstüdür (klavyelere nazaran)
Artık, ses örnelerme (sample) kalitesini bir yere taşımışlar. Çalıma göre algaritma oluşturmuşlar. bağlı çalımda legato sample'ları, kesik çalımda sticato sample'ları, akor basımında çoklu çalma, iki nota basmında otomatik mono çalımına dönüş gibi hepsine program kendi karar veriyor.
ben sahnede şuanda lionstracs'ın GROOVE X-R modelini kullanıyorum.
Bu cihazı vstileri sahnede kullanmaya yönelik tasarlamışlar.
içerisinde 1TB hdd
8 Gb Ram
Amd Phenom X6 işlemci
Linux 64 bit işletim sistemi
ve vstileri kullanabilmek için özel bir VST host yazılımı kullanmışlar.
VSti seçim ve çalımı sadece 3 saniye. 3 saniyede sesleri yüklüyor ve hazır bir hal alıyor.
isterseniz cihaza birden fazla klavye bağlayabiliyorsunuz ve her klavyeye farklı VStileri yönlendirebiliyorsunuz. ve bunun gibi daha bir çok özelliği mevcut.
VSTi teknolojisindeki rahatlığı ve kaliteyi orglardan beklersek daha bi 30 yıl beklememiz lazım gibi geliyor bana.
hazır konusu açılmışken ben de bir iki şey karalamak istiyorum.
VST/VSTi bana göre sanal enstruman uygulamalarındaki teknolojisinin en üstüdür (klavyelere nazaran)
Artık, ses örnelerme (sample) kalitesini bir yere taşımışlar. Çalıma göre algaritma oluşturmuşlar. bağlı çalımda legato sample'ları, kesik çalımda sticato sample'ları, akor basımında çoklu çalma, iki nota basmında otomatik mono çalımına dönüş gibi hepsine program kendi karar veriyor.
ben sahnede şuanda lionstracs'ın GROOVE X-R modelini kullanıyorum.
Bu cihazı vstileri sahnede kullanmaya yönelik tasarlamışlar.
içerisinde 1TB hdd
8 Gb Ram
Amd Phenom X6 işlemci
Linux 64 bit işletim sistemi
ve vstileri kullanabilmek için özel bir VST host yazılımı kullanmışlar.
VSti seçim ve çalımı sadece 3 saniye. 3 saniyede sesleri yüklüyor ve hazır bir hal alıyor.
isterseniz cihaza birden fazla klavye bağlayabiliyorsunuz ve her klavyeye farklı VStileri yönlendirebiliyorsunuz. ve bunun gibi daha bir çok özelliği mevcut.
VSTi teknolojisindeki rahatlığı ve kaliteyi orglardan beklersek daha bi 30 yıl beklememiz lazım gibi geliyor bana.
Moderatör tarafında düzenlendi: