ESY+USB V2 set (emrah saya)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: ESY+USB V2 set (emrah saya)

eline emegine saglık kardeş emegi geçen herkezin eline emegine saglık

arkadaş güzel bi paylaşım olmuş. ama bişey sormak istiyorum. bir ay doğar ilk akşamdan geceden şarkısını hangi ritimde çalıyosunuz? orjinali 11/8 ama ben tama ayar tutturamadım? tavsiye?

sadece alt yapıları kullanmak kopyala yapıştırma mı demek.

Salim abi'nin mesajı üzerine küçük bir araştırma yaptım.
Ekte gördüğünüz gibi iki farklı ritmin introdaki "event list" yani ritmin içerisindeki tüm hareketleri içeren listeleri yer almakta.

Ritim DrSALIM-Slov5 ve ESY+NASIP DEGILMIS

Tuşların basış hızları(velocity), ki bunlar 1 - 127 arasıda olduğundan aynı kişi üst üste aynı notaları basmaya kalksa dahi aynı değerleri yakalaması hele hele ritim midi yazımı gibi durumlarda çok zordur, pitchbend tekerinin hareketleri aynı değerlerde olduğu, bir başka deyişle kopyalandığı ya da ritmin kullanıldığı anlamına gelir bildiğiniz gibi.

Dikkatinizi çekmek istediğim ve daha da şaşırtıcı olan durum pitch-bend tekerinin hareketidir. Hareketin aynı olduğu verilerde gözükmektedir.

Listelerdeki veriler sinyalin(nota, pitchbend vs.) işlem anı ve aynı satır boyunca sinyal ile ilgili çeşitli parametreleri içermektedir.

("Event list"ler sytleworks programı ile görüntülenerek ekran çıktısı alınmıştır.)

Ekran çıktısı resimler ektedir.

Intro ve Main D'ye ait çıktılar. Aynısı olması ne demek, yeterince açık sanırım..

Denemek isteyen ritimlere, ritimlere ait event list'e kendi klavyesinde ya da bilgisayarında da bakabilir.

Ekli dosyalar

• drsalim.JPG
    drsalim.JPG
    77 KB · Görünümler: 245
  • esy.JPG
    esy.JPG
    68.5 KB · Görünümler: 188
  • drsalim2.JPG
    drsalim2.JPG
    65.4 KB · Görünümler: 182
  • esy2.JPG
    esy2.JPG
    69.1 KB · Görünümler: 211
  • drsalm_esy3.jpg
    drsalm_esy3.jpg
    101.8 KB · Görünümler: 222

emrah arkadaşımızın topic başlığını gördüğümde bende çok sevinmiştim, dedimki sanırım v2 için yeni bir ritim çalışması var galiba, ama ritimleri indirip oynattıktan sonra hayal kırıklığına uğradım. eğer ritim editlemek kopyala yapıştır yapmak ritim veya set yapmaksa benden 10 usb lik set çıkar. benim setten anladığım yada ritim yazmaktan anladığım iyi yada kötü tartışılır tabi ama sıfırdan bir çalışma yapmaktır. kimseyi yermek adına söylemiyorum ama kusura bakmayın bu böyle ne yazıkki...

bu arada günden yaylı diye bir şey yok, onun adı GÜNDEM yaylıdır...

Dr.Salim , Fuat ritimlerinin kalitesine yaklaşan henüz bir ritim yok bu ritimlerin değeri daha çok ortaya çıktı , ama işte anladığım kadarı ile bu iş biraz tecrübe gerektiriyor yani biraz zaman ilerde diğer arkadaşlarda bu kaliteye yakın ritimler ortaya çıkarırlar diye düşünüyorum

eyvallah üstad bende yeni yamahacıyım amma sizlerin sayesinde çoğu rtimleri buldum
elinize ve yüreğinize sağlık sonsuz tşk.....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...