Klavye Üstadları Saygıdeğer Abilerim

Cevap: Klavye Üstadları Saygıdeğer Abilerim

ben do re mi fa sol ve la üzeri çalıyorum en yoğun oldugum sol ritim yazarken mecburi do yani zor diye bişey yok bazen mecbur kalıyorsunuz mesela düğüne gidiyorsunuz adam dio abi bi çalıverde ben bi tlf görüşeyim ee adam la çalıyor kaldığı yerden devam etmek zorundasınız bu gibi yani mesele değil her karar çalıp transpose yapabilirsiniz eskiden transposemi vardı 90lardan sonra çıktı farfisya roland dönemini bilen bilir benim klavyem vardı roland vk9 düğmeler çekmece gibi :) hele metin kaya dönemleri yamaha lar casıo lar :) o zamanlar 7 yaşında idim hatta metin kaya yı aramıştım org dersi versin diye ahmet kaya çıkmıştı rahmetlik bana şarkı okumuştu istanbulda güzel anılarımızdı ben kimseden ders almadım ama ders almayanlar arasında iyi bi piyanist oldugumu söylerler bu sadece meslek aşkından ibaret saygılar

ben de komalı parçaları hem re hem mi çalıyorum. komasız parçaları her tondan çalabilirm. değişen hiç bişey yok. sana biri demiş ya, mi den çalarsan sanatçı okuyamaz diye, o yanlış bi düşünce. klavyeye transpose yi neden koymuşlar sence?:) nerden en rahatsa ordan çal ki işin kolayını bul daha güzel geliştirirsin kendini ;)

kardeşim düşün mesela sanatçı re üzeri okuyo parçayı sen de mi çalıyorsun..transpozeden -2 yap...klavyeden mi üzeri çalcan ama ses re'ye döncek.hiç bi fark yok yani.ben her notadan çalıyorum.ama şu anda mi ile devam.hatta benim peder do# den başlamış org çalmaya :) herneyse ben sana mi üzeri klavye transpozeleri yazayım daha iyi kavrarsın..

0 mi -12
+1 fa -11
+2 fa# -10
+3 sol -9
+4 sol# -8
+5 la -7
+6 la# -6
+7 si -5
+8 do -4
+9 do# -3
+10 re -2
+11 re# -1

kolay gelsin...

Mesajımı Kaale alıp cevap veren beni aydınlatan tüm kardeşim cok teşkkür ediorum sizlere...Hepiniz Cok İyi İnsanlarsınız.. Müzistenlik Zaten Alçak Gönüllü İyiliksever insanların işi..ben buna inanıyorum..

mi üzeride bi çalım stilidir,re üzeri de bi çalım stilidir,bazı proflar mi üzerinden çaldığını gördüm,mi üzerinden çalmak basittir re üzeri çalmak zordur,bence mi üzerinden çalmanın amatörlükle alakası yok,notaları komaları doğru bastıktan sonra neden mi üzeri çalınmasınki,solist solistse mi üzeride okur re üzeride ke üzeride :D

ZAFER 1983 doğru söylüyor KARDEŞ...Mİ;de RE gibi bir makam.sen Mİ üzeri alıştığından RE makamının sesi kulağını ve parmaklarınıda yorar doğal olarak,ama sen RE üzeri çalış derim çünki her rengi daha kolay yakalıyorsun nacizane tavsiyem:)

Valla Hepiniz cok saolun ama her seyde oldugu gibi bundada bi yol bi makam üzerinde herkesin kendi tarzı var..bende kendi tarzımla mi'den devam etcem..he re den calamıyormuyum. calıyorm :) ama mi daha kolay geliyo ve bana su daha mantıklı geliyo hangisini kolay yapabiliyosan o konuda daha cok ve daha hızlı uzman olabilirsin..

Mi veya re karar ne farkeder ki sanatcı okuma okumama, ben mesela tüm kararlardan çalıyorum , ha şu var ; fa kararı tüm siyahları kullandığım için zorluyor, parmaklarım egzersizden dolayı daha kolay yoruluyor.
Şu ana kadar ortalama okuma kararı bana göre : yüzde 50 la- yüzde 30 sol-yüzde 10 do- yüzde 10 si karar gördüm. Doğal mi ve doğal re çok az, fa da bazan fa diyez minör karadeiz sanatçılarına eşlik ettim.

Arkdaşlar RE çalın ileride guruplarla çoklu ortamlarda kepaze olmayın sora makamlara yerinde koma verme ve canlı işlerde sıkıntıya düşmeyin orgu genelde herkez mi veya la pozisyonda kullanıyor işin aslı ise her sesle çalışa bilmek ukalalık yaptıysam tüm stedeki arkadaşlardan özür diliyorum herkezi seviyor .selamlıyorum hoşçakalın

Hangi karar çaldığının bir önemi yok ancak, idmanı bol tutup bütün seslerden çalmayı başarırsan oldun demektir. Acaba ben yanlışmı çalıyorum şüphesine kapılma. Dinlediğinle çaldığının birbirini tuttuğunu düşünüyorsan doğrudur. Tutmuyorsa yanlış. Bunu ayıramıyorsan yapabileceğin birşey yok. Başarılar.

Hangi karar çaldığının bir önemi yok ancak, idmanı bol tutup bütün seslerden çalmayı başarırsan oldun demektir. Acaba ben yanlışmı çalıyorum şüphesine kapılma. Dinlediğinle çaldığının birbirini tuttuğunu düşünüyorsan doğrudur. Tutmuyorsa yanlış. Bunu ayıramıyorsan yapabileceğin birşey yok. Başarılar.

Yok Yanlıs Anladınız Ayırmada Fln SorunumYok Allah'A Cok sükür sadece mi karar calarken acaba mi üzeri calarken acaba mi üzeri calmamalımıyım diye düşündüm o kadar yani..

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri