bu resim hangi koma üstadlar ?

İyiki Doğdunuz :)

Cevap: bu resim hangi koma üstadlar ?

ben mi üzeri çalıyorum re yede koma verilmiş böyle kaydedilmiş 4 tuşa verilmiş koma .bilmiyordum ne olduğunu sorayim dedim ilginize teşekkür ederim

Bence DO# üzerinden hüzzam dizisi oluşturmak istenilmiş.Koma değerleride -50 değilde belki -20 veya -30 olabilir. Bu makam genellikle bozlak havalar ve Neşe ERTAŞ yorumlarında kullanılır. Neşe ERTAŞ ın bağlamasını inceleme fırsatınız olursa, normal halk müziği ara seslerinin dışında ilave ara ses perdeleri bulunur.
Mehmet istersen REG dosyasını paylaşırsan daha da yardımcı olmaya çalışırım..
Benim fikrim bu. Müzik adına yanlış bilgi vermişsem üstadlarımdan özür dilerim...

Moderatör tarafında düzenlendi:

do#, mi, fa#, si
Ama böyle bir koma hiç bir yerde kullanılmaz.Araplar abartıp böyle bir beste yaptılarsa bilemem tabii :)

dostum bunlar RE ve Mİ nin komalarını karıştırmışlar bence.. Hiç bir parçada bu Koma düzenini kullanamazsın, en azından ben öyle bir parça çalmadım ya da bilmiyorum henüz...
Ben de amatör klavyeciyim, ben sürekli Mİ den çalarım, en zorlandığım parçalar HÜZZAM Makamı, Çünkü orada diyez ve bemoller devreye giriyor fazlasıyla, bu da beni kastırıyor "akor basarken özellikle"..
Yeni başlayan arkadaşlara önerim şu ki RE üzeri çalmaya alıştırsınlar kendilerini, yani siyah tuşları daha fazla kullanmaları gereken karardan çalışma yapsınlar.. Mİ üzeri çalmak tam bir tembel işi bence...

Moderatör tarafında düzenlendi: