Cevap: neden sık sık org değiştiriyoruz
sayın arkadaşlar bana sorarsanız iktisat okumuş biri olarak söyleyebilirim. bu klavyelerin üretimi birçoğu : avrupa abd ve japon kökenlidir hepimizi biliriz. Piyasa dediğimiz olguda alıcı ve satıcının arza ve talebe göre dengenin oluştuğu alandır. Yani sonuç olarak demek istediğim şudur ; eğer bir malın çok çabuk bi şekilde yeni bir versiyonu çıkıyorsa buna olan talep insanın sınırsız ihtiyacı ve doyumsuz hazından dolayı talep olacaktır.Talep oluncada arz olacaktır.
Siz istediğiniz kadar iyi çalın şuanda e-16,e-70 ile çalan bir tek adam bulamazsınız. Sebebi çok açık iyi çalmak vb şeyler tabiki etkisi vardır ancak piyasa koşullarına göre hareket etmezseniz yok olmaya mahkumsunuz demektir.
Kaldı ki ben ANKARADA yım buradaki düğün salonu sahipleri bile iyi-kötü (kötü derken e-16 veya e-70 kötüdür anlamında değil.piyasa koşullarında) klavyeyi biliyorlar. Adam işi anlaşmadan önce klavyen ne ? diye bile soruyor .. Gerisini siz düşünün.
Bu benim nacizhane fikrim. Diğer fikirlerinde etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama en büyük etki bence iktisat literatüründe olduğu gibi : PİYASA ETKİSİ dir. diyorum .saygılar