korg pa 500 turk

abdullahcelik

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
korg pa 500 tur
merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım korg pa 500 yeni aldım yalnız tuş hassasiyetini ayarlayamıyorum tuşlara sert basmam gerekiyorki ancak sesi alabileyim yavaşda bassam sertte bassam aynı sesi almak istiyorum bunu nasıl ayarlayabilirim yardımcı olurmusun lütfen

Cevap: korg pa 500 turk

bunu ayarlayaman anca ses sevıyesını yukseltmen gerekli ensturumanların pa600 alaydın ya gardasım bunu adam edersın pa500ü fakat ezıyet cekersın gecmıs olsun bendede pa500tr var :D

peki pa 500 e nasıl şarkı yüklenir bunu biliyormusun anlatırsan çok mutlu olurum şarkı yüklemesinide bilmiyorum bunun bir aparatı varmış o aparatı nerden nasıl bulabilirim

Selam kardeşim..
Öncelikle ilk sorununa değinelim.. Tuş hassasiyetin fabrika ayarlarında medium 2 olarak ayarlı olduğu için bu sıkıntıyı yaşamaktasın.. Bunu ayarlayabiliyorsun tabiki.. (tuş hassasiyeti ayarlanamaz, pa500 işe yaramaz gibi yanlış bilgiler paylaşmayalım lütfen)
Global settingsten keyboard volume curve bölümünü "fix" olarak değiştirirsen tüm tuşlardan sabit ses gelir, hassasiyet sıfırlanmış olur.. Gönlünce kullanabilirsin.. Pa500tr nin sample okumama eksikliğinin dışında bir sıkıntısı yok bence, orgunun tadını çıkar..
İkinci soruna gelince.. şarkı yüklemekten kastın nedir? Midi çaldırmak mı? Yoksa introlu stiller yüklemek mi? Bunu açıklaman lazım..
Bu arada konunu yanlış yere açmışsın.. Doğru yere taşıyorum.. Konuları açarken, hangi konu başlığının altına açtığımıza dikkat edelim.. ;)

Bu arada global settings e nasıl gireceğim diye bir sorun olabilir..
Sırasıyla yazıyorum..
- Menu tuşuna bas..
- ekranda global menu çıkacak
- general settings e bas
- Keyboard Settings, Velocity Curve: Medium 2 olarak ayarlı.. bunu fix yap.. sorunun çözülmüştür..
Bende orgu aldığımda bunu fixledim.. ama çalmanı geliştirdikçe bunu fix yapmanın pek iyi olmadığını göreceksin.. Niye? çünkü çalarken hep sabit ses almanın pek zevkli olmadığını, tuşa uyguladığın baskı sonucu sesin değişik şekilde gelmesinin ne kadar zevkli olduğunu bir süre sonra anlayacaksın..
Mesela flüt çalarken.. tuş hassasiyeti olduğunda, flütten tuşa basım kuvvetine göre farklı tınıda sesler geliyor.. Bu çok zevkli :)

abi çok tşk ederim yaptım oldu ya serçe parmağımla uzak kalan tuşlara bastığımda az ses çıkıyordu sinir oluyordum dediklerin doğru olabilir şimdi nasıl ayarlandığını öğrendim ilerde değiştirebilirim çok tşk ederim çok iyi oldu yorum yapan arkadaş 500 lerde olmuyor diyince çok morelim bozulmuştu . Şimdi ben mesela normal şarkı yüklemek istiyorum usb bağlantısı yok bunlarda aparat varmış pa 500 e uygun bir aparatı nerden bulabilirim başka bir şeylerde almam gerekiyormu bilgisayara program yüklemem gerekiyormu bu konudada yardımcı olursan sevinirim .

iyi seçim yapmışşsın kimsenin lafına bakma aleti düzenle canavar gibi kullan güzel allettir pa500 tr ...

abi çok tşk ederim yaptım oldu ya serçe parmağımla uzak kalan tuşlara bastığımda az ses çıkıyordu sinir oluyordum dediklerin doğru olabilir şimdi nasıl ayarlandığını öğrendim ilerde değiştirebilirim çok tşk ederim çok iyi oldu yorum yapan arkadaş 500 lerde olmuyor diyince çok morelim bozulmuştu . Şimdi ben mesela normal şarkı yüklemek istiyorum usb bağlantısı yok bunlarda aparat varmış pa 500 e uygun bir aparatı nerden bulabilirim başka bir şeylerde almam gerekiyormu bilgisayara program yüklemem gerekiyormu bu konudada yardımcı olursan sevinirim .

Kardeşim şarkı, set, midi dosyalarını yüklemen için 2 GB SD kartı alman gerekiyor. 8 - 10 TL birşey.. resmini koydum. Aman dikkat et SDHC kart olmasın, SD olsun. SDHC kartları görmüyor org. 2 GB SD karta her türlü seti, midi şarkıyı rahatlıkla bilgisayardan yükleyebilirsin. Yüklediğin kartı orgun arkasında yuva var, ona takman yeterli. Program falan gerekmiyor, hemen yükleyebilirsin.. Başka hiçbirşey alman gerekmiyor..
pa500tr pratik 10 numara bir alettir. Çamur atanları hiç anlamıyorum..

Ekli dosyalar

• kingston_2_gb_sd_kart.jpg
    kingston_2_gb_sd_kart.jpg
    38.5 KB · Görünümler: 243

abi yemin ediyorum çok sevaba girdin hep dua okuyorum saat 18 de çıkıcam giderim alırım . allah razı olsun . Şimdi sıradaki soruya geldik :) mıdı parçaları nerden bulabilirim burda bissürü yazıyor arkadaşlar ama ben indiremiyorum setleri midileri felan bunları indirmem için bir programmı gerekiyor . Birde bu midileri kendi söylediğim tona göre çevirebilirmiyim . Dışardan istediğim veya internetten istediğim midileri nerden bulabilirim .

Sen bana mailini ver, bana setleri ve midileri e-mail atarım ;)
midileri squence kısmından açtığında, enstrümanları istediğin tona transpoze edebilirsin.. arkada çalan drum kitleri değiştirebilirsin ;)

Dediğim gibi, PA500 tr sadece sample okuyamaz, geri kalan herşeyi yapar..