Telefonunuzda Google Play Trakyamuzik.net uygulama alın.. https://play.google.com/store/apps/details?id=io.kodular.ecrinarif.Trakyamuzik
roland gw8 ve korg i30 veya pa 50 mi? ikisinden de daha iyidir gw8, bence bunlar kıyaslanamaz...
gw8 dinlediğim kadarıyla işlenmiş i30 veya pa50 benim gözümde pro2x gw8e kıyasla tabiyki bu benim fikrim ayrıca neyle kıyaslıcaz bende anlayamadım 3 xle felan mı acaba![]()
Ben biliyorum dediğimi hiç hatırlamıyorum, sen söylede farklarını öğreneyim, biliyorsan tabibu nasıl bir soru şeklidir kardeşim, Madem arasındaki farkı biliyorsun kendin nasıl biliyorsan öyle yap, sanki mağazadaki satıcıya soru soruyorsun.
iki aletinde kendine göre eksileri artıları var. pa 80 lerin hoşafı cıktı 10 senelik alet artık, ama sampling var ve kullanımı kolay yoksa soundunu herkes biliyor 80 in. sound kalitesinde ve tonlarda gw-8 i30, pa 50 pa 55 pa 60 pa 80 pa 500 hepsini yer bunu müzikten anlamayan bir insana dinlet o bile anlar yani bunuda herkes biliyor kimse bilmiyorum demesin. Ama korgların kullanımı kolay al aleti hemen düğüne programa git korguda kullanımda tek geçerim pratik alet.. Benim görüşüm her zaman çift klavyeden yanadır her aletin tadı başkadır. Ve herkese kendi aleti güzeldir. Herkese saygılar...
tmm anladımda sorun kaç yıllık alet değil ki kıyaslanacak aletler değil hem işlevsel olarak hem maddi olarak pratiklik olarak set bolluğu olarak şu an pa80 nin ikinci el hoşafı çıkmış parasına gw8 in sıfır satılıyosa bence bunlar arasında büyük fark var demektir her yönden pa80 üstündür
ayrıca bir konuya daha deyineyim pa80 10 yıllık alet onun zamanında mp3 board gibi özellik yoktu ama olsaydı çıkarırdı gw8 günümüzün aleti ama ondada sample yok ama sample teknolojisi şu an var neden yapılmamış hepsinin iyi kötü yanları var derken bence pa80 nin 10 yıllık alet olduğunu düşünerekeksik yönlerini değerlendirin derim bu bebenim fikrim haddimi aştıysam affola![]()
arkadaşım ben pa80 in üstün özellikleri olduğunu kabul ediyorum zaten ben kendi orgum dahil her orgu olumlu veya olumsuz eleştirebilirim.
1.Pa 80 her yönden üstün değildir soundda gw-8 onu açıkça yer diyorum
2.Firmalar orglara özellikleri müzisyen ihtiyaçlarına göre değil kendi ticari amaçlarına göre koyuyorlar, pa 80 çıktığında belki mp3 board koyma teknolijisi vardı ama niye koysun? zaten sample özelliği getirdi sonraki modellere mp3 ekledi onu yeni bir farklılık olarak sundu ? Başka türlü satamaz çünkü aletlerini
3.Evet şu an sample teknolojisi var ama Roland bu konuda çok katı bir politika uyguluyor bu konuda haklısın
4.Pa 80 in 2.el fiyatına gw8 sıfır alınır doğrudur ama benim görüşüm pa80 de bir abartı var 2300 liraya pa80 almak akıl karı değil yeni nesil klavyelere yönelmek gerekli diye düşünüyorum.
5.Pa 80 çalmışlığım var tanıyorum yani aleti zaten tanımasam böyle konuşmaya hakkım yok. Yani Allah'ın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok alet çok sert ve metalik tonlara ve seslere sahip kulağı tırmalıyor resmen,ayrıca tesisat yoruyor.
6.Bence herkes orgunun bütün özelliklerini bilmeliki eleştri yapabilsin,alıp kullanamadıktan sonra en iyisini alsan ne olur
birincisi başta söylüyorum birincisi gw8 sound olarak pa80 den iyi mi diye sorsan 100 kişiden 10 u geçmez ama gene söylüyorum bu benim fikrim oda senin fikrin saygı duyarım bir diğeride aletin tonları sert demişsin bizde türkiyede yaşıyoruz ve türk müziği yapıyoruz batı müzik yapsak belki yumuşak tonlu klavyeler olabilir ama türk müziğindede biraz sert tonlu aletler gerekir ha pa80 biraz sert olabilir ama bu olay pa800den sonra düzeltildi bence bu 2 şey hariç diğerlerine katılıyorum firmalar ile ilgili söylediklerine ama bu benim nacizhane fikrim seninkinede saygı duyarımm![]()