Gene Akor Yardımı :)

ugurtheorca

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Korg pA500TR
Merhaba Arkadaşlar..

Kulaktan olduğu kadar, nota ile de çalmaya çalıştığım için sık sık soruyorum size :D

Şimdi elimde olan notaların akorlarında C#m/B ve F#7/A# yazıyor.

Bu akorlar neyi gösteriyor bana? Yani önce C#m akoruna basıp B ye mi geçeceğim hemen örneğin? yada bu iki akorun karışımı birşey mi var? aynı anda hem C#m akoruna basıp hem B yi mi basacağım? :)

Bana bir akor öğretenin kırk yıl kölesi olurum :D

Cevap: Gene Akor Yardımı :)

abi bu akorların yazılı olduğu mısra 2 kez dönülüyor olabilir ve 2. dönüşteki melodi ilk dönüştekinden farklı olabilir, yani ilk mısrada ilk akorlar,2. mısrada 2. akorları kullanmanız gerekiyo olabilir.

evet arkadaşım önce do diyez minör ve hemen arkasından B yani si majör basacaksın
dönüşte de fa diyez majör yedi ve la diyez yani sib majör akoru basacaksın. iki kez akor verildiğine göre öyle olması lazım inşallah yardımı olur arkadaşım

Moderatör tarafında düzenlendi:

akorlar kullandığın karar sesine göre ve makama göre değişiyor, bununla ilgili konu trakya müzikte var saygılar.

ölçünün yarısı C#m yarısıda B olacak.örneğin dört dörtlük ölçüyse iki dört ilk akor iki dört ikinci akor basacaksın.bir mezürde iki armoni kullanmış ugurtheorca.

Teşekkürler.. Evet ölçü 4/4 Slow.. dediğiniz gibi iki akoru kullancağım bir mezurda..akşam antrenmandan gelince deneyeceğim bakalım..şarkının notaları zordu, akorları da çok sevimliymiş :D

Merhaba Arkadaşlar..

Kulaktan olduğu kadar, nota ile de çalmaya çalıştığım için sık sık soruyorum size :D

Şimdi elimde olan notaların akorlarında C#m/B ve F#7/A# yazıyor.

Bu akorlar neyi gösteriyor bana? Yani önce C#m akoruna basıp B ye mi geçeceğim hemen örneğin? yada bu iki akorun karışımı birşey mi var? aynı anda hem C#m akoruna basıp hem B yi mi basacağım? :)

Bana bir akor öğretenin kırk yıl kölesi olurum :D
profosyonel şekilde akorlar(ya da çevrimleri) yazılırken önce sembol sonra bir bölü işaretinden sonra bass ses yazılır..basit bir şekilde yazmak gerekirse:
Am/C=do+la+do+mi bu akorda la minör basılırken bass ses do olacak demektir
G/D=re+sol+si+re bu akorda sol majör basılırken bass ses re olacak demektir..gibi...
arkadaşlarımızın yazdığı diğer konu:
bir şarkıda şarkının akorları basit bir şekilde trafiklendirilirse aşağıdaki gibi yazılabilir:
4/4 G/C/Am-D7/G gibi...burada / işareti ölçü çizgisi gibi kullanılır.- işareti ise ölçüyü ikiye bölmüştür..
selamlar...

suleyman arkadaş yazmış zaten..X/Y şeklindeki yazımlarda X akoru basılır basta ise Y basılır..

profosyonel şekilde akorlar(ya da çevrimleri) yazılırken önce sembol sonra bir bölü işaretinden sonra bass ses yazılır..basit bir şekilde yazmak gerekirse:
Am/C=do+la+do+mi bu akorda la minör basılırken bass ses do olacak demektir
G/D=re+sol+si+re bu akorda sol majör basılırken bass ses re olacak demektir..gibi...
arkadaşlarımızın yazdığı diğer konu:
bir şarkıda şarkının akorları basit bir şekilde trafiklendirilirse aşağıdaki gibi yazılabilir:
4/4 G/C/Am-D7/G gibi...burada / işareti ölçü çizgisi gibi kullanılır.- işareti ise ölçüyü ikiye bölmüştür..
selamlar...

Doğrudur... Örnek olması açısından aşağıda basit akorlarla hazırlanmış bas sesli akorları inceleyebilirsiniz. Önce akor sonra bas sesi --> AKOR/BAS

Ekli dosyalar

• BASAkor.jpg
    BASAkor.jpg
    96.5 KB · Görünümler: 226

arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler,bu arada uğurtheorca istediğiniz zaman akor konusunda bilgi alabilirsiniz kimse niye sürekli akor yardımı istiyorsunuz diye sormaz,çekinmenize gerek yok,bilmek istediğiniz ne olursa hepsinide sorabilirsiniz,sanki çekinerek sormuş gibisiniz gibime geldi de :)

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri