Ev için hoparlör ve mikser

barisbaris1

Özel Üye
Enst.
A2000+Emo
Arkadaşlar bu ses cihazları konusunda hiç bilgim yok yardımınızı rica ediyorum,bir tane A2000im var bundan gelen sesi yükseltip yeterliyse 1 veya değilse 2 hoparlörle vermek istiyorum,hoparlörler çok kaliteli olmasına gerek yok orta halli bas ve tizleri duyabileyim.Aynı zamanda sahne efektleriyle mikrofon da kullanmak istiyorum nasıl aletler almalıyım uygun fiyatlı.Mikrofon kısmı o kadar komplike olmasına gerek yok sadece sesi direk duymak değil de işte ne biliym biraz düzeltilmiş şekilde verse yeter.Ev ortamında kullanacağım.Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler.

Cevap: Ev için hoparlör ve mikser

Önce ne çaldıysan bire bir onu mu duymak istiyorsun yoksa ne olursa olsun güzel dolgun ses mi istiyorsun ona karar vermelisiniz. Ilk seçenek için maudio veya biraz daha çıkabilirsen Yamaha hs serisine bakabilirsin. Diğer seçenek için ben or700v2plusla creative 4+1 kullandım. Yamasalar çok sistem seçmez. Ancak şu an ev stüdyomda korg pa900 ile iki adet yamaha hs8 kullanıyorum. Son derece memnunum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sadece ev için osawa veya bots marka genel amaçlı anfiler olabilir, bu tip aletler hem ucuz olur hem de mic girişleri eko efektlidir. Güçleri 2 x 20 w - 2x 100 w gibi olabiliyor, hatta usb den mp3 çalabilen modelleri var. Hoparlör olarak ta standart müzik seti hoparlörleri olabilir. İki yollu müzik seti hoparlörleri güzel iş görür bence. Bu anfiler evde karaoke yapmak için ve mp3 çalara, telefona vb bağlamak için de kullanılabiliyor.:)

Arkadaşlar çok teşekkürler ilginize,aklıma bir de şu fikir geldi bir tane 2+1falan alsam creative logitech falan biraz kalite olanlardan 150 liraya falan ona orgun kulaklık çıkışından çıkış alsam ,bir de vokal processor alsam boss ve-20 veya tc helicone falan nasıl olur sizce? Benim derdim minimum harcama yapmak öyle süper bir sistem kurmayı düşünmüyorum.

Vocal processor ok ama logitech'i, crative'i ne yapacaksınız anlamadım. Cihazın hoperlörlerinden daha iyi ses alacağınızı düşünmüyorum. Belki biraz bass alırsınız ama basslar çok sub kalır. Logitech'in size keyif verecek seviyede hoperlörleri var fakat 150 TL civarına zor, 500-600 aralığına çıkmalısınız. 150 TL'ye alacağınız logitech'in size çok fark yaratacığını düşünmüyorum. Mikrofon için en pratik ve verimli çözüm dediğiniz gibi vokal pedal olur. Araba sistemleride bir çözüm olabilir, düşük volume'de de bağrıma bağrıma vursun diyorsanız :) Benim görüşüm böyle.

Senin istediğin şekilde; en az bi 5+1 alman gerekir. Ayrıca mikrofonda seni tamin edecek bi ton arıyorsan behringer yada osawa vb. bi mikser alman gerekir bu dediklerim de 500 tl civarı tutar ama emin ol memnun olursun. Dediğin gibi yaparsan bence istediğini bulamazsın boşu boşuna 250-300 tl harcayacağına gerekirse 500 tl ver ama düzgün olsun. Yoksa orgun hoparlörü onlardan daha iyidir.

OSAWA HD-602 Mixer Anfi - Batı Müzik Market
buna bu 5+1 i veya şu müzik setlerinin sağ sol hoparlörlerini bağlayabilir miyim.Kuvvetli gelmez dimi amfi,yanma falan olur mu acaba gerçi ses seviyesiyle ayarlanır o heralde.

bu anfinin çıkış gücü 40w kanal başı 20. müzik setinin kolanları daha büyükse yakma ihtimalin var.5+1 ise subbası olmadan hiç bir tat vermez,orgun hoparlörü daha iyidir.

benim elimde var sıfır mikser ve anfi evde çok rahat kullanabilirsin piyasa fiyatından gayet uygun fiyata veririm istersen ara 0537 620 98 14

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri