Nedir bu oyun havası tutkunluğu

Cevap: Nedir bu oyun havası tutkunluğu

Kesinlikle disco 8 beat 16 beat Latin ritimleri ile çalardık değilmi :)

Herkesin yazdıklarını tek tek okudum güzel noktalara değinilmiş tek tek teşekkür ediyorum.

Istek talep evet. Beni lütfen yanlış anlamayın tabiki düğünlerde oyun havası istenir. Ama ritim bankasında olan veya sunulan ritimlerin oranına baktığımda işte diyelim ki 30-40 tane oyun havası 3 tane turju 3 tane tsm 3 tane halk var. Ben gesi bağları ile sunulan ritimde hic ton değiştirmeden Gesi Bağları, dostum dostum ve gitme turnam çalıyorum. Akorlar ve müzik farklı olduğu için ayirdedilebiliyor ama yokluktan ne yapalım. Intro kullanmıyorum zaten ben. Ama hiç değilse 2 Darbuka farklı olsaydı daha iyi olurdu. :)

Beni yanlış anladınız. Sözcüklerime dikkat ettim ama yanlış anlaşılmaya neden oldum demekki yinede kusura bakmayın ne olur. Çok detaylı yazdım ek birseyler yazarsam konu daha çok sapacak.

Şöyle soyleyim; benim kendim için söylediğim şeyi yani bana tembel introyuda kendin çal demesinler diye, zaten Introlu istemediğim halde, siz onu kendi üstünüze alindiniz durum öyle değil :)

estağfurullah yok hocam sadece benimkisi nacizane bir sitem bende içinde bulunduğum durumdan hoşnut değilim ama durum bundan ibaret yapılıcak şey tartışarak cözmek sorun yok hocam :)

Yazılan ritim ve yapılan demolara bakıyorum hep oyun havası oyun havası. Roland bk5 aldım ritim destegi olur işte forumda kullanıcılar yazıyor onu bırak roland destek oluyor dedik. Siteye neredeyse ritim eklemeyi bırakmışlar. Satış bitti herhalde.

Olanların tamamına yakını oyun havası. Introlu birde. Ritimler yani vuruşlar aynı ama şarkıya göre ritim. Çalacak adamda girişi çıkışı kendisi çalsın yahu. Dünya kadar ritim var sitede 2 yada 3 tane türkü ritmi var. Yine bir o kadar da tsm. Hepsi oyun havası yahu. İstek yapıyoruz birseyde çıkmıyor.

Introlu falan istediğimde yok zaten o kadar yüzsüz olamam. Introda olduktan sonra biz ne calacagiz. Ben sadece türkü ve tsm ritmi istiyorum. Kimse yanlış anlamasın ben sadece şansıma kızdım bu serzeniş kendime. Demekki biz yanlış tercih yapmışız.

Hocam oyun havalarınıda bu kadar yerin dibine de sokmamak lazım.Oyun havalarımız klasikleşmiş , bizler için olmazsa olmaz olmuş değerlerdir.Bar-pavyon şarkılarından , cız cız macunlara takmak lazım biraz da.

Hocam oyun havalarınıda bu kadar yerin dibine de sokmamak lazım.Oyun havalarımız klasikleşmiş , bizler için olmazsa olmaz olmuş değerlerdir.Bar-pavyon şarkılarından , cız cız macunlara takmak lazım biraz da.

Oyun havasına birse söylemedim bizim müzik Kültürümüzde olduğu gibi benimde sıkça çaldığım türlerdir. Ben yazdıklarım da oyun havasını yerin dibine sokacak birşey hatırlamıyorum tekrar kontrol ettim, , Hayır. :) Konu biraz farklı sanki.

Bende bk 5 aldım artı almadan önce 2003 senesinde piyasanın o zamanın şartlarına göre en iyi orgu diye em 55 or 'u 2500 tl ye almıştım ama yemin ediyorum o orgtan cok nefret ettim hic tsm thm soft rtimler yoktu ben düğün salonunda veya düğünlerde calmıyorum memur oldugum için arkdaşlarla pazar günleri için almıştım aradan gecen 10 sene sonra hep internetten video izleye izleye hevesim iyice arttı dedimki bu sefer korg alacam ama ne oldu gittim gene roland aldım dedim bu sefer rtimler iyi olacak ama yine içimde uhde kaldı en şyisi rtim yazmayı öğrenmeye karar verdim bilgisayara internetten bulduğum ne kadar rtim programı varsa indirdim orguda pc ye bağladım ama nede olsa gel gelelim ki rtim değerleri nasıl oluşur veya bunun gibi bilgilerin bende olmadığını fark ettim şimdi 10 sene sonunda yine başa döndüğümün farkına vardım........
Neyse çok kafanızı şişirdim ama sezon düğün sezonu olduğunu bildiğim için sabrediyorum eğerki bu yönde rtimler yazılmazsa kaçınılmaz son olarak bk 5 elden cıkaracam em 55 or da elden çıkaracam bırakacam yahu hevesimde hep kursagımda kalacak ...... Umarım Roland TR satışlarda gösterdiği başarıyı bu isteklerin karşılanması yönünde de gösterebilir ayrıca bir rtim yazmak ( introsuz) mühren serkan batuhan ömer gibi üstadların 1 gününü alacağını sanmıyorum keşke onlar gibi usta olsamda hergün rtim yazsam :))))))

Yinede forma ve forumda bk 5 destekleyen arkadaşlara Roland TR rtim üstadlarına sonsuz teşekkürler

Izindeymiş rolanddan arkadaşlar geldiklerinde yardımcı olacaklardır. Intro falan istemiyorum ya 2-3 tane türkü ve tsm için ritim olsun yeter. Bende ritim kendim yazayım diyorum ama ömrüm yetmezki ona :)

bana gore sebebi sudur;Turkiyede org=dugun demek,yani bu ise baslamis,baslayan veya baslayacak olan kisilerin ilk temel fikri muzigi ogrenmek degil,bir org alayim,biraz calmayi ogrenincede kina sunnet gibi birseyler yapip cep harcligini veya aletin parasini cikaririmdir.Bu sadece rolandda degil korg dada boyledir,paylasilan setlere veya istenilen setlere bakarsaniz nerdeyse hepsi oyun ve roman tabanlidir,buda fikir sahibi olmamiz icin yeterlidir,formlara veya paylasimlara baktiginizda %90 dugun %10 da turku ve arabesk tabanli setlerdir,bu bizim toplumumuzun yapisidir degismez,babasi ogluna bir org aldiginda ilk istegi bir misket calda oynayalimdir.bunun gibi bir suru ornekler verilebilir.Profrsyonel muzisyenler zaten kendi ritimlerini ve seslerini kendileri yaziyor,yaptiklari programlara gore....

Yukarda söyledikleriniz benim için müzisyen tanımı dışında kalıyor. Orgların üretim amacının babasının oğluna misket çaldırmak olmadığınada eminim. Burası profesyonel müzisyenlerin, müziğe profesyonel bakış açısıyla bakanların toplanma yeridir bence birazda bu açıdan bakın...

Yukarda söyledikleriniz benim için müzisyen tanımı dışında kalıyor. Orgların üretim amacının babasının oğluna misket çaldırmak olmadığınada eminim. Burası profesyonel müzisyenlerin, müziğe profesyonel bakış açısıyla bakanların toplanma yeridir bence birazda bu açıdan bakın...

Hocam siz benim yazdigimi iyi okumadiniz herhalde,yada goz ucuyla okuyup gectiniz,ben muzisyenlerle veya siteyle ilgili yorum yapmadim.......

Hocam söylediğinize muhalefet gibi bir anlam çıktıysa kendimi tekzip ederim sizin sözlerinizi söylemek istediğime vurgu olsun diye alıntıladım genel olarak olaya bakış açımız bu şekil olmalı demek istedim, saygilarimla...

değişik düşünceler çıkmış ortaya,
şunuda unutmamak gerek,
insanlar orgu genelde düğünlerde eğlencelerde tanıyo,özellikle düğünlerde birileri için merak konusu oluyo,

ben çok duydum şahsen,adam düğünde oyun havalarından etkileniyor,orgun sesine hayranlık duyup müziğe atılanda çok,
oyun havalarında belki piyanist arkadaşlar duya duya artık nefret etmiş olabilirler,ama halk olarak özellikle yörelere göre oyun havaları çalınıncada duramıyoruz ve bu oyun havalarıda türk müziğinde çok önemli yer tutmaktadır,
en önemli günlerimizde düğün nişan kına gecesinde farkındaysanız hep oyun havası var,

bazı arkadaşlarımnızın düşüncelerine saygı duyarım çoğu arkadaşımız oyun havasını müzikten bile saymaz,gerçek müzikte sadece oyun havası çalarak olmaz,
benim görüşüm profesyonel anlamda müzik müziğin tüm püf noktalarını öğrenip öğrendiklerini parmaklarıyla karşıdakine tam manasıyla hissettirebilmektir,

sonuçta oyun havasıda bir müzik çeşitidir bence,belki bizler oyun havası çala çala bıktık ama,bu halkın vazgeçilmezleridir oyun havaları bunuda göz ardı etmemek gerek

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri