Klarnet mi klavye mi?

Cevap: Klarnet mi klavye mi?

Hangisi daha kolaydır diye soruyorsan: Klavye kalmak klarnet çalmaktan kolaydır, çünkü ses çıkarmak için bir şey yapmana gerek yok; klavyeye dokunursun ve ses çıkar. Notalar gözünün önündedir.
Klarnette ise: Ses çıkarmak ayrı bir efor sarfetmelisin.
Ama hangisi adaha keyiflidir dersen: Kesinlikle klarnet derim. Hiçbir elektronik enstruman, hiçbir akustik enstrumanın lezzetini vermez. Ne dinleyene, ne de çalana. Karar senin...

hocam cok degisik bir konu acmissiniz,2 enstrumanti kiyaslamak istiyorsunuz ama ikisinin arasinda daglardanda cok fark var,klavye calmak baska bir olay,klarnet calmak baska bir olay,insan azimle ve isteyerek calisirsa butun aletleri calabilecegini dusunuyorum,klavyenin tadi baska klarnetinki baska bunlari nasil kiyaslarizki ornegin korg mu yamaha mi deseniz bir suru yorum yapar sizi bir sekilde aydinlatirdik,ama bu konuda bence secimi kendiniz yapmanizdir,ama bir alet uzerinde karar almaniz lazim,once klavye sonra ney simdi klarnet bence artik bir enstrimantta karar verip ona gore yol almaniz lazim derim,saygilar basarilar

işte hocam bende bunu diyorum.artık karar vermem gerekiyor. çok maymun iştahlılık yaptım.bir müzik aletine odaklanmam gerekiyor.

6 senedir org çalıyorum bir ara kursa gitti 2 ay sürdü :D sonra bıraktım çok istiyordum maddi durumlar el vermedi bırakmak zorunda kaldım. bence klarnet klavyeyi bir şekil ögrenirsin. hiç düşünmeden klarnete git ama zordur baya ugras ister bunun makamı tarzı usulu felan var. nota yerleri degişiyor transpose olayı yok tabi org gibi :) canlı ensturman çalmak her zaman sanattır.

ögrenincede güzel bir klarnet yaptırısın bir kere 4 5 milyar verirsin. o klarnet sana 10 sene gider dahada fazla bakarsan. org gibi yok o çıktı bu çıktı su ses yok felan olayı yok tek ses ve net klarnet :) klarnet yıllandıkca daha güzel ses çıkartıyor.

Çok ilginç bur konu açmışsınız. Neden başka enstrümanlar değil de klavye ve klarnet? Önce bence ne tür müzikle uğraşacağınızı söyleseydiniz, daha iyi olurdu. Akustik enstrümanın keyfi bir başkadır ama uğraş alanınızı belirledikten sonra... ilk öncelik kolay taşınması ise, neden keman değil? Bence, önceliklerinizi belirleyerek kararı kendiniz vermelisiniz. Kolay gelsin.

Hangisi daha kolaydır diye soruyorsan: Klavye kalmak klarnet çalmaktan kolaydır, çünkü ses çıkarmak için bir şey yapmana gerek yok; klavyeye dokunursun ve ses çıkar. Notalar gözünün önündedir.
Klarnette ise: Ses çıkarmak ayrı bir efor sarfetmelisin.
Ama hangisi adaha keyiflidir dersen: Kesinlikle klarnet derim. Hiçbir elektronik enstruman, hiçbir akustik enstrumanın lezzetini vermez. Ne dinleyene, ne de çalana. Karar senin...
yorumunuza kesin katılıyorum klavyeden çok çok zordur öğrenmesi asıl zevk burda zaten.ama hem çalması hem dinletmesi mükemmel bi şey.kararımı verdim.klarnet.ya klarnette başarılı olacağım ya da müzik işi bende bitecek.

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri