Korg pax 1 ram

meyankolik

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA900
Merhaba arkadaşlar bildiğiniz gibi pax1 lerde ram 32 mb çok kısıtlı .Bu aletin ramını 128 mb yapanlar varmış diye duyumlar aldım sizce mümkünmü ? .Ben inanmıyorum ramın yükseltilebileceğine sizin fikriniz nedir.

Cevap: Korg pax 1 ram

Ben hiç böyle birşey duymadım ve olsaydı mutlaka duyulurdu. Yani mümkün olabilir belki teknik olarak ama o mümküne giden yol ne kadar uzun ve ne kadar engebeli o önemli. Varsada böyle birşey kim yapacak? Buda mümkün olup olmaması kadar önemli.

sayın meyankolik . bildiğim kadarı ile edo ram olarak en fazla 32mb var tek olarak.orgtada 16x2 = 32mb şeklinde oluyor.bilmiyorum 32x2 = 64 mb ram takarsak ne olur denemek lazım.zannediyorumki sadece açılış hızı ve sample alanı artar ama ne kadar gerekli o kadarınıda bilemicem artık.elimdeki 32mblık 1x yeterli geliyor bana.tabi herkese göre değişir şahsi fikrim :)

bende almanyada yapıldığını duydum hala kullanıyolarmış.hatta pa3x için 512 ram çoktan yapmışlar almanyada.ben bizzat görmedim ama konuşulanlar bunlar.

Evet yapılıyor. Sırbistan'da ve Almanya'da. Bildiğim kadarıyla; cihazın işlemcisi yerine uyumlu başka bir işlemci takılıyor ve anakart üzerinde yapılan birkaç modifiye işlemi ile yeni RAM slotları oluşturuluyor. Böylece 128MB'a kadar RAM kullanılabiliyor. OS'e hiç dokunulmadan kendisi tanıyor. Ayrıca işlemci değiştiğinde cihazın işletim sistemi de oldukça hızlanmış oluyor. Kendim görüp şahit olduğum şeyler değil bunlar ancak birden fazla farklı kaynaktan aynı bilgileri elde etmiştim zamanında. Ayrıca ilanlarını da görmüştüm modifiye yapanların.

Ancak ilginç olan konu şu ki, birçok müzik sitesinde bu konu yakın zamanda birden bire gündeme gelmeye başladı. Başka bir konuya da benzeri bilgiyi yazdım, başka bir forum sitesinde de benzer birkaç konu tartışılıyor, herkesin pa1xlere dönesi geldi sanırım :) Bu işlem çok eski, 2011 yılında felan kullanıldığını hatırlıyorum ben Sırbistan'dan bir arkadaş vardı korgforums.com'da bu konuda birkaç yorum yapmıştı yani yeni bir olay değil bu.

Türkiyede bu aletin ramı yükselse keşke.Ben ağırlığına razıyım ama çok zor.