Korg Pa3x Orjinal Demolar-keşanlı mustafa

İyiki Doğdunuz :)

Cevap: Korg Pa3x Orjinal Demolar-keşanlı mustafa

okan09okan09

Moderatör tarafında düzenlendi:

polemik yaratmamak adına kendi fikrimi beyan edecek olursam,
Bende yıllarca korg kullandım ilk İ 3 sonra i30 sonra pa 80,i30 dan sonra pa 80 gerçekten devrimdi , arab kart ile beraber almıştık inanın ters geldik yok artık dedik bu kadar olamaz ama olmuştu adamlar yapmıştı,hah işte o duyguyu ben bu korg pa3x de yaşayamadım ama Yamaha Tyro 4 ü dinledikten sonra o duyguyu tekrar yaşadım yok artık dedim gerçekten,tabiki demolara bakıpta cihaz alınmaz veya çokta yorum yapmamak lazım ama çıkan sound belli be abicim inanın tyros 4 ü dinledikten sonra bomboş geldi sanırım Korg un kullandığı ses boardından mı ne seslerde ritmlerde hacim yok,ama derseniz Audyanında Drumsları bambaşka be abi :)

Yamaha tyros2-3-4 un tümünün sesleri orjinallerine daha iyi benzetilmiş.Diğer teknikleride kullanarak ses konusunda çok mesafe almışlar. Bu konuda size katılıyorum.

Ama korgunda farklı açılardan üstünlüğü var. Mesela ;1-Ülke müziğimize uyumlu hale getirilmiş 2- Satmaya kalkınca cumhuriyet altını gibi3- Tyros 4 den 1000 euro ucuz. Bu farka 2 el motif xs veya mox6 alınabilir. Tyros 4 ün flaş ramına zorunlu olarak 400 euro verileceğini saymıyorum 4- Pa3x 2x se göre cidden gelişmiş. Nefeslileri violin, akustik nylon gitar ,e.piano,e.gitar sesleri geliştirilmiş. Rom hacmi 2 ye katlamış ama tyros 2 seviyesine ancak gelmiş. Gitar modu avantajı var.Büyük ihtimal helicon sayesinde vocaderi de daha iyi..5- Korg en ucuz modelinde dahi kullanıcıya birçok alan bırakmış.. Mesela pa50 modelinde 64 user drum var. Tyros2 de 24 falandı bu sayı yanılmıyorsam.

Tüm bu ve buna benzer faktörleri değerlendirerek gerçekleri yakalarız. Genelde netteki arkadaşlar ne kullanıyorsa onu öne çıkarıyor veya elindeki aletin fiyatı düşecek diye , Osmanlıdaki hattatların matbaayı günah ilan ettirmeleri gibi pa3x si yuvarlak sözlerle kötülüyor. Bana göre pa2x ile tyros 3 hatta T2 arasındaki fark pa3x ile tyros 4 arasında azalmıştır.Seslerdeki %40 lık tyros artısının dolgun davul sesleri, türkiye uyumu, 1000 euroluk fiyat farkı ,gitar modu, helicon markasına sahip vocaderi nedeniyle korgun kapattığını ve ikisininin açıklanan nedenlerle birbirine yakın klavyeler olduğunu düşünüyorum.

okan09okan09

Yamaha tyrosun sesleri orjinaline daha iyi benzetilmiş. Ama korgunda farklı açılardan üstünlüğü var.1-Ülkemizde müziğimize uyumlu hale getirilmiş2- Satmaya kalkınca cumhuriyet altını gibi3- Tyros 4 den 1000 euro ucuz. Bu farka 2 el motif xs veya mox6 alınabilir. Tyros 4 ün flaş ramına zorunlu olarak 400 euro verileceğini saymıyorum 4- Pa3x 2x se göre cidden gelişmiş. Nefeslileri violin, akustik nylon gitar ,e.piano,e.gitar sesleri geliştirilmiş. 2x i bu sesleri GW8 den kötü derken bana gülüyorlardı. Rom hacmi 2 ye katlamış ama tyros 2 seviyesine ancak gelmiş. Gitar modu avantajı var.Büyük ihtimal helicon sayesinde vocaderide daha iyi..5- Korg en ucuz modelinde dahi kullanıcıya birçok alan bırakmış.. Mesela pa50 modelinde 64 user drum var. Tyros2 de 24 falandı bu sayı yanılmıyorsam.

Tüm bu ve buna benzer faktörleri değerlendirerek ön yargıdan uzak değerlendirme yaparsak daha gerçekleri yakalarız. Genelde nette kişi ne kullanıyorsa onu öne çıkarıyor veya elindeki aletin fiyatı düşecek diye osmanlıdaki hattatların kazançları azalmasın diyei matbaayı günah ilan ettirmeleri gibi pa3x si yuvarlak sözlerle kötülüyor. Bana göre pa2x ile tyros 3 arasındaki fark pa3x ile tyros 4 arasında azalmıştır.Seslerdeki %30 luk tyros artısının dolgun davul sesleri, türkiye uyumu, 1000 euroluk fiyat farkı nedeniyle korgun kapattığını ve ikisininin açıklanan nedenlerle birbirine yakın olduğunu düşünüyorum.

1- Dediğiniz gibi ülkemizde müziğimize uygun hale getirilmiş.. Kim getirmiş ve nasıl getirmiş ? 2-3 kişi var :) Bu kişilerin en önemlisi ise artık (ki herşeyin öncüsü) artık YAMAHA kullanıyor.. Yani herşeyin seyri değişecektir veya değişecek
2- Alım-Satma konusunda çok haklısınız..
3- Şimdi 1000 € fark diyorsunuz :) PA2X 6000 TL civarında, bunu almak yerine PA800 alın ve kalan parayla başka org alın.. Bu mantık açıkcası uygun olmuyor yani aradaki farkı düşünürsek birçok şey ortaya çıkmaktadır
4- Evet, PA3X kendi içerisinde diğer modellerine göre gelişmiş.. Guitar Mode diyorsunuz ama bunu kaç kişi kullanabiliyor ? 2-3 Kişi :D ki bunlarda profosyonel şekilde USB Set yapanlar.. Vocoder olayına gelince, inanın ki Tyros4'ün ki daha gelişmiş derecede.. Yamaha bunun demosunu yapma gereği bile duymuyor çünkü vocoder olayını 1990 yıllarında ilk yaptıkları için övünme gereği duymuyorlar veya bunu nedense fazla öne çıkarmıyorlar
5- Drum Kit sayısı konusunda haklısınız ama ne kadar yararlı birşey hiç bi fikrim yok.. Bizim için önemli olan sürekli 'Hep çok olsun, bol olsun' mantığıdır.. Herşey bol olur ama kullanılan 2-3 adettir :D

Önyargıdan uzak bir değerlendirme yaptım..

Şunu hiç unutmayalım, KORG yapıyor ve ediyor ama Türkiye'de satıyor..

Benim hiç ama hiç anlamadığım 2850€ bir alet daha çıkmadan (bu hangi alet olursa olsun) kapora verenlere canım sıkılıyor.. Bir dinlenciye 1 lirayı esirgeyen insanlarken. . . . .
Ki bununda yanında 'Abi kriz var' işte demeyi bilip.. :D Neyse diyorum

Saygılar

Sen çiftetelli,roman,zurna filan onlardan haber ver abi,kim ne yapsın bunları yahu?:cool:

Ch.

yahu burda tartışma konusu KORG yamahayla kıyaslanması markayı dahada iticileştiriyor
koymuşlar batı demoyu ben napıim
bana türk performanslar lazım
yoksa 1 milyar civarındaki bi snty aletten alırsın bu sesleri
pa2x le arasında hiç bir sıçrama teknoloji duyamadım.
size söylüyorum 3x ler tu-tul-mu-ya-cak.
sıçrama-x4 lerde biline
canım x2 im benim 10 numarasın
ayrıca şu yamacılarada bir çift söz
------------
yamaha
1-tasarım fakiri
2-picbent
3-al-6'ya--sat 2'e
4-nevale yok
5-buna rağmen hak etmediği şekilde kazık.
-----------------
KORG.

-----------------
KORG.

Siz pa2x sinize sahip çıkın. pa3x tutulmayınca ilave talep ve yenisinin üretilmemesi nedeniyle fiyatı artar aynen pa80 deki gibi..

yahu burda tartışma konusu KORG yamahayla kıyaslanması markayı dahada iticileştiriyor
koymuşlar batı demoyu ben napıim
bana türk performanslar lazım
yoksa 1 milyar civarındaki bi snty aletten alırsın bu sesleri
pa2x le arasında hiç bir sıçrama teknoloji duyamadım.
sıçrama-x4 lerde biline
canım x2 im benim 10 numarasın
ayrıca şu yamacılarada bir çift söz
------------
yamaha
1-tasarım fakiri
2-picbent
3-al-6'ya--sat 2'e
4-nevale yok
5-buna rağmen hak etmediği şekilde kazık.
-----------------
KORG.

Yahu lütfen şu yazdığınız şeyleri biryere dayandırın.Eğer ki çıkıp bir Yamaha yada Korg satan bir mağazaya giderseniz de benzer lafları biraz daha argo bir dille duyacaksınız.
Dediklerinize kesinlikle katılmıyorum(gerçi bu çok önemli değil ama) ve bu Yamaha kullanıcısı olduğumdan dolayı değil.Söyledikleriniz mantıklı çerçevede değil de o yüzden...
Burada araba satışı yapılmıyor ki,bunlar elektronik cihaz...!
Lütfen bu tip kavgalara tutuşmadan önce Mustafa Abinin emek sarfederek yazdığı ve Batuh'un cevap verdiği şu satırlara bir göz atın ki cevap verilmeye değer bir mesaj okuyalım ve güzel güzel tartışalım...

Ch.

Yamaha tyros2-3-4 un tümünün sesleri orjinallerine daha iyi benzetilmiş.Diğer teknikleride kullanarak ses konusunda çok mesafe almışlar. Bu konuda size katılıyorum.

Ama korgunda farklı açılardan üstünlüğü var. Mesela ;1-Ülke müziğimize uyumlu hale getirilmiş 2- Satmaya kalkınca cumhuriyet altını gibi3- Tyros 4 den 1000 euro ucuz. Bu farka 2 el motif xs veya mox6 alınabilir. Tyros 4 ün flaş ramına zorunlu olarak 400 euro verileceğini saymıyorum 4- Pa3x 2x se göre cidden gelişmiş. Nefeslileri violin, akustik nylon gitar ,e.piano,e.gitar sesleri geliştirilmiş. Rom hacmi 2 ye katlamış ama tyros 2 seviyesine ancak gelmiş. Gitar modu avantajı var.Büyük ihtimal helicon sayesinde vocaderi de daha iyi..5- Korg en ucuz modelinde dahi kullanıcıya birçok alan bırakmış.. Mesela pa50 modelinde 64 user drum var. Tyros2 de 24 falandı bu sayı yanılmıyorsam.

Tüm bu ve buna benzer faktörleri değerlendirerek gerçekleri yakalarız. Genelde netteki arkadaşlar ne kullanıyorsa onu öne çıkarıyor veya elindeki aletin fiyatı düşecek diye , Osmanlıdaki hattatların matbaayı günah ilan ettirmeleri gibi pa3x si yuvarlak sözlerle kötülüyor. Bana göre pa2x ile tyros 3 hatta T2 arasındaki fark pa3x ile tyros 4 arasında azalmıştır.Seslerdeki %40 lık tyros artısının dolgun davul sesleri, türkiye uyumu, 1000 euroluk fiyat farkı ,gitar modu, helicon markasına sahip vocaderi nedeniyle korgun kapattığını ve ikisininin açıklanan nedenlerle birbirine yakın klavyeler olduğunu düşünüyorum.

1- Dediğiniz gibi ülkemizde müziğimize uygun hale getirilmiş.. Kim getirmiş ve nasıl getirmiş ? 2-3 kişi var :) Bu kişilerin en önemlisi ise artık (ki herşeyin öncüsü) artık YAMAHA kullanıyor.. Yani herşeyin seyri değişecektir veya değişecek
2- Alım-Satma konusunda çok haklısınız..
3- Şimdi 1000 € fark diyorsunuz :) PA2X 6000 TL civarında, bunu almak yerine PA800 alın ve kalan parayla başka org alın.. Bu mantık açıkcası uygun olmuyor yani aradaki farkı düşünürsek birçok şey ortaya çıkmaktadır
4- Evet, PA3X kendi içerisinde diğer modellerine göre gelişmiş.. Guitar Mode diyorsunuz ama bunu kaç kişi kullanabiliyor ? 2-3 Kişi :D ki bunlarda profosyonel şekilde USB Set yapanlar.. Vocoder olayına gelince, inanın ki Tyros4'ün ki daha gelişmiş derecede.. Yamaha bunun demosunu yapma gereği bile duymuyor çünkü vocoder olayını 1990 yıllarında ilk yaptıkları için övünme gereği duymuyorlar veya bunu nedense fazla öne çıkarmıyorlar
5- Drum Kit sayısı konusunda haklısınız ama ne kadar yararlı birşey hiç bi fikrim yok.. Bizim için önemli olan sürekli 'Hep çok olsun, bol olsun' mantığıdır.. Herşey bol olur ama kullanılan 2-3 adettir :D

Önyargıdan uzak bir değerlendirme yaptım..

Şunu hiç unutmayalım, KORG yapıyor ve ediyor ama Türkiye'de satıyor..

Benim hiç ama hiç anlamadığım 2850€ bir alet daha çıkmadan (bu hangi alet olursa olsun) kapora verenlere canım sıkılıyor.. Bir dinlenciye 1 lirayı esirgeyen insanlarken. . . . .
Ki bununda yanında 'Abi kriz var' işte demeyi bilip.. :D Neyse diyorum

Saygılar

Bir üstteki mesaj harika bir tartışma örneği. Bence 3x çıktıktan sonra tartışmak lazım. Nede olsa hiç görmediğimiz alet. Sadece kulaktan dolma bilgilerle fazla tartışmaya girmeye yok.

Bu alana bir cevap yazın...