İblis (Şeytan) Melek Midir?

• Konbuyu başlatan BaTuH
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 3
  • Görünümler : 1K

BaTuH

**Müzik**
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha Keyboards
Şeytanlar doğuştan şeytan olarak yaratılmamışlardır. Daha sonra kendi iradelerini yanlış yolda kullanarak şeytanlaşmışlarıdr. Şeytan cin nev'indendir.

Kur'ân-ı Kerim, Hz. Ademin topraktan yaratıldığını, sonra ona ruh verilerek canlı bir insan haline getirildiğini açıkça anlatır. Aynı şekilde Şeytanın da cinlerden olduğu konusunu vurgular. Bu husus Kur'ân-ı Kerim'de:

"Rabbin meleklere demişti ki: 'Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım. Onu tamamlayıp, içine de ruhumdan üfürdüğüm zaman, derhal ona secdeye kapanın!' Bütün melekler toptan secde ettiler. Yalnız İblis secde etmedi. O, büyüklük tasladı ve kâfirlerden oldu. Allah, 'Ey İblis! İki elimle yarattığıma secde etmekten seni men eden nedir? Böbürlendin mi, yoksa yücelerden misin?' dedi. İblis, 'Ben ondan hayırlıyım! Beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın', dedi."

Ancak şeytana göre, ateşten yaratılmak bir üstünlük sebebiydi. Çünkü ateş toprağı yakardı. Genellikle şeytana tabi olanlar bu gücün peşindedirler. Başkalarını refüze etmek, sürekli kuvvetli olmak ve bunu başkaları üzerinde uygulayarak kendini tatmin etmek...

Kur'ân'da, aynı şekilde cinlerin de ateşten yaratıldığı bildirilmektedir:
"Cinleri de daha önce zehirli ateşten yaratmıştık." (15:27); "Cinleri öz ateşten yarattı." (55:15)

İblis denen o cin, "Rabbinin emrinden çıktı." Allah'a itaat etmekten kaçındı. Oysa biz biliyoruz ki, "Melekler, Allah'ın emrine isyan etmezler, ne emrederse onu yaparlar." (5) Ayrıca, insan ve cinler, kulluk sorumluluğu ile yükümlü oldukları için, iradeleri ile yaptıklarının cezalarını veya mükafatlarını göreceklerdir. Ancak melekler öyle değil. Onlar bu konuda bir sorumluluğa sahip olmadıkları için iradeleri de yoktur, bu yüzden hata yapmaktan da korunmuşlardır.​

Cevap: İblis (Şeytan) Melek Midir?

bu hikayede çok sorular var ister istemez insanın sorası geliyor..1-şeytanın isyan edeceğini allah önceden biliyormuydu?şüphesiz biliyordu..2-allah istemedikçe hiçbirşey ona karşı gelebilirmi ? mümkün değil.3-dikkat ederseniz habil ile kabil olayıda aynıdır...kıskançlık kabilin habili öldürmesi sonuçtur..ama nedenini araştırmak gerek cevabı sebebinde gizlidir..bu tür hikayeeleri anlatırken benim sizlere naçizane önerim olaylara daha geniş açıdan bakarsanız,sizituzağa düşürmek isteyenleri açıkca görebilirsiniz..kolay gelsin ha bu arada burası müzik sitesi..tegannide ayrıca din açısından pekde makbul bişey değildir....müziksiz bir hayat hatadır:))iyi günler

Yazıyı okuduktan sonra sadece paylaşmak istedim..
Konuyu okuyan herkesin yorumuyla aslında var olan düşüncelerimizi dahada geliştirebiliriz diye düşünmekteyim..

İyi yapmışsın batuh.bu makale hangi kaynaktan alıntı?

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri