Bu günden itibaren düğünlere yasak geldi :((

Cevap: Bu günden itibaren düğünlere yasak geldi :((

evet ben bugüne kadar vergi verdim ama sokak düğünleri nin kaldırılması saçmalık adamın parası yoksa nasıl düğün yapacak sanıyorumki büyük yerler için böyle bir şey düşünülmüş olabilirsalonu tutacak 2000-3000 tlye bir kına için olmaz bunun sonu iyi değil gibi geliyor olan tabiki müzisyenlere olacak

O kadar karamsar ya da çaresiz kalmaya gerek yok bence.

İlgili yönetmeliği açıp okuduğunuzda, Madde 4'te yer alan bir alt madde var :

"a) Açık arazideki sessiz alan: Yetkili idare tarafından ulaşım, sanayi veya rekreasyon faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü gürültü rahatsızlığına maruz kalmayacak şekilde ayrılan bir alanı,"

Bu tanımdan hareketle, mesela belediyeler her mahalle ya da bölge için makul bir alanı açık arazideki sesiz alan olarak belirlerse, sokak düğünleri buralarda yapılabilir.

Önemli olan çözüm üretebilmek !

bizim buralarda müzisyenler çok para kazınıyor diye bütün piyanist arkadaşları yani bizlere direk defder yapdılar aylık 160 tl muhasabeye 350 tl dükkana 350 tl eve ödemeye çalışıyoruz maliye borçu çizmeyi aşalı çok oldu şimdide sokak düğünlerini yasak koyuluyor arkadaşlar elimizden ne geliyorsa yapalım hep beraber bu gün işi iyi olan olabilir ama belki benimde düğünlere ihdiyaçım olmaya bilir ama birlik olmamız lazım

sıkıyorsa doğu da yasaklasınlar.... doğuda bırakın sokak düğününü , adamlar ın cogu salonda degil sokak ortasında hemde keleş ata ata düğün yapıyorlar... avrupa birliğine zaten bizi almayacaklar... ama alabilceklermişimiş izlenimini doğurarak kanunlarımızı esneterek bizi çaktırmadan bölüyorlar haberimiz ola....

ayasli_sazci :

Lütfen biraz daha özenli bir üslub kullanmaya gayret ediniz. Çünkü yazmış olduğunuz yazı hakarete giriyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ne yaparız biliyomusunuz türkiyedeki bütün müzisyenler ankarada toplanırız. biz bugüne kadar sosyal hakmı istedik ? hayır biz bu güne kadar sigorta sağlık vs vs mi istedik hayır... ben gelmişim 32 yaşıma ekmeğimizi düğün çalarak kazanıyorum. düğün çalmadan başkada iş bilmemde yapamamda...
gideriz ankaraya dayanırız akp nin kapısına ne boku varsa yesinler o zaman ok...

pardon ne sosyal hakkı isteyeceksin? anlayamadım...çaldığın düğünden aldığın paranın vergisini veriyor musnun da istiyorsun??????????????????????

fevkalade yerinde bir karar..gürültü kirliliğinden kurtulduk..

pardon ne sosyal hakkı isteyeceksin? anlayamadım...çaldığın düğünden aldığın paranın vergisini veriyor musnun da istiyorsun??????????????????????

fevkalade yerinde bir karar..gürültü kirliliğinden kurtulduk..

Kimseyi zan altında bırakmayınız. Siz eğer böyle bir hizmet istiyorsunuz ve de olması gerektiği gibi müzisyen de size fatura veriyorsa vergisini de veriyor demektir. Bir müzisyen size yaptığı hizmetin karşılığı fatura kesebildiğine göre vergisini de veriyor demektir.

Vermiyorsa o vermeyenin ayıbıdır. Tekar etmekte fayda var istisnayı örnek vererek kimseyi zan altında bırakamayız.

Ayrıca her işçi gibi müzisyenler de yaptığı işin bir sonucu olarak sosyal haklara sahip olabilir.

Gürültü kirliliğinden kurtulmak istemek her insanın özgürce talep edebileceği bir istek. Ama bir yanlışla bir doğruyu bir arada sunarak, haklı olunduğu gösterilmemeli !

Kimseyi zan altında bırakmayınız. Siz eğer böyle bir hizmet istiyorsunuz ve de olması gerektiği gibi müzisyen de size fatura veriyorsa vergisini de veriyor demektir. Bir müzisyen size yaptığı hizmetin karşılığı fatura kesebildiğine göre vergisini de veriyor demektir.

Vermiyorsa o vermeyenin ayıbıdır. Tekar etmekte fayda var istisnayı örnek vererek kimseyi zan altında bırakamayız.

Ayrıca her işçi gibi müzisyenler de yaptığı işin bir sonucu olarak sosyal haklara sahip olabilir.

Gürültü kirliliğinden kurtulmak istemek her insanın özgürce talep edebileceği bir istek. Ama bir yanlışla bir doğruyu bir arada sunarak, haklı olunduğu gösterilmemeli !

zaten ''veriyor musunun vergini?'' dedim önce..veriyorsa primini de yatıracak sosyal hakkı kapacak...ben de bir müzisyen camianın içindeyim..beyoğlu ahalisi bilir..ama tanıdım kişilerden lisanslı albüm yapanlar hariç kimse 1 lira vergi vermiyor...

size göre ''yanlışla doğruyu bir arada sunmam'' yada sunmamam kesinlikle haklı yada haksız olabileceğimin bir nedeni değil tamamen şahsi fikirlerimdir..

zaten ''veriyor musunun vergini?'' dedim önce..veriyorsa primini de yatıracak sosyal hakkı kapacak...ben de bir müzisyen camianın içindeyim..beyoğlu ahalisi bilir..ama tanıdım kişilerden lisanslı albüm yapanlar hariç kimse 1 lira vergi vermiyor...

size göre ''yanlışla doğruyu bir arada sunmam'' yada sunmamam kesinlikle haklı yada haksız olabileceğimin bir nedeni değil tamamen şahsi fikirlerimdir..

Tam olarak da doğrusu bu.

Vergi vermeden sosyal hak istemek ile gürültü kirliliğinden kurtulmak bir arada değerlendirildiğinde değil de tek başına gürültü kirliliğinden kurtulmak dikkate alındığında karar fevkalade oluyor.

Tam olarak da doğrusu bu.

Vergi vermeden sosyal hak istemek ile gürültü kirliliğinden kurtulmak bir arada değerlendirildiğinde değil de tek başına gürültü kirliliğinden kurtulmak dikkate alındığında karar fevkalade oluyor.

''vergi vermeden sosyal hak istemek''de ''gürültü kirliliği olayı'' da benim şahsi fikrim olduğu için 2.şahısların sorgulayaması doğru değildir..şöyle açıklayayım siz ne derseniz deyin fevkaladedir çünki hepsi sizin bildiğiniz doğrular yada öznel görüşlerinizdir..herkes için aynı şekilde düşünüldüğünde toz pembe bir dünya önümüzde yeşermiş oluyor...