Korg pa 80 hard disk aciklamasi

Nejat Levent

MERHUM ( Allah Rahmet eylesin)
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
23. HARD DISK KIT
PA80 içine bir ATA 2.5" hard disk drive yerlestirmeniz mümkündür.
Uygun olan drive' larin listesi için Korg saticisina danisiniz.
Dikkat: Hard disk drive' in yerlestirilmesi tamamen sizin sorumlulugunuz altinda olmaktadir.
KORG bu kitin hatali yerlestirilmesi ya da kullanilmasi sonucundaki herhengi zarar ya da ziyandan
sorumlu olmayacaktir.
Yerlestirmeye baslamadan önce,asagidaki tüm parçalara sahip oldugunuzdan emin olunuz:
Sekil 1
A M3x5 (ISO 7048-M3x5-4.8-H1) vidalar .....................x 4
B Hard disk drive ............................................................x 1
Not: Birlestirmek üzere bir yildiz tornavidaya ihtiyaciniz olacaktir.
1. Aletin alt yüzünü döndürünüz ve HDD yuvasina yerlestirmeyi yapiniz.Kapagi kaldirmak üzere(D)
dört vidayi gevsetiniz ve aletin içindeki yuvaya girisi yapiniz.
Sekil 2
2. Kapagi kaldirdiktan sonra(D), (F) ve (G) desteklerini yerlestiriniz,ve bunun sabitlenen dört
vidasini (E) kaldiriniz.Daha sonra aletten gelen destekleri çikariniz.
Sekil 3
3. Dört M3x5 vidayi(A) kullanan disk drive için (F) ve (G) desteklerini sabitleyiniz.Hard disk drive'
in pozisyonu asagidaki sekilde gösterildigi gibidir.Hard disk konektör üzerinde pin#1' i yerlestiriniz;
genellikle '1' ya da bir ok ile gösterilir.Eger pin#1 için isaret yoksa,sekline bakiniz.
Sekil 4
Sayfa 23-2
4. Kabloyu (H) Floppy disk drive ekrani altindan ileriye kaydiriniz.Ekran altindaki diger kablolari
yeniden düzenledikten sonra,bunu hard disk konnektör üzerindeki pin#1 ile onun ini #1' ini
hatlayaraktan disk drive' a baglayiniz.Pin 1' e adresleme yapan kablo konduktoru kirmizi olarak
gösterilmistir.
Sekil 1
5. Alet içine birlestirilmis olan disk drive' i sabitleyiniz,ve dört vidayi (E) kullanaraktan onlarin
kendi orijinal pozisyonlari için (F) ve (G) desteklerini yerlestiriniz.Dört vidayi (C) kullanaraktan
kapagi(D) orijinal pozisyonunda sabitleyiniz.
Sekil 2
Sayfa

Korg pa 80 hardiskini laptop görmüyor

pa80 hardiskini laptopuma aparat takarak usb ile bağladım sadece ben değil bilgisayarcılarada götürdüm fakat, laptop hardiski görmüyor sebebini ve çaresini bilen varmı acaba ?

Cevap: Korg pa 80 hardiskini laptop görmüyor

pa80 hardiskini laptopuma aparat takarak usb ile bağladım sadece ben değil bilgisayarcılarada götürdüm fakat, laptop hardiski görmüyor sebebini ve çaresini bilen varmı acaba ?

Öncelikle Nejat Levent üstadımın ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun. Kaderde ondan sonra onun açmış olduğu formda da açıklama yapmak varmış.

Muhtemelen ya harddiski taktığın aparat bozuktur yada kablosu bozuktur. Önce değişik USB kablosu ile dene gene görmez ise harddisk aparatını değiştir görecektir. Kolay gelsin Saygılarımla,

Cevap: Korg pa 80 hard disk aciklamasi

Orgda Harddisk Var İçi Boş Formatlanmış Fakat Disk Diyip Harddis yazısı Soluk Duruyor Neden ?

Orgda Harddisk Var İçi Boş Formatlanmış Fakat Disk Diyip Harddis yazısı Soluk Duruyor Neden ?

Birde ORG ile HD ye fotmat atın atarken de HD pasif gözüküyor ise Harddiskiniz bozuk çalışmıyor demektir. Zira çalışan Harddisk daima aktif gözükür. Org açık iken harddiski dinleyin öncelikle dönüyormu diye, gerçi kafayı yiyen HD lerde dönerde buda bir ihtimal.

Son çare olarak HD nizi org dan çıkarıp HD aparatı ile PC ye bağlayın ve format atın formatı yer ise kurtulma şansı var bu format tan sonra tekrardan orga takın ve ORG ile format atın eğer olur ise gene tüm nevalelerinizi HD de oluşan 123! 456! 789! isimli klasörlere dokunmadan yükleyin ve kullanın. Kolay gelsin Saygılarımla,

Merhaba PA80 'de Orjinal Fabrika çıkışında Hartdisk Varmi?

Merhaba PA80 'de Orjinal Fabrika çıkışında Hartdisk Varmi?

PA - 80 lerin orjinalinde harddisk yoktur yeri vardır sonradan isteğe bağlı harddisk taktıra biliyorsunuz. Bilgilerinize.