Hayattaki en doğru hareketlerimden birisi-Roland bk-5

Müziksiz Asla

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Pa600Qt
Bütçemi aşarak aldığım klavyemden son derece memnunum. Hatta diğer bk-5'ciler gibi klavyeme aşığım. Forumlar yorumlar araştırmalarım incelemelerim ile birlikte Fiyat/performans anlamında gerçekten artı birşey aldığım bir alet. 3 Liraya 4 liralık performans ve özellik sunan bir alet. 6 liralık performans sunan klavyelerden tabiki iyi değil. Ama olayın kırılma noktası 6 liralık performans veren klavye zaten minimum 6 lira... En iyi ihtimal ile verdiğin paranın karşılığını veriyor.

Roland bk-5 ise verdiğin paradan biraz fazlasını...Ritim sound nevale teknik desteğini saymıyorum bile. Ayrıca çok satılan bir klavye olması ile birlikte her anlamda paylaşım çok fazla. Nedendir bilmiyorum ama BK-5 Kullananlarda mülayim insanlar genelde :)

Klavyenin sorunları var mı tabiki var. İnanın o sorunlar karşısında benim sinirlenmeme fırsat bile vermeyen bazı ÇAMUR'cular var. Sürekli klavyeye çamur atıp yerden yere vurup kötülemeye çalışanlar... Yahu onlar fırsat vermiyor ki biz sorunları dile getirelim. Aksine onlar çamur attıkça koruma içgüdüsüne kapılıyor insan. Ve sanki diğer klavyelerde sorun yokmuş gibi...

Yarın öbür gün ben klavyemi değiştireceğim. Bütçe olarak 6 liram olduğu zaman gidip 6 liralık performans veren aletlerden alacağım. Veya 6 liraya 7 liralık performans veren aletlerden.

Ama şu anda için 3 liram ile 4 liralık performans sağlayan klavyemden memnunum ve devam. :)

Cevap: Hayattaki en doğru hareketlerimden birisi-Roland bk-5

Her zaman mutlu ve huzurlu bir şekilde kullanmanız dileğiyle....

Ben de s650 yi alırken epey bi düşündüm. bk5 alsam mı diye. s650 nin o zamanlar indirimde olması iyi gibi görünse de aslında iyi olmadı. İndirimin cazibesiyle bk 5 i kaçırdık :(

ha bu s650 den memnun kalmadığım anlamına gelmiyor. Yıllarca org özlemi çektikten sonra bu bile 2 numara büyük bana :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hayırlı olsun Allah güle güle kullandırtmayı nasip etsin ...

Bende yıllarca ara verdikten sonra yine geri döndüm klavyeye ve gw8, Ketron xd 9, s650, sx3000, or700 v2+ ve son olarak bk5 kullandım. Hepsinin güzel yönleri vardı. Özellikle ketron için söylenebilecek çok şey var. Ama sx3000'den sonra bk5 en zevk alarak çaldığım klavye oldu. Ketron üzerinde çalışan olsaydı ve yazılımsal problemleri olmasaydı piyasayı süpürecek kalite ve soundda idi. Bk5 de bence güclü bir sounda sahip, tek eksiği pratik ve fonksiyonel olmaması, oda benim için çok sorun değil.

Şu an için PA900' ü kafaya takmasaydım tercih edeceğim alet BK5 idi ama kafaya taktım bikere :)

İyi günlerde kullanmanız dileğimle arkadaşlar,insanın klavyesini sevmesi nasıl bir şeydir iyi bilirim..

Gücün yetiyorsa daha iyi bir seçim bence.

Gücün yetiyorsa daha iyi bir seçim bence.

Daha iyi olduğu kesin ama BK5' de fiyatına göre bence çok iyi..Yani aslında ben Roland' ı sound ve ritim olarak her zaman daha doğal buluyorum ama kullanım olarak sizde belirtmişsiniz zaten pratik değil..

Bende Roland Prelüde vardı 2 hafta önce sattım,yine söylüyorum her zamanda söylerim Prelüde olsun GW8 olsun 10 numara aletler ama Preludenin kullanımı zor olduğu için alışamadım ve neredeyse aldığımın yarı fiyatına sattım üstelik kutusunda..Ama Korg da bu kadar zarar edilmiyor yani 2. el fiyatı daha yüksek..

Moralinizi bozmak istemem ama bugün 2300 tlye BK5 alsam haftaya 1500tlye belkide satamam,ama belki diyorum bellide olmaz çünkü 1500TLye çok ilan gördüm,sattılarmı bilemiyorum..Ben preludeye 1900 verdim 1200 sattım,1 senelik cihazdıki hiç kullanmadığım için kutusunda gıcır gıcır olduğu için belkide o fiyata gitti..

Ama kullanmayı bilen için BK5 bence çok iyi alet yani bence satma ihtiyacı duymazsınız,şu satanlar büyük ihtimalle başka marka kullanıpda alışamayanlardır..

Bir aksilik çıkarda PA900 alamazsam yada vazgeçersem BK5 alacağım..

Biraz sabırlı olmak gerek diye düşünüyorum..

Benim sahibinden de ilanım var burada da... 1600 lira civarında veren var. Fakat ben o mesajlara yanıt bile vermiyorum açıkçası. Çünkü dediğim gibi bunlar 5 liralık cihazı 3 liraya almaya çalışanlar. Yani o zaman 1500 1600'e gidip or700 v1 falan alması lazım...

Keza 2000 lirası olan adam da gidip A2000 talep ediyor. 3000 lirası olan adam Pa900... Gibi...

Gelen mesajların birçoğunun ölücü insanlara ait olduğunun bir diğer kanıtı ise Bütçe belirtilmesi... İlan açıklamasına Gerçek alıcıyı tarif etmiş olmama rağmen , "1500 lira bütçem var, 1600 maks. bütçem var" gibi mesajlar geliyor. Birde ben gercek alıcıyım diyor.

İyi de diğerleri yalandan alıcı mı? :) Gerçek alıcıysan pazarlık yaparsın. Bütçem şu kadar diye girmezsin olaya. Maks. 1500 lira veririm diyorsun, satıcı da min. 1900 lira diyor. orada zaten olay kopmuş artık :)

Diyeceğim o ki işin piyasası klavyenin markası modeli ile ilgili değil...Ölücüler her marka modelde vardır.Herşey talep ile ilgilidir. Örneğin isim vermeyeceğim X bir klavyenin ilan sitelerinde ki fiyatlarına bakıp piyasasının o olduğunu sanmamak lazım. Herşey taleple ilgilidir. Talep arz'dan çok ise sıkıntı yok. Ve yeni bir klavyeden bahsediyorsak klavyenin üretim hatası birşeyi yoksa sıfır fiyatında da farklılık yoksa , 2. el'in çok düşmesinin zaten anlamı yok.

Paraya ihtiyacı olan üçe beşe bakmaz ama bu geneli bağlamaz. Çok uzattım sanırım :) Fakat çok satılan bir BK-5 karşılığında çok az 2. el olması herşeyi anlatıyor bana kalırsa.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hani bir daha uzun mesaj yazmayacaktın :)

Dediğin gibi ölücüler çok ama yinede kısmet meselesi..Benim cihazı eski bir müzisyen aldı,yıllar önce bırakmış benim gibi ama sonradan yine benim gibi bir şevk gelmiş:) bende dayanamadım 3e5e bekmadım sattım gitti..

Üstelik sen hani vazgeçmiştin,bırakmayacaktın? Neden hala satıyorsun? Hani cihazını çok sevmesen başka bir şey alacağını düşüneceğim..

Bırakmıyorum zaten. Çok iyi olmasamda az çok kendimi tatmin edecek kadar calabiliyor ve bununla hakikaten mutlu oluyorum. Klavyem satışta. Şayet satılırsa şu an için klavyesiz kalacağım fakat ciddi manada Bütçemi 2 katına çıkarıp bir alet alacağım. Ama çokta satma meraklısı değilim açıkçası. Aslan gibi kullanıyorum bana çok çok fazla bu klavye. :) Menüye ulaşılamıyormuş çokta umurumda değil. Ben zaten o kadar prof değilim ve sahnede de kullanmıyorum ki. Müzik dursun yeniden başlasın sorun değil. :)