İleri seviye org çalabilmek için izlenmesi gereken yol

express23

Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Roland Gw8
bilmemek ayip değil, sormamak(öğrenmemek) ayiptir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: İleri seviye org çalabilmek için izlenmesi gereken yol

akorlar sıkıntılı

express23 kardeş ben yorum yapacak seviyeye gelmiş biri değilim bende öğrenmeye çalışıyorum ama gördüğüm kadarı ile sen tüm her şeyi bir anda öğrenmek ve uygulamak istiyorsun karıştırdığım kitaplarda hocalar dersleri atlamadan yani bir bölümü tam öğrenip uygulayıp diğer bölüme geçilmesini tavsiye ediyorlardı burdada önce notaları doğru okuyup doğru bastığından emin olduktan sonra bence akor olayını çöz derim.

Arkadasım nota ile calıyorsan o notasına baktıgın yerlerde akorlarda vardır alt kısımda. onları da sol elle idare edeceksin. Bi soru sormak istiyorum akorlar yanlısken nasıl okuyabiliyorsunuz ? Ben yanlış akor gelince detone kalıyorum.

Bence biraz midi çalışın akor olayını öyle çözersiniz. bu parçayı hiç bilmiyorum ama Akorlarda baya sıkıntı var, detone olmuş ses bazı yerlerde.

Arkadasım nota ile calıyorsan o notasına baktıgın yerlerde akorlarda vardır alt kısımda. onları da sol elle idare edeceksin. Bi soru sormak istiyorum akorlar yanlısken nasıl okuyabiliyorsunuz ? Ben yanlış akor gelince detone kalıyorum.

evet katılıyorum ya ilginç walla ben ters bi akor duyunca içim ürperiyor

Daha önce de bu konuyu açtım profesör ve ferdesu nickli üyelerin yardımıyla makamlar ve akorları öğrendim.Şimdi de birikimlerinizi ve yardımlarınızı esirgemeyeceğinizden eminim.Herkese teşekkürler saygılar.

BİLMEMEK AYIP DEĞİL, SORMAMAK(ÖĞRENMEMEK) AYIPTIR.

Akorları ve makamlarını öğrendim demişiniz ama akorları Öğrenemediğiniz kesin de 150 tane makamın hepsini de öğrendiniz mi??

akorların temel mantığı sağ elle bastığın notanın aynısıda sol taraftan akor basmalısın..mesela parçanın makamı kürdi ise ve bastığın notada farzedelim mi(mi karar sesinde) akorun mi minör olmalıdır...makamın hicaz ve diğer tüm durumlar aynıysa mi major olacaktır...

Notasını öğrendiğim bir parçanın akorlarını da ezberleyeyim.