halay bilgi?

Cevap: halay bilgi?

arkadaşlar peki cepki halayları ve 3 ayak halaylarından örnek verebilirmisiniz.bu halaylarda neler çalınır...anladıgım kadarıyla cepki de 3 ayakta 4\4 lük ritim aralarında ben fark göremedim ritim olarak aynı gibi.

cepki halay oyunlarının bir türüdür...genellikle güney doğu anadolu,doğu anadolu bölgesine özgüdür...tempo yüksektir...bu oyun orjinal figürlerinin çokluğu ve giderek çeşitlenmesi,gelişmesi ile gençlerin dikkatini çekmiştir...bu halayda kullanılan türküler
kürtçe sözlüdür...söz konusu bölgelerin en iyi ve etkileyici halay türü olan cepki bugün modern oyunlar kategorisine doğru hızla ilerlemektedir...günümüzde disco ve halay ritmi ile karışık bir stil almıştır...böyle şekil değiştirmesi bu oyun türünü toprak zeminden karo-fayans zeminlere taşımıştır.gurup halinde oynanan bu oyunun bazı bölümlerinde ferdi oryantal figürlere de rastlıyoruz...
cepki türkülere ör:şemmame,mircan vs...

cepki halay oyunlarının bir türüdür...genellikle güney doğu anadolu,doğu anadolu bölgesine özgüdür...tempo yüksektir...bu oyun orjinal figürlerinin çokluğu ve giderek çeşitlenmesi,gelişmesi ile gençlerin dikkatini çekmiştir...bu halayda kullanılan türküler
kürtçe sözlüdür...söz konusu bölgelerin en iyi ve etkileyici halay türü olan cepki bugün modern oyunlar kategorisine doğru hızla ilerlemektedir...günümüzde disco ve halay ritmi ile karışık bir stil almıştır...böyle şekil değiştirmesi bu oyun türünü toprak zeminden karo-fayans zeminlere taşımıştır.gurup halinde oynanan bu oyunun bazı bölümlerinde ferdi oryantal figürlere de rastlıyoruz...
cepki türkülere ör:şemmame,mircan vs...

abi çok teşekkür ederim...

Herkese merhabalar.

Konuyu açan ve bilgilerini esirgemeyen arkadaşlara ben de teşekkür ediyorum. Gerçekten öğretici ve fayda verici bir konu.

Ben de sizlerden bir halayda sırasıyla, hangi eserleri, nerden başlayıp nasıl bitirmemiz gerektiğine dair bir sıralama istiyorum.

ben çepki öncesinde dem sesiyle önce bir iki uzun hava girişi yapıyorum.. paylaşımlarımdada mevcut ÇEPKİ POP adlı ritim'i kullanıyorum..

bu türde genelde kürtçe türküler ön planda...

örneğin, şemmame, zer mircan ülkemizde en bilinenleri, avrupadaki düğünlerde ere melli, naze, were gibi..

ülkemizdeki birçok halay türküsüde çepki'ye çevrilebiliyor..

örneğin; düğmeli, değirmen, munzur halayı gibi..

ben çepki öncesinde dem sesiyle önce bir iki uzun hava girişi yapıyorum.. paylaşımlarımdada mevcut ÇEPKİ POP adlı ritim'i kullanıyorum..

bu türde genelde kürtçe türküler ön planda...

örneğin, şemmame, zer mircan ülkemizde en bilinenleri, avrupadaki düğünlerde ere melli, naze, were gibi..

ülkemizdeki birçok halay türküsüde çepki'ye çevrilebiliyor..

örneğin; düğmeli, değirmen, munzur halayı gibi..

çok teşekkür ederim gerçekten güzel bilgilerdi..birde arkadaşımın dediği gibi şu halayların sıralamasını yazabilirseniz çok memnun olucam..