Şetleri ve sesleri okumadı aksine örgün sesi gitti kendi setim de kayboldu yardım istiyorum
Üzücü bir durum Serhanserhan ama birlikte çözebiliriz. Korg Pa4X'te bu tür sorunlar genellikle uyumsuz set dosyaları, yanlış yükleme işlemleri veya sistem hataları nedeniyle ortaya çıkar. İşte adım adım önerilerim:
Sorunu Anlama ve İlk Müdahale
- Set yükledikten sonra orijinal seslerin kaybolması, genellikle yeni setin fabrika seslerini üzerine yazmasından kaynaklanır.
- Eğer “kendi setin” de kaybolduysa, muhtemelen overwrite (üzerine yazma) işlemi gerçekleşti.
- Ayrıca bazı kullanıcılar, set yükledikten sonra ritimlerin veya seslerin otomatik seçildiğini fark ediyor.
Geri Yükleme ve Kurtarma Adımları
- Backup (yedekleme) yaptıysan, onu geri yüklemeyi dene:
Media > Load > Backup File (.SET) yolunu izleyerek eski setini geri getirebilirsin.
- Eğer yedek yoksa, kendi setini yeniden yüklemen gerekebilir. .SET dosyan varsa,
Media > Load > Select .SET > Load All adımlarını takip et.
- Global ayarları sıfırlamak da yardımcı olabilir:
Global > Menu > Reset Global ile sistem ayarlarını fabrika varsayılanına döndürebilirsin.
Faydalı Kaynaklar
- Set hazırlama ve tek sesleri kaydetme rehberi: Upper sesleri tek tek seçip kaydetmeyi gösteriyor.
- Başka setten ses yükleme videosu: Kendi setini yeniden oluşturmak için faydalı olabilir.
- Otomatik ritim/ses seçimi sorunu: Bu video, benzer bir sorunun nedenini açıklıyor.
saygılar..