LÜTFENyardım!!biligsayara org bağlama?bilndik bir sorun?

orgcu_0060

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA3X KULLANIYORUM
arkadaşlr şimdi elimde bir ucu ince diğer ucu kalın jak war.ince ucu b.sayarın hoporlör girişine, kalın ucu amfiye takınca b.sayardaki sesler amfiden çıkıyor.bn;bunun kalın ucunu orga taksam, ince ucunu b.sayarın mic. girişine taksam, orgada kulaklık taksam bu şekilde b.sayara herhangi bir zarar werimiyim?kayıt yapabilirmiyim?ses kartı falan yanabilir diyorlar yardım edin lütfen..

Cevap: LÜTFENyardım!!biligsayara org bağlama?bilndik bir sorun?

Kalın uclu tarafı orgun kulaklık girişine tak sonra ince ucu bilgisayarın mikrofon girişine tak. Kayıt yaparken orgun sesini duyamayacağın için(Çünki orgun kulaklık girişine kalın ucu taktıK)
bilgisayarın kulaklık girişine kulaklık tak. Kayıt yaparken orgun sesini az aç o zaman ses kartına birşey olmaz. Ayrıca windowsun sesle ilgili ayarlarından mic kısmının ses seviyesini düşük tut. Sonra orgu çalarak kayıt yap.Ben windows 7 kullandığım
için kendi kayıt programı bana yetiyor.

Cevap: LÜTFENyardım!!biligsayara org bağlama?bilndik bir sorun?

Org kulaklık çıkış voltajları kulaklık vb kayıt cihazlarına zarar vermemek için 20mv seviyelerinde tutluyor orgun volume butonunu sonuna kadar getirsenizde.Ses kartı falan zarar görmez yani bu tarz bağlantılarda.Ama tutarda amfinin çıkışını pc mic girişine falan bağlarsanız o zaman yandı gülüm keten helva demeye başlarsınız...:))))
OTS kardeşim detaylı anlatmış.Biraz yorum serpiştirdim o kadar.Saygılar...