Dün Düğün Salonunda Kavga Çıktı

Cevap: Dün Düğün Salonunda Kavga Çıktı

O aile ciddi derecede problemliymiş. Siz bundan sonrakiler de aynı olacak diye düşünmeyin. Gerci bunu üzerinizden atmak zaman alır ama unutmaya çalışıp yine aynı tempoyla devam etmeniz gerekiyor. Bir sonraki dügünde orgun startına basın unutulur gider. Aslında her dügün bu işe yeniden başlamak gibidir.
Geçmiş olsun.

hergün kadınlara uygulanan şiddeti vede kanlı bıçaklı sahneleri görüyoruz...umarım bu iş bizi etkilemez sayın arkadaşım çok çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın...insanlık nereye gidiyor anlamış değilim...cana kıymak,cana kastetmek o kadar kolay bir hale geldiki allah sonumuzu hayır getirsin...
TV NU AÇAR AÇMAZ YERLİ BİR DİZİ;kadınlar salya sümük ağlıyorlar.siyahlar giyinmiş pis sakallı yakışıklı güney doğulu gençler birbirlerini vuruyorlar...altlarında jip lüks villalarda yaşıyorlar...parayı nerden kazandıkları belli değil... :mad::mad::mad:
eskiden salon filmleri vardı...bu filmlerde genellikle düzeyli aşk temaları işlenir,insanlar birbirlerine görgü kuralları çerçevesinde davranır,güzel bir İstanbul lehçesiyle söyleşirlerdi...:)
benim kuşak bayanlarla nasıl konuşulur,masada nasıl yemek yenilir,nasıl giyinilir bu filmlerle öğrendi...:eek:
Türkiye en yoz ve yobaz cahil devrini yaşıyor...terör bir yana her gün inanılmaz Trafik kazaları bizi canımızdan bezdirdi...
Artık balo kültürü yok!insanlar şalvarlarının tozuyla ayaklarının çamuruyla,traş bile olmadan,küstah bir şekilde düğün salonlarına geliyorlar...:(
bir iki slow şarkı bitmeden ellerinde acaip acaip şekil ve renkte mendiller hemen halay tutuyorlar...ilk tartışma ve kavga başlıyor;halay başını kim çekecek?...
Kent insanı cehalete yenildi arkadaşlar....
CAHİL İNSAN NE SANATDAN ANLAR,NE BİLİMDEN NE DE SOSYOLOJİDEN...
benden bu kadar siz devam ediniz...Selamlar Hepinize...

[ı]her düğünde sorardım o yöreye uygun birşeyler çalayım diye.
O ara zaten ses sound olayı falan derken düğün başladı konuşamadık.

Bende çok merak ettim öğrenirim onu.
[/ı]

aynen her düğüne gitmeden bende sorarımki sorun olmasın diye çok merat ettim nereli olduklarını

geçmiş olsun kardeşim

TV NU AÇAR AÇMAZ YERLİ BİR DİZİ;kadınlar salya sümük ağlıyorlar.siyahlar giyinmiş pis sakallı yakışıklı güney doğulu gençler birbirlerini vuruyorlar...altlarında jip lüks villalarda yaşıyorlar...parayı nerden kazandıkları belli değil... :mad::mad::mad:
eskiden salon filmleri vardı...bu filmlerde genellikle düzeyli aşk temaları işlenir,insanlar birbirlerine görgü kuralları çerçevesinde davranır,güzel bir İstanbul lehçesiyle söyleşirlerdi...:)
benim kuşak bayanlarla nasıl konuşulur,masada nasıl yemek yenilir,nasıl giyinilir bu filmlerle öğrendi...:eek:
Türkiye en yoz ve yobaz cahil devrini yaşıyor...terör bir yana her gün inanılmaz Trafik kazaları bizi canımızdan bezdirdi...
Artık balo kültürü yok!insanlar şalvarlarının tozuyla ayaklarının çamuruyla,traş bile olmadan,küstah bir şekilde düğün salonlarına geliyorlar...:(
bir iki slow şarkı bitmeden ellerinde acaip acaip şekil ve renkte mendiller hemen halay tutuyorlar...ilk tartışma ve kavga başlıyor;halay başını kim çekecek?...
Kent insanı cehalete yenildi arkadaşlar....
CAHİL İNSAN NE SANATDAN ANLAR,NE BİLİMDEN NE DE SOSYOLOJİDEN...
benden bu kadar siz devam ediniz...Selamlar Hepinize...

Katılıyorum, memlekette hanzo çok.

Geçmiş olsun.Biz müzisyenlerin böyle şeylerle karşılaşmaları çok üzücü.Maalesef Türk insanımız kültür değişimini çok tuhaf bir şekilde yaşayan bir millet.

Gelişmiş ülkelerdeki sosyal kültür yapısı (sanat açısından,kendi örf ve adetleri açısından değil) olumlu bir evrim sürecine sahip.Bu olumluluk kültürün içeriğine dair olmasada en azından insanların refah düzeyiyle alakalı bir durum.Mesela 60'lı yıllarda müzik tüm dünyada eğlence kültürü gerçek müzik kültürünün özelliklerini birarada barındırıyordu.Bu Türkiye'de de böyleydi.İnsanlar bir yerlere müzik dinlemeye gidiyorlardı.Sonraları tüm dünyada müzik dinleme alışkanlığı şekil değiştirdi.İnsanlar eğlenmeye gittikleri zaman dinledikleri müzikle kültür açısından müzik dinleme ayrımını yapmaya başladılar.Bunun sonucu evlerimizde gerçek hi-fi deneyimi yaratan teknolojiler gelişti.Buda müziğin "tüm tonlarını" hissetmemize olanak sağladı.Müzik türleri türevlerine öylesine ayrıldı ki insanların kendilerini ifade etme biçimi dinledikleri müzikle ölçülmeye başladı.

Maalesef Türkiye bu süreci başka bir yönde yaşadı.Eğlence kültürü salon kültürünün en dejenere halini yansıtması bir yana bu halini sanatsal açıdan müzik kültürü haline getirdi.

Ve sonuç bu günkü düğün müziklerimizin geldiği nokta.Küçüklüğümde en salaş düğün salonlarında gerçek orkestra elemenlarıyla "müzik" yapılırdı.

Sormak isterim ; O zamanlarda insanlar o müziklerle daha mı az eğleniyorlardı?

Çok üzüldüm gerçekten. Böyle durumlardan hiç hoşlanmam. Büyük geçmiş olsun hocam... Aman kendinize dikkat edin. Allah korusun. Birşeyiniz olmadığına sevindim.

Saygı ve sevgiler.

Teşekkür Ederim Arkadaşlar çok Sağolun.
Birkaçgün daha işe gitmeyeceğim.
biraz kandime gelene kadar en azından.

Geçmiş olsun. Allah korumuş ya dikkatli olmak lazım abicim.