Muhtesem yuzyİl

• Konbuyu başlatan kartol
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 13
  • Görünümler : 2K

kartol

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
psr or700 v2
Beyler basimiz sagolsun makbul İbrahim pasa an itibari ile yuce Hunkarimiz Cennet mekan sultanlar sultani Kanun-i Sultan Suleyman in emri ile Hakkin rahmetine kavusmustur.Ayrica onemle belirtmek isterim abi dizinin muzikleri sahane gun gelirde olyle calabilirmiyim acaba?

Cevap: Muhtesem yuzyİl

Valla hocam ben şahsen izlemiyorum gerçkeleri yansıtan bir dizi değil akşama sarayda aşk meşk entrikalar dönüyor tez zamanda dizi biter inşallah....ama şu gerçektirki İbrahim paşa iftardan sonra boğularak öldürülüyor..bir gerçeklik payı buna veriyorum

Bende 1kere izledim ooo sarayda elini kolunu sallayarak geziyo herkes gerçekte böyle bişey yok ayrıca padişahları pek sevmem

Pahdişahları neden sevmezsin reis :)

Taht uğruna kendi evlatlarını yok ederlerdi hep saltanatlık kendilerinden başka larını düşünmezlerdi

aman siyasete girmeyin çıkamassınız bende yeni izlemeye başladım gerçekten güzel dizidir baştan izleemek lazım

Yok be gökhan abi gerçekle bi ilgisi film baştan sona sarayda geçiyo padişahlar savaşmaktan çapkınlığa zamanımı olmuş adamlar yıllarca at üzerinde koşturdular :):):):)

valla orası öyle :D

Piyanistali hocam evlatlarin olmesi Devlet in bekasi icindir..yane konu Devletse gerisi teferraat tir...

ibrahim çizmeyi aşınca padişah pimi çekti gibi bişey oldu. dizi gerçeği ne denli yansıyor bilemem ama bugün tarih kitaplarında araştırmalarında genel şablon ne ise ona yakın bi çizgide ilerliyor. haremi, elbisesi, gecelikle dolaşmaları işin süsü sadece.

biz millet olarak eleştiriyi sever ama eleştirildiğimizde buna tahammül edemeyen bi toplumuz. bu sanırım genetiğimizde xxxx kodlu bir yerde duruyor.

bu diziyi farklı yapan en büyük yan padişah ile hürrem arasındaki büyük aşkttır. bu aşk tarihlere dahi geçmiş öyleki osmanlı devleti döneminde padişaha nikah kıydıran ilk ve tek kadın hürrem sultandır. kadının IQ su yüksek politik davranışları çok iyi biliyor. dizi bunlara yoğunlaşmış..

fetih filmine az baktım oda gayet güzel bi çalışma olmuş...padişahın harem görüntüleride var ama çok detaya girmemişler..yani adamın eşi elinide tutar konuşurda onları halkımız kusura bakmasınlar yüce yerlere oturtmasınlar. dünya alemde insan Allah katında eşit ve ayrımsızdır. öyleki dinimizde bunu emrediyor. yani padişahta olsa çobanda olsa aynıdır değişmez.. çocuğu öldürtmüş, babasını vurdurtmuş yada başka entrikalar bence bunları eleştirmek bizim haddimize değil, bırakalım bunu tarih yargılasın..