İşin doğrusunu söylemek gerekirse ben alete yeni bir güncelleme ile bu istediklerinizin gerçekleşeceğini zannetmiyorum. Alet kısıtlı. Gerek tuş atamaları gerek yazılım gerek donanım. Çözüm yeni bir org. Evet bence de ritim composerler de editli sesler vardır. Fakat doğan a ne kadar modifiye yaparsanız yapın ferrari yapamazsınız anca kapıştırırsınız. Bu sebeple ki ritim ve ses yazan kişiler olan ömer mürhen serkan ahmet ve ismini bimediğimiz üstadlara kısıtlı bir alet olan bk5 için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı tekrar teşekkür ederim. İşin ticari boyutunu da düşünmek lazım. Türkiye roland ın satışların da kaçıncı ülke. Roland her istenilen klavyeyi de yapamaz tabi. Görünen ok i roland jenerasyon değişikliğini aira ilegösterdi. Artık korg gibi workstation yapacağını sanmıyorum.Bu işler patent olduğu için herkes kendi tarlasına farklı mahsül ekiyor gibime geldi. Belki yanılıyorumdur. Tabi temennim rolandın efsane bi orgla geri dönmesidir. Eminim ki böyle bir alet gelse üstadlar aleti ve rolandı şahlandırırlar.