Kolonlarda hışırtı/cızırtı

• Konbuyu başlatan Pa55ci
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 5
  • Görünümler : 4K

Pa55ci

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg pa55tr
Selam arkadaşlar.Benim pa 55 te orgu saldığımda ve kapatacağım zaman sesleri açıp kapattığım zaman kolonlardan hışırtı oluyor neden olabilir acaba bi yardımcı olsanız...Nasıl düzeltilir bu ? Volum potlarını kullanırken oluyor.Orgu açtım diyelim sesini salarken yukarıda 3 pot varya 2 si kolonlar için 1ri enstrüman sesi için işte o sesi salmak için olan 2 potu yukarıya kaydırırken ve orgu kapatacağım zaman aşğıya doğru kapatırken hoparlörlerden hışırtı oluyor.:confused:

Cevap: Kolonlarda hışırtı/cızırtı

pa 55tr kullananların genelde başına geliyor bu olay,bazen sürekli bazen ara sıra yapıyor,bende pa55tr kullanırken sürekli cızırtı geliyordu kolonlardan,
o kadar canı sıkılmıştıki sinirden risk alarak dayanamayıp kasayı açmıştım,kolon bağlantı kablolarını kontrol edip hava tutup birşey anlamadığım için kasayı tekrar kapatıp tamire götürmekti orgu,kasayı kapattıktan sonra baktımki cızırtı gitmiş,

bir dahada cızırtı olmamıştı ondan sonra,
aklıma gelen şu oluyor o zaman,
demekki tozdan yapıyormuş,
kasayı açarken dikkat edin üst kasayı kaldırırken çok yavaş kaldırın kabloları koparırsınız mesafesi oldukça az,
isterseniz bir deneyin,

Tesekkure ederim cevap icin,biraz icim rahatladi.Biraz para toplyinca duzelttiririm insallah.:)

Bence tamir için boşuna para vermenize hiç gerek yok. Potların içi tozlanmıştır. Toz cızırtı ve hışırtı yapar. Potları söküp makina yağı ile yağlamak gerekiyor. Ya da sökmeden üzerinden wd40 sprey sıkabilirsiniz. (en pratik çözüm bence bu.) Anfide hışırtı ve cızırtı varsa girişe düşük değer, pikofarad kondansatör (mercimek kondansatör) atmak gerekiyor. Kondansatör değerini artırdıkça tizler boğuluyor. Saygılar...

Potlardan degil cizirti orgun kendi kolonlarindan'di.Vallahi tozdan kaynaklaniyormus.Cok az toz kaldi ve cizirtidan artik ses yok,sadece azicik cizirti kaldi o tozuda temizleyince umarim tamammen sorun ortadan kalkar. :)

Potlardan degil cizirti orgun kendi kolonlarindan'di.Vallahi tozdan kaynaklaniyormus.Cok az toz kaldi ve cizirtidan artik ses yok,sadece azicik cizirti kaldi o tozuda temizleyince umarim tamammen sorun ortadan kalkar. :)

kasayı açınca komple hava tutun orgun içerisine ses tamamıyla kesilecektir,adınıza sevindim,kurtuldunuz bir illetden :)

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri