Lütfen biraz yardım

Cevap: Lütfen biraz yardım

Öncelikle hayırlı forumlar diliyorum.Klavye alıcağım bugun ancak bir kaç klavye arasında kaldım .Korg is 40,is 50 ve roland exr 40-46 or.Genel olarak fiyatları aynı bunlardan hangisini almalıyım.Evde kullanmak amacıyla alınıcaktır sahne görmiycektir.Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar.Ben müzisyen değilim ancak yaklaşık 7-8 yıldır KorgİS50B kullanıyorum.Ritimleri bana dahi halen sert geliyor."Roland"larda ritimler daha yumuşak olacaktır buna emin ol.

Ben İS50'nin "saund"undan sıkıldığım için ve bana sert geldiği için klavyeyi değiştirmeyi düşünüyorum.Düşündüğüm klavyeler Yamaha A1000TR veya Roland EXR46.Buradan şuna bağlıycam:Öncelikle ne tür müzik yapacaksın?Batı ağırlıklı ise KORG İS40 veya İS50/İS50B(İS40 ile İS50 arasında fark yok denecek kadar azdır.) Türk müziği ağırlıklı ise ROLAND EXR46 al.

İyi günler dilerim...

tek kelime ile evde kulanacaksan exr 46 sahnede kullanacak isen is40 almanı şiddetle tavsiye ederim karar senin

Yorumlarınız için tek tek teşekkür ederim.Ben batı ağırlıklı çalıyorum ,pop ,slow ,türk sanat müziği vs.Ancak arada en azından yinede arabesk olsun birkaç oyun havası çalıyorum.Biraz bakıyorumda videolara felen roland Exr ritimleri sert değil yamaha a300 tarzı gibi geldi bana .Bu arada KORG İS40 veya İS50/İS50B aralarındaki fark nedir?Yanlıs anlaşılmasın sürekli sorduğum için yarın bitanesini alıcağım o yüzden.

Moderatör tarafında düzenlendi:

exr 46 al bence.

Bence klavyeleri deneme fırsatın varsa mutlaka dene ve öyle karar ver.

EXR40'yı ele bence.Arap orgu bildiğim kadarıyla.İS40/50 nin altına da inme;yani İ4S falan hiç düşünme.(Fiyat olarak uygun olduğu için diyorum.)

İçlerinde EXR46 en güncel ve teknolojik cihaz.Bu klavyeleri aldıktan sonra son sahibi olma ihtimalin çok yüksek.Bu sebeple mümkün olduğu kadar güncel bir cihazı tercih etmeli insan.Ben de EXR46 ile A1000 arasında gidip geliyorum.
2. elleri problem yani :)
PA80'den sonra bu orglar seni açmaz ama;hayırlısı hocam.

İyi geceler...

tosun54 eyeofthetiger79 teşekkür ederim.Arada kaldım vallahi napıcamı bilemiyorum .eyeofthetiger79 güncel klavye diyorsun ama şunu söylemek isterim bende a 1000 var iken salonda bir korg is 40 çalma şansım oldu bir anda soğudum yamaha a1000 den:)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bence klavyeleri deneme fırsatın varsa mutlaka dene ve öyle karar ver.

EXR40'yı ele bence.Arap orgu bildiğim kadarıyla.İS40/50 nin altına da inme;yani İ4S falan hiç düşünme.(Fiyat olarak uygun olduğu için diyorum.)

İçlerinde EXR46 en güncel ve teknolojik cihaz.Bu klavyeleri aldıktan sonra son sahibi olma ihtimalin çok yüksek.Bu sebeple mümkün olduğu kadar güncel bir cihazı tercih etmeli insan.Ben de EXR46 ile A1000 arasında gidip geliyorum.
2. elleri problem yani :)
PA80'den sonra bu orglar seni açmaz ama;hayırlısı hocam.

İyi geceler...

ben de böyle düşünüyorum...

Kadirbey teşekkürler yorumun için .En azından şuna karar verdim s 40 korg is 50/50b bu üçünden birisini almaya .Rolandı yine yine dinliyorum ama ritimleri zayıf bazı arkadşaların dedikleri gibi.Ama hala aydınlanmış değilim s 40 korg is 50/50b bu üç klavyenin arasındaki farklara hangisini seçmem gerektiğine.Çünki şu anda bir korg is 50 var benden onay bekliyor:)