- Enst.
- Yok
Cevap: Halayların tempo ve sırası hakkında yardım
hey nure nure 'nin notalari var
hey nure nure 'nin notalari var
Telefonunuzda Google Play Trakyamuzik.net uygulama alın.. https://play.google.com/store/apps/details?id=io.kodular.ecrinarif.Trakyamuzik
kardeşim biz genelde 3 ayakla başlıyoruz.saten başlamadan önce 3 ayam mı yoksa 2 ayak mı olduğunu onlar belirtiyor eğer belirtmezlerse sen soruyorsun.üç ayak ile başlarsın ortamın gidişatına göre çalmaya devam edersin.baktın ki bir kaç kişi eliyle iki işareti gösteriyor,sende iki ayak halaylara geçersin.iki ayakta 90 tempoylada başlayabilirsin veyahut direk hızlı halaylar ile devam edebilirsin.evet bende malatya adlı türkünün iki ayak olduğu kanaatindeyim zira ben iki ayakta çalıyorum.ama bu üç ayakta çalınmayacağını göstermez.mesela deliloy da hem iki ayakta hemde üç ayakta çalınabiliyor.ben bildiklerimi sana aktarmaya çalıştım diğer hocalar özellikle doğulu kardeşlerimiz(bu işin ehlidirler)sana yardımcı olacaklardır...
Değerli üstadlar..
Halaylar konusunda zayıf olduğumun farkındaydım ama programa çıkınca bu sorunu acilen düzeltmem gerektiğini farkettim..
size soracağım halayların sırası ve tempoları..
ağırdan hızlıya gidiyoruz ya hani, benim sorun yaşadığım konu hangi halaylarla başlayıp hangi halaylarla olaya devam edeceğim...?
lütfen bu konu hakkında bana yardımcı olun.. İyi kötü düğünleri kınaları bitiriyoruz ama birgün gelir birisi birşey der şevkimiz kırılır, kendimizi daha iyi geliştirmek için bu konulardan sizlerden yardım almam gerek..
hangi halayları 3 ayak ritmi ile çalmam gerek? burada malatyayı filan 3 ayakla çalıyorlar..normalde 2-4 halay ile çalınıyor diye biliyordum ...
Saygılar değerli üstadlar
yokmu başka değerli üstadlar.. benim sorum hangi halay hangi tempo ile çalınır?