KORG PA 800 mü yoksa PA1X mi

Cevap: KORG PA 800 mü yoksa PA1X mi

1x mp3 ü transpoze etmez. 1 x squancer etmez. 1 x in dahili ekolaizer i yoktur. Tuşları da pa800 kadar kolay kırılabilir ki çok defa tamir ettim. pitch bend pa800 le aynıdır. Kasa aliminyumdur fakat çok ağırdır ki kimse klavyesine çekiç ile vurmadığı için 2 kasa arasında hayati önem taşımıyor, boza silinmesi için bir şey diyemem. 1 x in hafızası 16 mb olmak kaydı ile 32 mb ye çıkıyor. Ancak pa800 64mb ve daha da artırılabilir.
pa1x işlemcisi ile pa80 işlemcisi aynıdır, rx teknolojisini desteklemez. pa800 ile pa2x pro işlemcisi aynıdır, aynı şekilde rx teknolojisini destekler. Dolayısıyla yeni işlemcinin sound olarak eski işlemciye göre daha iyidir. piyasadaki pa800 setleri pa800 ün gerçek sound unu ortaya koymaz ki çoğu sesler ve ritimler pa80 den devşirme olduğu için bazı ton sorunları ortaya çıkar.
Nerdeyse 30 kiloya yakın bir cihazı ....neyse..

arkadaş 800 kullanıcısı anlaşılan ve pa1x,i sahnede kullanmamış yada kullananları görmemiş galiba, ayrıca rx teknolojini desteklemediğini söylemiş buda pa1x,i tanımadığı yada iyi araştırmadığı anlamına geliyor, iyi bir sahne kabileyeti olan bir müzisyen pa1x,in 32 mb hafızasını bırak pa80,in 16 mb hafızasıyla bile sahnenin tozunu attırır evvelallah, ben 800 almayı hiç düşünmedim neden derseniz pa80,in geliştirilmiş ve hafızası arttırılmış bir türüdür pa800, pa1x,i fazla anlatmaya gerek yok ondaki soundları 800,de duymanız mümkün değil bunuda ancak kullanan bilir ve onun yolundan devam eder, bilmem anlatabildim mi... :))

800 derim fiyat anlatır zaten farkı hocam fazla düşünmeye gerek yok 256 ram i taktınmı 3x almayı bile düşünmezsin.

pa1x kullandım, pa800 de canlı olarak çalma fırsatım oldu. pa1x tartışmasız sound olarak çok önde bu bir gerçek tabi emo board var ise. Zaten piyasada pa800 seti diye verilenler de emodan çevrilmedir. Çok nevale yok aslında hepsi bir birinin aynı setler bakma fazla olduğuna. Pa1x tesisat seçmez. Gelelim benim için kötü özelliklerine ;

1. alet cidden ağır 26 kilo falan geliyor. Neden mi ? çünkü pa800 gibi bir tane board yok içerisinde her parçasının kartı ayrı. Ama çok gezdireceksen bence alma.
2. maalesef 32 mb ve öyle kafana göre yükleme yapmak zor.
3. sıkıldım hadi satayım dersen satarsın ama üç beş zararı göze almalısın.
4. Biraz geç açılıyor maalesef.
5. pa800 alacaksan da orj emo usb alman lazım yoksa çok dandik seslerle pa80 den farkı kalmaz bence aletin.

1x saund olarak emo exb ile bomba olur ama 32 mb ve agır bi alet ..800 ona göre 256 mb reme kadar yükselebliyo mp3 board transpoze olayıda var o yüzden 800 :D

BENCE kıyaslama bile direk pa800 derim gerisi hikaye

Arkadaşlar Bende Aynı İkilemede Kaldım.Bağlamacıyım Normalde ritm Olarak Kullanıcam.Fakat 80 Deki Gibi Arka girişe saz ve mikrofonu takma imkanı bence cok önemli.Müzisyen arkadaşlarım için demiyorum evde hobi olarak kullanacaklar için.1x in arka girişleri ses veriyormu net şekilde ? 80 de gayet iyiydi ve o yüzden 80 almıştım yoka 55 dede 50 dede hemen hemen aynı rıtmler vardı.800 dede giriş iyi diyebiliyorum? Ben hobi ve ev kullancısıyım O yüzden ayrı cihaz kolon ile ugrasmak ıstemedıgımden bunu istiyorum.Birde 1x derken pro su ne alemde ? 1x hoparlörlü pro hoparlörsüz kıyas yapılırken pro diyeni görmedım bende şımdı 2 si arasında kaldım :S

Arkadaşlar Bende Aynı İkilemede Kaldım.Bağlamacıyım Normalde ritm Olarak Kullanıcam.Fakat 80 Deki Gibi Arka girişe saz ve mikrofonu takma imkanı bence cok önemli.Müzisyen arkadaşlarım için demiyorum evde hobi olarak kullanacaklar için.1x in arka girişleri ses veriyormu net şekilde ? 80 de gayet iyiydi ve o yüzden 80 almıştım yoka 55 dede 50 dede hemen hemen aynı rıtmler vardı.800 dede giriş iyi diyebiliyorum? Ben hobi ve ev kullancısıyım O yüzden ayrı cihaz kolon ile ugrasmak ıstemedıgımden bunu istiyorum.Birde 1x derken pro su ne alemde ? 1x hoparlörlü pro hoparlörsüz kıyas yapılırken pro diyeni görmedım bende şımdı 2 si arasında kaldım :S

buna ayrı bi konu açarsanız daha sağlam bilgi edinirsiniz...1x 800e bakarak eski alet..
800 daha yeni ve girişleri oldukça sağlamdır :)

teknolojik fonksiyon ve set bolluğu bakımından pa800 tabikide daha üstün. O kadarda kararsız kalmana gerek yok bence sound bakımından çokta farklı değiller. bence pa800 al.