İleri seviye org çalabilmek için izlenmesi gereken yol

Cevap: İleri seviye org çalabilmek için izlenmesi gereken yol

Arkadasim müzigi seviyorsan ki seviyorsun ,aniyabildigim kadariyla,üstüne düsersen yapabilirsin,ayrica notada su vurgu bu vurgu olayinida gec,tabiki notayi bilmek arti bir olay ama bilhassa calmis oldugun müzik tarzinda komali parcalarda duygu yansitmadinmi hersey bos ..Basarilar kardes...

slmlar arkadaşlar konu müziğin matamatiği diyebileceğimiz armoni konusudur müzik yeteneği ile başlayıp belli bi noktaya gelen arkadaşların ilerlemek isterlerse mutlaka karşılaşacakları bi konudur o yüzden acizane tavsiyem biraz paraya kıyıp mutlaka profesyonel birinden uygulalamalı armoni dersleri almaktır kendim müzik öğretmeniyim yüksek düzeydeki armoni benim de eksik olduğum bir konudur ben bile durumum uygun olunca iyi bir yerden armoni dersleri almak istiyorum burada sitemizde belki bilen arkadaşlarla armoni dersleri başaltılabilinir ama ne kadar sağlıklı olur bilemem sonuçta birebir öğreten kişi ile yapılacak ugulamalar gibi olmaz yadımcı olabilmişsem ne mutlu iyi günler

akorların temel mantığı sağ elle bastığın notanın aynısıda sol taraftan akor basmalısın..mesela parçanın makamı kürdi ise ve bastığın notada farzedelim mi(mi karar sesinde) akorun mi minör olmalıdır...makamın hicaz ve diğer tüm durumlar aynıysa mi major olacaktır...

her notaya 1 akor mu basıcaz senin dediğine göre ?

Çok güzel ve faydalı bir konu.Ben de dahil olmak üzere bir çok kişinin sıkıntılı olduğu bir konu.Ruhi abiye ve tüm katılımcı arkadaşlara teşekkürler.İlerletelim bu konuyu.