müzisyeni anlamak

ilhan57fb

Gold üye
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
tyros5 rolandbk9& g70kurzveilsp2x
Müzisyenleri Anlamak...

1- Hiçbir müzisyen size çalmak için çıkmaz sahneye. Siz onu dinlemeye gidersiniz. Bu yüzden ondan size çalmasını beklerseniz,eğlenemezsiniz. DİNLEMELİSİNİZ.

2- Müzik kutuları belli kapasitede cd alır. Bilgisayarların ''hard disc'' i belli kapasitededir. Dünyadaki herşeyi onlara yükleyemez ya da onlardan dinleyemezsiniz. Bir müzisyen de belli kapasitede şarkı bilir. Sorduğunuz birkaç şarkıya karşılık veremiyorsa cahil ya da yetersizmiş gibi bakmayınız. Emin olun,sizden çok daha fazla şey biliyordur. Herşeyi bilmesini beklerseniz,yanılırsınız. SUSMALISINIZ.
...
3- ''İki tıngırdattın,niye yoruldun?'' ya da ''İki tıngırdatıp parayı götürüyolar.'' sözlerini birilerine söylerken, müziğin ve sahnenin çok büyük motivasyon ve konsantrasyon istediğini,bu yüzden oluşan beyin yorgunluğunun ve sarfedilen eforun gerçekten çok yorucu olduğunu,''iki tıngırdat''madan önce işine hakim bir müzisyenin en az 5 sene,büyük bir sabırla, kendini geliştirmeye ve yetiştirmeye harcadığını,bu eğitim sürecinin sonsuz olduğunu,iyi müzik yapmanın kullanılan malzemeler açısından çok masraf gerektirdiğini,müzik yapmanın kolay bir iş olmadığını BİLMELİSİNİZ.

4- Savunucusu olduğunuz ideolojileri ortaya koymak için belli ideolojik şarkıları bar programlarında istemek ve bunlara kadeh tokuşturmak,şarkılara ilham olan kişilere ve bu şarkıları üretirken çok ağır bedeller ödeyen insanlara büyük saygısızlıktır. İdeolojiniz rakıya meze oluyor demektir. UYANMALISINIZ.

5- Bir şarkıyı ya da bir albümü ortaya çıkarmak kanaviçe işlemek gibidir. Küçük küçük parçalar halinde bütün meydana gelir. Bu da -teknoloji ne kadar ilerlemiş de olsa- çok büyük emek ve uzun zaman ister. Bu emeğin karşılığını vermemek VİCDANSIZLIKTIR. bir müzisyen abimden alıntıdır

Cevap: müzisyeni anlamak

aynen katılıyorum ilhan57fb. ne yazıkki dinleyici kitlesinin büyük bir kısmı böyle.allah tüm müzisyenlere sabır versin başka yapacak bir şey yok.

size katılmamak elde degıl ferdesu hanım ama ınsanların bu sekılde davranmasının bır sebebıde biziz cunku cogumuz ıyı muzık yapmak ıcın ugrasmıyoruz bır sekılde parayı almak ıcın ugrasıyoruz vede kendımızı ıyı anlatamıyoruz muzısyenlık bır meslek degıldır ruh vede yetenek ısıdır müzisyenligi para için yapmadıgınızı karşınızdakilere anlatırsanız size bakışlarıda degişir

Müzisyenleri Anlamak...

1- Hiçbir müzisyen size çalmak için çıkmaz sahneye. Siz onu dinlemeye gidersiniz. Bu yüzden ondan size çalmasını beklerseniz,eğlenemezsiniz. DİNLEMELİSİNİZ.

2- Müzik kutuları belli kapasitede cd alır. Bilgisayarların ''hard disc'' i belli kapasitededir. Dünyadaki herşeyi onlara yükleyemez ya da onlardan dinleyemezsiniz. Bir müzisyen de belli kapasitede şarkı bilir. Sorduğunuz birkaç şarkıya karşılık veremiyorsa cahil ya da yetersizmiş gibi bakmayınız. Emin olun,sizden çok daha fazla şey biliyordur. Herşeyi bilmesini beklerseniz,yanılırsınız. SUSMALISINIZ.
...
3- ''İki tıngırdattın,niye yoruldun?'' ya da ''İki tıngırdatıp parayı götürüyolar.'' sözlerini birilerine söylerken, müziğin ve sahnenin çok büyük motivasyon ve konsantrasyon istediğini,bu yüzden oluşan beyin yorgunluğunun ve sarfedilen eforun gerçekten çok yorucu olduğunu,''iki tıngırdat''madan önce işine hakim bir müzisyenin en az 5 sene,büyük bir sabırla, kendini geliştirmeye ve yetiştirmeye harcadığını,bu eğitim sürecinin sonsuz olduğunu,iyi müzik yapmanın kullanılan malzemeler açısından çok masraf gerektirdiğini,müzik yapmanın kolay bir iş olmadığını BİLMELİSİNİZ.

4- Savunucusu olduğunuz ideolojileri ortaya koymak için belli ideolojik şarkıları bar programlarında istemek ve bunlara kadeh tokuşturmak,şarkılara ilham olan kişilere ve bu şarkıları üretirken çok ağır bedeller ödeyen insanlara büyük saygısızlıktır. İdeolojiniz rakıya meze oluyor demektir. UYANMALISINIZ.

5- Bir şarkıyı ya da bir albümü ortaya çıkarmak kanaviçe işlemek gibidir. Küçük küçük parçalar halinde bütün meydana gelir. Bu da -teknoloji ne kadar ilerlemiş de olsa- çok büyük emek ve uzun zaman ister. Bu emeğin karşılığını vermemek VİCDANSIZLIKTIR. bir müzisyen abimden alıntıdır

malesef ülkemizde sanat ve sanatçının değeri bilinenemekte, sanatçılığa soyunanların birçoğu da bunu yüzüne gözüne bulaştırmakta hal böyle olunca anlattığınız gibi garip manzaralar malesef ortaya çıkmakta,

Güzel paylaşım teşekkürler.

30 senedir bu isin icindeyim cok zor meslek oynatacaksin aglatacaksin cosduracaksin fallah ben herkesin isdedigini yapa bildigimce caliyorum kalp kirmamayada dikkat ediyorum bazen eylence bazen dugun hic sevmedigim ciyazlari tasimak kurmak sokerken hosuma gitiyor herkesden muziksiyen olmaz sabir isi

Alem bir ülke bu ülke; vesselam...

müzisyen ruhu diğer meslek ve braşlara göre çok daha naif ve incedir. bunedenle bizi dinlemeye gelen adam eğer müzisyen değilse aynı frekansta olmamız imkansızdır ve tabi ilhan hocamın bahsettiği eleştiri ve yakıştırmalar yapılıyor tarafımıza. ben böyle durumlarda önceleri çok kırılıyordum bırakıp gidesim geliyodu ne yalan söyliyeyim. ama son zamanlarda dinleyiciyle aramdaki farkları sezdikçe olaya bakış açım değişti. artık kimseyi kaale almıyorum. bi eseri geçtiğimde bitaraf mest olup alkışlarken bitaraf haksız eleştiriyosa bu kişinin terbiyesiyle alakalıdır. sanata saygı herzaman vardır ''saygın insanlar tarafından''