neden türk malı bır klavyemız yok

• Konbuyu başlatan EMRE_53
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 23
  • Görünümler : 5K
Cevap: neden türk malı bır klavyemız yok

Ülkemiz ne yazıkki sanayileşmiş bir ülke değil.
Bırakın elektronik müzik enstrümanlarını üretmeyi; sektörel olarak sanayi denilen bütün sektörler ne yazıkki montaj sanayi yapısındadır ülkemizde.

O kadar kolay bir seviye değil o aşamaya gelmek ülkeler açısından.Hele bizim coğrafyamızda çok daha zordur bu tür ilerleme ve gelişme çizgisini kısa zamanda yakalayabilmek.

Kaldıki; sanayileşmiş ülkeler fersah fersah arayı açmışlar.Onların düzeyine yetişmek imkansız gibi bir şey bence.Bu ifademi kimse aşağılık kompleksi olarak felsefelendirmesin lütfen.Çünkü görünen köy klavuz istemez.Daha temel konuları aşamamış bir ülkeden bence bunu başarmasını beklemek şimdilik hayal gibi.

Keşke üretebilsek dediğiniz gibi...

sana hak veriyorum, üretime geçemiyoruz sanayi hamlesi olması lazım ki bunun sonucunda yerli orgumuzu da üretebiliriz

bence maliyeti yüksek olur herhalde tamamen kendi üretimimiz bir org kullanmak istemeyen yoktur türkçe menü türkçe yazılar felan harika olur hatta benim ismi hakkında da bir fikrim var yıllarca korg kullandık biraz da korgmadan kullanalım adıda KORGMA olsun en güzeli :)

feyyaz senı ekledım msne kabul et

neden yok cunku klaviyeler yanlisca amarika ve joponyada yapiliyor ödekiler parcayi birlestiriyorlar mesalah italya almanya cin gibi ruslarin bile dunyada klaviye markasi yok bizim nerden olacak biz her saman isin yolayina kacmisiz ama arablarin var

aslında org değil de modulunu üretmeye calısan bi abimiz var feymusic diye sitede de sabit konuları var bence böyle seylere destek cıkmammız lazım böyle calısmalar arttıkca bu ıs dahada gelisecektir bına inanıyorm ben...

vida ve civataları bile ithal eden ülke elektironikde ne yapsan, ha yapar ama nasıl, devreleri ithal edip birleştirmesini burda yapar bide türk marka al sana yerli org :)
bugdayı bile dışardan alır duruma geldik, ithalata dayalı bir ekonomi, yerli üreticiye destek yok bu konu uzar ben kesıyom artık :)

unuttugumuz bir sey var arkadaslar 1 biz birsey yaparken kopya pesinde oluyoruz 2 biz yapılan herseyin kendimize göre uyarlamaya calısıyoruz 3 eger öyle bir org yapsak önce devlet pesimize duser kime sordunuzda yaptınız diye en önemliside bu turk malı kaliteli degildir diye yuzune bakmayız oysa elin yabancısının kafası bizim kadar calısmaz ama devlet bu turk buluslara destek olması lazım dertek olmuyor devamli köstek oluyor bu sebeble biz bir sey yapamayız :)

o konuda haklısın kardesım adamlar cemal gürsel zamanında 120 gunde 2 tane otomobıl yuaptılar bunu yapanlarda tren muhendıslerı arabanın bırıne benzını eksık koydular araba100 metre yuruyup durdu dıye uretmekten vazgectıler o zamandan bu zaman kadar kendı arabamızı yapsaydık sımdı bız amerıkayı sollamıstık farkındaysanız bındıgımız arabadan tutun kullandıgımız cep telefonuna kadar hepsı yabancı zorluklarla kzandıgımız para hep yabancı ulkelere gıdıyor turkıyede paramız kalmıyor turk malı olan urunlerı sayayım ETİ ÜLKER SARIKIZ SODA PINAR ET SUT EFES PİLSEN onunda yarısı cek cumhurıyetının yaa kullandıgımız sampuan bıle yurt dısından gelıyor.............

günceeeeeeellllllllllllllllllllllllllllllllllll

Bu alana bir cevap yazın...