low 3 üncü ses olarak olurmu?

ertan1970

-Altın-
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
pa 600
selam arkadaslar bk5 te 2 ses kulanabiliyoruz ayni anda acaba lower i de 3 ses olarak ayini anda kulanabilirmiyiz?

bilen varmi yoksa sadece dem demi kulanmak zorundayiz?

simdiden tesekürler

Cevap: low 3 üncü ses olarak olurmu?

Split açık değilken 3. ses olarak kullanabilirsin.

tesekürler aors bilgilerin icin.

fakat o sekilde acopamyalar devre disi oluyor yani ritimi acinca acopanyalari olumlu islem görmüyor.

ben sadece loweri actigimda sol tarafa degilde sag tarafta islem görmesini 3 üncü ses olarak kulanabilmemi istiyordum ama herhalde o sekilde olumlu degil.

neyse bilgilerin icin teskürler tekrardan

Accompany ler devre dişi kalmiyo, akor şeklinde basarsan accompany leri duyabilirsin.

valla bu soruyu ben gw8 için sormuştum kimse cevap vermemişti

gw8 de lower yoktu zaten ama bk-5 te üc ses var upper 1 upper 2 ve lower ama lower sadece dem olaylarinda kulaniliyor herhalde

fakat lower i de 3 üncü ses olarak kulanabilseydik 3 ses karisimi cok iyi olurdu performanclar

selam arkadaslar bk5 te 2 ses kulanabiliyoruz ayni anda acaba lower i de 3 ses olarak ayini anda kulanabilirmiyiz?

bilen varmi yoksa sadece dem demi kulanmak zorundayiz?

simdiden tesekürler

Önce SPLIT ışığını söndür UP1 UP2 ve LWR seslerini seç, menüden PERFORMANCE EDİT ayarlarına gir, ARRANGER SETTİG ayarlarından ZONE'yi seç, RİGHT yada WHONE yi seç. Ardından aynı menüde bir altta bulunan TYPE yi seç buradan PİYANİST1,yada PİYANİST2 yi seç. bunlar sadece karar sesinde akor basar, diğerlerinden birini seçersen o anki bastığın notanın akorunu alırsın tabiki bunlar major akor olur. Şu aşamada üç ses çalabilirsin, dördüncü ses istersen: MELODY INTEL butonuna kısa bir süre bas ekranda açılan menüden TYPE yi seç oradaki seslerden 17:OCTAVE TYPE1 i seç buda UP1 sesinin oktavını elde etmeni sağlayacaktır. Al sana dört adet ses güle güle kullan...

Moderatör tarafında düzenlendi:

tesekürler yilldirim usta denedim oluyor lower tüm tuslarda duyuluyor ama 3 ses karisimi oluyor

tesekürler