KORG PA 500 TR ( yardım )

ZAFER 1983

Altın
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA 900
arkadaşlar inşallah bileniniz vardır,
sorun şu ;

3 adet volume sürgülü tuşlardan balance olan sürgü aşağı doğru sesi yükseltiyo yukarı doğru azaltıyo,bunu nasıl düzeltebilirim,diğer sürgüler normal yukarı doğru yükseltiyo ama balance sürgüsü tam tersi aşağı doğru yükseltiyo,orgu çok kurcalarken oldu şimdide bulamıyom,teşekkürler ilginize

Cevap: KORG PA 500 TR ( yardım )

abi o balance sesle ritim arasındaki dengeyi sağlıyo yukarı kaldırırsan sesi yükseltirsin aşağı indirirsen ritim sesini arttırırsın

abi o balance sesle ritim arasındaki dengeyi sağlıyo yukarı kaldırırsan sesi yükseltirsin aşağı indirirsen ritim sesini arttırırsın

aynen öle sen onu tam ortaya getir yukarı kaldırırsan ses aşağı indirirsen ritim sesi artıo

evet arkadaşların dediği gibi pa50 den pa500 e geçince ilk başlarda bende alışamadım ama şimdi alıştım sayılır en iyisi ortada bırakmak :)

evet arkadaşların dediği gibi pa50 den pa500 e geçince ilk başlarda bende alışamadım ama şimdi alıştım sayılır en iyisi ortada bırakmak :)

set yüklemeden evvel,balance ritim sesi açıyordu seti yükleyince değişti,valla şaşırdım demekki pa 500 tr de böyle,diğer pa serileri gibi bekledim bunuda :D
bende sandım ayarları karıştırdık dedim siz böyle deyince rahatladım,teşekkürler arkadaşlar

arkadaşlar eskiden pa800 kullanıyodum o zamandan biliyorum o tuşların hepsi seçiliyor istediğiniz gibi büyük bir ihtimalle o setin sahibi kendine göre ayarlamıştır araştırın bulun zor birşey değil çünkü bu önemli iş kolaşlaştırıcı sonuçta..

arkadaşlar eskiden pa800 kullanıyodum o zamandan biliyorum o tuşların hepsi seçiliyor istediğiniz gibi büyük bir ihtimalle o setin sahibi kendine göre ayarlamıştır araştırın bulun zor birşey değil çünkü bu önemli iş kolaşlaştırıcı sonuçta..

evet arkadaşa katılıyorum,3 adet volume sürgüleri istediğiniz gibi ayarlanıyo,yani ortadaki sürgüyü ortaya almanıza gerek yok,en baştaki sürgüyü ses ortadaki ritim sondaki sürgü ise komple volume ayarı yapabiliniyor

arkadaslar re üzeri çalıyorum mi ve si ye koma veriyorum haliyle fakat bazıları mi si ve do# e koma veriyor ve koma degerleri farklı -50 değil yani .... varmı boyle kullanan arkadaslar varsa da hangi tusa hangi degerde koma verdigini anlatabilir mi... genellikle ustalar kullanıyo adamlar kusursuz calıyor gercekten .....

arkadaslar re üzeri çalıyorum mi ve si ye koma veriyorum haliyle fakat bazıları mi si ve do# e koma veriyor ve koma degerleri farklı -50 değil yani .... varmı boyle kullanan arkadaslar varsa da hangi tusa hangi degerde koma verdigini anlatabilir mi... genellikle ustalar kullanıyo adamlar kusursuz calıyor gercekten .....

hocam re üzeri çalıyorsanız eğer mi ve si tuşlarına koma veriyorsunuz zaten,

fa tuşunada koma verirseniz çok güzel olur,yalnız fa tuşunun değerini -20 ila -25 arasında ayarla çok güzel oluyo ve çaldığın parça daha tatlı çıkar

not,,fa tuşuna değeri düşürülüpte koma vermek tüm parçalara uymaya bilir,

Moderatör tarafında düzenlendi:

teşekkürler hocam :)