Muhteşem bir bağlama çalınışı izlemenizi isterim

Cevap: Muhteşem bir bağlama çalınışı izlemenizi isterim

Bilmeyen arkadaşlar için yazıyorum,bu arkadaş pire mehmet lakaplı mehmet gökçe ve kendisi bi aralar cengiz kurtoğluna çalıyordu o zamanlar 4 telli çalıyordu,cengiz kurtoğlunun fazla extra iş almaması sebebi ile kendisi işi bıraktı ,benim ortağın asker arkadaşıdır kendisi oradan biliyorum,sanırım şu an memleketinde özel dersler veriyor diye biliyorum,saygılar.

Yanlis bilgi veriyorsun, varyasyon hic degil, arkadas dogaclama yapiyor, halk dilinde o anda aklina ne gelirse uydur müzigi.

Anlatmak istedigim bu videodaki dogaclamayi iyi veya kötü yaptigi degil, baglama calmasinin sadece bu dogaclamada sInIrlI kalmasi.

Futbol cambazi,topla cambazlik yapar ama futbolcu olamaz.

Verdiğim bilgiden emin olmadan yazmak adetim değildir..Nadiren yanlış bilgi verirsem hemen düzeltir ve özür dilerim..Ve ,bu konuda özür dilenecek bir şey yok:)..Konuyu dağıtmak istemiyorum isterseniz başka konu başlığında sizinle fikir alışverişinde bulunabiliriz kısaca ve hatta tek bir örnek vereceğim demek istediğimi anlatacağını umuyorum ;

TDK,Türk Dil Kurumu isim Fransızca variation 1 . Değişik biçim, varyete: Örn ; "Çok güzel gitar çalıyorsun ama bence Mozart varyasyonları üzerine eğilmelisin"

Doğaçlama; hiç hazırlanmadan, birdenbire içine doğduğu gibi ortaya koyma. Örn ; "Yanlış çaldığım yerde pot kırmamak için doğaçlama yapmak zorunda kaldım"

Arkadaş bana göre birinci açıklamaya daha uygun bir tavır içerisinde...Çünkü çaldığı tarz üzerinde çalışmış yani bağlama kültürünün çeşitliliği üzerine emek sarfetmiş..

Ayrıca müzikte doğaçlama çok farklı bir anlam ifade eder.Bu duruma vasıl olan müzisyen sayısı azdır.Genellikle konser gibi canlı ortamlarda kendini gösterir.Ve duygu,konsatrasyon ve tekniğin üst seviyeye çıkma durumudur.Yani doğaçlama kötü bir şey değil...

Sevgili canlar, hepimiz sahnedeyken mutlaka bir kromatik yaparız. Önce estromanımızla bir ısınma egrzersizi ve akabinde neler çalabileceğimizi adeta yansıtır bir melodi canlandırırız. Bizi o anda dinleyen kişilerden özellikle müzik ruhlu insanlar, tamam bu arkadaş bu işin piri, der. işte bu sanatçının kendini ispatlama taktiğidir. Burda bakıyorum bazı tartışmalara girilmiş, arkadaşlar aramızda bu pire memet kardeşimizden daha iyi çalan arkadaşımız var ise ben saygıyla ellerinden öperim. Bu adam ben buyum demiş, neler çalabileceğinin adeta sinyallerini vermiş. Bu çalışmayı beyenmeyen ondan daha üstün olmalı. Zira benim şahsi kanaatim üstün olabilecek müzik erbabı bile alçak gönüllülük sergileyip bu çalışmayı takdir etmeli, kötülemek ise bence kusura bakmayın ama ÇEKEMEMEZLİK olmalı. Ben zaten arkadaşımız şu Türküyü veya bu Türküyü çalıyor demedim. Yaptığı kendine özgü figürleri ile yapacaklarını bize çok güzel sunduğunu ima ettim. Saygılarımla,

Daha önce de izlemiştim. Çok iyi çaldığı kesin :)
Sitede bazen '' Beğenmiyorsan sen daha iyisini yap ta görelim'' tarzı yaklaşımlar okuyorum. Bence müzikte çalmak kadar dinlemek te önemli. Yani bir insan 30 yıldır türkü dinliyorsa kendine göre hoş olan veya olmayanı yorumlayabilir. Ama çok iyi bağlama çalamayabilir. Batıda profesyonel müzik eleştirmenlerinin sözleri çok önemlidir.Sanat dallarının hepsinde eleştiri var. Eğer bir sanat eserini az beğeniyorsak, buna başkalarıyla karşılaştırıp ta karar vermiş olabiliriz. Sağlıkla kalınız :)

kim ne derse desin ben arkadaşın çaldığı bağlamanın onda birini çalsa idim eminim buralarda bir numara olurdum adam anasını ağlatmış resmen bağlamanın

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri