korg pa3x pro

piyanist0606

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korg pa800-korg pa3x-yamaha tyros2
arkadaşlar şu anda pa800 kullanıyom cihaz çok hoşuma gidiyo ama mp3 board ve 256 ram taktırmayı düşündüm. ama o parayı onlara verceme biraz daha ekler pa3x alırım diye düşündüm. ne kadar fiyat aralığı pa3x pro nun. yada normal 3x mi tavsiye edersiniz.

Cevap: korg pa3x pro

arkadaşlar şu anda pa800 kullanıyom cihaz çok hoşuma gidiyo ama mp3 board ve 256 ram taktırmayı düşündüm. ama o parayı onlara verceme biraz daha ekler pa3x alırım diye düşündüm. ne kadar fiyat aralığı pa3x pro nun. yada normal 3x mi tavsiye edersiniz.

Ben de aynı düşüncelerle pa800'ümü satıp pa3x aldım. Pa3x için bahsedilen sorunlardan hiçbirini yaşamadım. Ben pa3x için yapılmış bir usb set almadım, pa800 setleri kullanıyorum. Bazı performans seslerimde pa800 de alıştığım soundu yakalayamadım ve bu durum başlarda canımı sıktı, şimdi alışmaya başladım ve gayet başarılı. Kısacası beklentinin ne olduğu çok önemli,çok büyük beklentilere girersen hayal kırıklığı yaşayabilirsin. Ama zaten eskimiş olan pa800'üme ram ve mp3 board taktıracağıma sıfır alet alayım dersen ( benim gibi) çok mantıklı.
pa3x de beni zorlayan durumlar şunlar:
1) Klavye üzerindeki kontrol düğmeleri birbirine çok yakın ve alışana kadar zor oluyor.
2) Pa800'e göre klavyesi daha sert ve alışana kadar yoruyor.
3) İlk kez hoparlörsüz org kullanıyorum ve düğünde zor oluyor.
4) Ribbon kontrolden büyük beklentilerim vardı beceremedim.
Aklıma gelenler bunlar

Ben de aynı düşüncelerle pa800'ümü satıp pa3x aldım. Pa3x için bahsedilen sorunlardan hiçbirini yaşamadım. Ben pa3x için yapılmış bir usb set almadım, pa800 setleri kullanıyorum. Bazı performans seslerimde pa800 de alıştığım soundu yakalayamadım ve bu durum başlarda canımı sıktı, şimdi alışmaya başladım ve gayet başarılı. Kısacası beklentinin ne olduğu çok önemli,çok büyük beklentilere girersen hayal kırıklığı yaşayabilirsin. Ama zaten eskimiş olan pa800'üme ram ve mp3 board taktıracağıma sıfır alet alayım dersen ( benim gibi) çok mantıklı.
pa3x de beni zorlayan durumlar şunlar:
1) Klavye üzerindeki kontrol düğmeleri birbirine çok yakın ve alışana kadar zor oluyor.
2) Pa800'e göre klavyesi daha sert ve alışana kadar yoruyor.
3) İlk kez hoparlörsüz org kullanıyorum ve düğünde zor oluyor.
4) Ribbon kontrolden büyük beklentilerim vardı beceremedim.
Aklıma gelenler bunlar
hocam verdiğiniz cevap için teşekkürler..olsun herşeye zamanla alışılır. ben yıllarca yamaha kullandım ama korg pa800e hemen alıştım ikinci gün ritim yazmaya bile başladım. sorun yok o konuda... zaman ilerliyo teknoloji ilerliyo..yaklaşık 3 yıldır pa800 var... klavye konusuna gelince ben kullandım arkadaşda klavyesi tam istediğim gibi. hoparlör olayına gelince bende o konuda biraz şüpheliyim. olmadı artık bi kulaklık olacak evde de zaten kendi sistemi olur. benim sorum üzerine ne kadar veririm ve normal pa3x mi yoksa ppro su mu tercih olur sizce. hangisini alıyım.. birde pa800 setini direk atabilir miyim buna. çünkü kendi yaptığım set var pa800 de.. onu kullanmam lazım ben tasavvuf işi yapıyom bana lazım olan sen bu.

hocam set atarken kesinlikle (((global yüklemeyin)))

pa800 setini çalıştırabilirsin 3xte...gerekli açıklamayı arkadasımız yapmış...o kadar masraf edene kadar aleti değiştir daha iyi...

Moderatör tarafında düzenlendi:

hocam set atarken kesinlikle (((global yüklemeyin)))

pa800 setini çalıştırabilirsin 3xte...gerekli açıklamayı arkadasımız yapmış...o kadar masraf edene kadar aleti değiştir daha iyi...

hocam cevap için teşekkürler... peki normal 3x mi yoksa prosumu tercih ediliyo hangisini alıyım sizce. sizlerin bilgisine ihtiyacım var.

Pro modelinde: oktav farkı, ekran motoru, ve hard disc farkı var. Bence sabit mekanda çalışan biri değilsen pro modeline gerek yok ama tercih meselesi. Piyanist888 arkadaşın da belirttiği gibi, pa800 setlerini yükleyip kullanabilirsin, (global ayarlarını yüklememek kaydıyla)
Hayırlısı olsun.

Pro modelinde: oktav farkı, ekran motoru, ve hard disc farkı var. Bence sabit mekanda çalışan biri değilsen pro modeline gerek yok ama tercih meselesi. Piyanist888 arkadaşın da belirttiği gibi, pa800 setlerini yükleyip kullanabilirsin, (global ayarlarını yüklememek kaydıyla)
Hayırlısı olsun.

çok teşekkürler hocam aydınlatıığınız için... kararımı verdim pro alcam inşallah. çünkü arada çok fazla bi fiyat farkı yok. ev kullanıcısıyım. benim için sorunda olmaz. ama üzerinde kendi hoparlörü felan geliyomu... her iki mmodelde de... ev kullanıcıları için.

Maalesef hoparlör ayrı satılıyor, hem de 300-350 euro gibi bir fiyata. Ben orijinal hoparlörünü dinlemedim ama kalitesinden şüphem yok, ancak fiyatı çok yüksek. O fiyata alınır mı? Bu da imkan ve tercih meselesi...
Ben Edifier R1900TIII aldım. Fiyat performans karşılaması yaparsak oldukça başarılı diyebilirim. Fiyatı da 300-350 lira arasında.

PA3X kendi hoperlörü ile dinlemenizi tavsiye ederim. Gerçekten çok güzel bir ses geliyor. Ev kullanımı için gayet yeterli olur.

bu nsıl iş ne yani kendi üzerinde göndermiyomu hoparlörü... çok saçma geldi bana ayrıca birde hoparlöre mi para vercez. pro modellerinde gelmedi lazım. ne biliyim yamaha bütün modellerinde mutlaka yolluyo hoparlörüüü...