Muhteşem bir bağlama çalınışı izlemenizi isterim

TEKİNOĞLU

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Bağlama, Pa-80 ve Or-700 TR V1
Kardeşimiz gerçekten süper çalmış, izleyin bana hak vereceksiniz. İyi seyirler, Saygılarımla,

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=OKj3fbOSQfs&feature=related]Adam sazı ağlatmış resmen.. - YouTube[/ame]

Cevap: Muhteşem bir bağlama çalınışı izlemenizi isterim

Tonlari kayitta cok iyi yakalamis.

Arkadasin bildigim kadariyla dogru dürüst bir sarki, türkü caldigi yok, malesef
sadece bu uydurma agirlikli gecislerde takilmis kalmis.

Arkadasin bildigim kadariyla dogru dürüst bir sarki, türkü caldigi yok, malesef
sadece bu uydurma agirlikli gecislerde takilmis kalmis.

Uydurma dediğiniz bağlama üzerine varyasyon denemeleridir..Bir çok bağlama meraklısı insan izledikleri bu videodaki parmak pozisyonlarıyla bilgilerini pekiştirmektedir..Bilginiz olsun diye söylüyorum...

gerçektende harika.paylaştığın için teşekkürler SAZGRUBU.

Paylaşım için teşekkürler. Bu geçişler çok önemlidir. Temiz çalıyor.

guzel calmis ertugrul polat i canli dinledikten sonra gerisi bos geldi bana

paylaşım için teşekkür ederim, bis çalmak deniyor sanırım buna...

teşekkürler..pire memet;)

Uydurma dediğiniz bağlama üzerine varyasyon denemeleridir..Bir çok bağlama meraklısı insan izledikleri bu videodaki parmak pozisyonlarıyla bilgilerini pekiştirmektedir..Bilginiz olsun diye söylüyorum...

Yanlis bilgi veriyorsun, varyasyon hic degil, arkadas dogaclama yapiyor, halk dilinde o anda aklina ne gelirse uydur müzigi.

Anlatmak istedigim bu videodaki dogaclamayi iyi veya kötü yaptigi degil, baglama calmasinin sadece bu dogaclamada sInIrlI kalmasi.

Futbol cambazi,topla cambazlik yapar ama futbolcu olamaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yanlis bilgi veriyorsun, varyasyon hic degil, arkadas dogaclama yapiyor, halk dilinde o anda aklina ne gelirse uydur müzigi.

Anlatmak istedigim bu videodaki dogaclamayi iyi veya kötü yaptigi degil, baglama calmasinin sadece bu dogaclamada sInIrlI kalmasi.

Futbol cambazi,topla cambazlik yapar ama futbolcu olamaz.

Yani "Bir sanatçıya eşlik et ya da bir kaç türkü çal." deseniz, çalamaz. Bunu mu demek istiyorsunuz? Ben söylediklerinizden bunu çıkarttım... Ya da "Bir hicaz seyri geç, Bir konya mızrabı vur." deseniz,bunu yapamaz. Ben söylediklerinizden bunu çıkarttım... Öyleyse bu şahsın nota bilgisi de yoktur. Bona ve solfej hiç yoktur...
Sevgili arkadaşım, böyle bağlama çalan birisi, asla bu doğaçlamayla sınırlı değildir. O zaman, Hasan Genç de, Çetin Akdeniz de bu tür varyasyonları çok yaptığı için sadece o doğaçlamalarla sınırlı kalıyordur. Gelelim yaptığın benzetmeye, top cambazı olan birisi, isterse çok rahat futbolcu olur. Eğer Harlemdekiler gibi takım kurarlarsa, liglere sokmazlar. Ancak bu olabilir...

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri