kına gecesi repertuar için yardım

denizkazan

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
yamaha a300tr v2
değerli abilerim kuzenimin kına gecesinde çalmamı istediler ama nası bi repertuar hazırlanır sırası nedir felan pek bilmiyorum ve yardımlarınızı istiyorum. aletim a300tr v2. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Cevap: kına gecesi repertuar için yardım

kardeşim isteğe göre dans yaptırabilirsin peşine misket havaları çal 3 5 şarkı falan sonra halaya geç devam ettir isteğe göre artık çifte tellisiydi bilmem neyiydi ondan sonra roman v.s sonra isteğe göre yöreye özgü ezgiler çalarsın :

slow da ceceli hastalıkta saglıkta yapabılırsın gündemde bence. 2-4 kler klasık zaten 2 2 4 eder ; salla salla; arabaya sen bin faytona ben; didem calarsın sonra ankaralara gir ..çiftetelli ise kadifeden kesesi calabılırsın antebin hamamları olur kara üzüm habbesi calarsın. isteklere girersin halaylardan da ağır delilodan gir hızlan yavas yavas normal delilo yap kırıkhan yaparsın dik yaparsın yk da yaparsın malatyada var. istekleri yöreye göre yaparsın . aklıma gelen bunlar sımdi . kolay gelsin

kına gecesinden bahsediyorsun dikkatini çekerim yani bayanlara çalacaksın halayı malayı geç bir kere memleket ankara ise ankara havaları ağırlıkta olacak fakat en baştan çiftetelliyle başla ikinci olarak devamında ankara tempo 100 olsun ilerleyen zamanda hızlanarak 2-4 111 tempoda örneğin kara çalı-fasülye-osman aga-zeytinyağlı gibi sonra roman havaları peşinden oryantal darbuka şovlar ve en son mp3 popları dayarsın

abi yöre tokat/zile. tokatta çalıcam kına gecesi derken yani erkekli kadınlı oluyo burda halay felan da olucak yani. bunların bi sırası felan oluyo mu bunları öğrenmek istiyorum bi de repertuarım biraz dar çalınabilecek parçaları felan söylerseniz öğrenip çalabilirim yapılan yorumlar için tekrar teşekkür ediyorum

yakın sayılırız bende çorumdan. şimdi ilk başka slow bir kaç parça seslendir. ardından kaldır milleti çal oyun havası ama ankara havaları olacak(atım arap-misket-çiçek dagı vs gibi tempo da 95-100 arası). sonradan halay üç ayak ardından yk halay. sonra kına havası çalarsın kına yakılır. ardından da istek ne gelir ise ona göre devam eder kına gecesini bitiriş konuşmasını yaparsın bitirirsin.

merhaba arkadaşım ben bursada piyanistlik yapıyorum ama burda her milletten insan olduğundan bütün yöreleri bilmek zorundayız :) 1.) topal 80 metronom 2.) çekirge 90 m. 3.) misket 90 m. 4.) hüdayda 100 m. 5.) kesik çayır 100 m. 6.) nar danesi 100 m. 7.)arabada beş 100 m. 8.)bas bas paraları leylaya 118 m. ankara yöresine örnek hızlılardan sonra halaylara geçersin. yazdığım şarkıları dinle çalmaya çalış başarılar...

Önce dans, sonra çiftetelli.Bu sıra pek bozulmaz.Çiftetelliden sonra 2-4 ile bağlarsın.Devamında da sizin yöreye ait halaylar filan varsa onlara geçersin.