Bk5 - Problem??

• Konbuyu başlatan VolkanB
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 50
  • Görünümler : 9K

VolkanB

Altın
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha / Korg
Bk5 - No Problem??

Arkadaşlar,
Benim cihazda bazı seslerde volume gidip geliyor. Kompresörden olabileceğini düşünüp devre dışı bıraktım, efektleride devre dışı bıraktım, sonuç değişmedi. Ayrıca ekrandada bazen tuhaf bir dalgalanma oluyor, anlık bir şey. Sizlerde böyle problemler varmıdır? İki aylık cihaz henüz, canım sıkıldı. Kullanan arkadaşlar olumlu yada olumsuz bilgi verirlerse sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Bk5 - Problem??

Cihazı alalı 1 yıl oldu fakat ben bahsettiğiniz tarzda bir sorun yaşamadım... Benim en çok canımı sıkan, özellikle USB'den yürüttüğüm ritmlerde akorların zaman zaman kilitlenmesi, bunu da split tuşunu kapa-aç yaparak aşıyorum ama tabi böyle olmaması gerek...

Ekrandaki dalgalanma evin voltajindan olabilir,bazen dusuk gelen voltjdan dolayi yapabilir ama seslerdeki volumenin gitmesi tuaf,eger iki aylik cihazha mutlaka garantisi vardir goturun yapsinlar,kendini bu kadar uzmene gerek yok.

Cihazı alalı 1 yıl oldu fakat ben bahsettiğiniz tarzda bir sorun yaşamadım... Benim en çok canımı sıkan, özellikle USB'den yürüttüğüm ritmlerde akorların zaman zaman kilitlenmesi, bunu da split tuşunu kapa-aç yaparak aşıyorum ama tabi böyle olmaması gerek...

tahminimce usb deki ritimlerin buyuklugudur,bazen okumada gecikme olabilir,usb ye sadece bir ritim atip denedinizmi?

tahminimce usb deki ritimlerin buyuklugudur,bazen okumada gecikme olabilir,usb ye sadece bir ritim atip denedinizmi?

Teşekkür ederim, dediğiniz şekilde deneyeyim fakat bu durumda da insanın aklına ister istemez 2 TB'ye kadar desteklerin, kapasitelerin ne gibi bir anlamı ve cazibesi olduğu geliyor, haksız mıyım?

Evet garantisi var tabi ama getir, götür, bekle bunlar can sıkıcı süreçler. Voltaj olayı benimde aklıma geldi, bunu tespit etmenin bir yolu varmı acaba?

Bk5 de bir kezde varyasyon değiştirirken, tam geçişte dondu ve bir iki saniye sonra gürültülü bir şekilde geri geldi. Ömer'in V.Slow ritminde olmuştu bu. Anlaşılan cihaza tünel yolu göründü ve bana tabii ki.

Üstadım nacizane düşüncem sıkıntının voltajdan kaynaklandığı yönünde. Ekrandaki dalgalanma bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Şikayetinin vuku bulduğu anda; yanmakta olan bir ampulde anlık ışık dalgalanması olup olmadığını kontrol etmeye çalışın. Şayet böyle bir durum var ise, bir regulator cihazı çözüm olabilir.
Saygılar...

bk-5 tesisatta denedim rtm ler off be dedim manyak geliyodu süperdi neyse bi akşam düğünde çaldım arkadaş oldum oldum dirildim sanırım komprosor ayarları ile ilgili idi yav sese yuklenınce rtm gidiyo salon sahibi yanıma geldi bu orgun sesi niye cıkmıyo dedi :) bu yenı aletlerde komprosormıdır nedır moda ettıler pa600 dede aynı illet bişi ne yapmaya calişiyolar anlamiş deyilim teknoloji daha kötüye gidiyo yada biz ayar cekemiyoz .....

Ekrandaki hareket benim klavyemde de mevcut. Fakat sıkıntı yaratan bir durum değil. Ayrıca birkaç gündür ekran ışığını yarıya indirdim kamera çekimi yaparken. Siz söyleyince hatırladım bir süredir bu problem yok. Sizde bir ekran aydınlatmasını azaltarak deneyin.

Ekran özelliğinden dolayı zaman zaman o hareketi yapması bence normal. Yani doğru ifade aklıma gelmiyor şu anda fakat voltajdan olduğunu ben sanmıyorum. Nihayetinde arada adaptör var zaten.

Sound konusunda fikrim yok. Akorlar değişiyorsa bu ciddi sorun. Müziği etkiliyor demektir.

Bende hafif pitchbendde çeyrek ton kayma oluyor. Boşlukta yok pitchbendde. Çok etkilemiyor çeyrek ton gelip geçiyor hemen. Performans seslerinde yapıyor olabilir. Bunu bir kontrol edeyim.

İlla voltajdan supheleniyorsanız bir ups varsa tanıdık birinde deneyin.

Yok arkadaşım yeni nesil güç kaynaklarında (switchmode) regülatör işe yaramaz çünkü kendilerinin zaten 110-240v gibi değerlerde çalışma aralıkları var..

Ama güç kaynağında bir problem olabilir yada nötr hattında aşırı gürültüde olabilir..Çünkü switch mode güç kaynaklarında nötr hattı (giriş şasesi) ile çıkış şasesi (ground yani toprak hattı) arasında bir kapasitör oluyor..

Doğal olarak topraklama olmayan prizlerden kullanılınca nötr hattındaki tüm gürültü ve kaçak gerilim kapasitör üzerinden çıkış şasesine yani dc12v şasesine kaçıyor..

Eğer BK5 in adaptörü topraklı ise bundan olabilir..Yada adaptörde problem vardır,başka bir adaptör ile dene bence o zaman anlarsın cihazdanmı adaptördenmi diye..

Roland Prelüde adaptörü gibiyse standart adaptördür ama yinede dikkat et bazı özellikle japon ürün adaptörlerinin dışı + içi gnd olur (casio da öyleydi sanırım) ..Dikkat etmelisin

Moderatör tarafında düzenlendi: