Bk-5 te varyasyon geçişlerinde ritim sekteleme problemi...

Cevap: Bk-5 te varyasyon geçişlerinde ritim sekteleme problemi...

Roland yetkilileri eminim ki bu sorunu test edip gerekli açıklamayı yapacaklardır. zira düğünde yavaş halay çalarken ritim aniden hızlanınca bayaa bir sıkıntı yaşadım :)

Slmlar;

Dün biraz daha kurcaladım arkadaşlar bu problemi.Tüm testleri ve tuşları tek tek test ettim.
Sorun herhangi bir ses editledikten sonra global menüsüne girip performans edit sayfasındaki ayarların değiştirilmesinden sonra kaynaklanıyor.Bugün bu hatayı ve tempo hatasını daha da detaylandırıp güncellemede bu 2 problemin giderilebilmesi için roland tr ye ileticem...

saygılar...

Slmlar;

Dün biraz daha kurcaladım arkadaşlar bu problemi.Tüm testleri ve tuşları tek tek test ettim.
Sorun herhangi bir ses editledikten sonra global menüsüne girip performans edit sayfasındaki ayarların değiştirilmesinden sonra kaynaklanıyor.Bugün bu hatayı ve tempo hatasını daha da detaylandırıp güncellemede bu 2 problemin giderilebilmesi için roland tr ye ileticem...

saygılar...

Evet aynen öyle oluyor. Umarım roland yetkilileri bu yazılanları okumuştur. Program sırasında önceden atadığım 4 sesin dışına çıkamıyorum perf. bölümünden kendi yaptığım değişik bir ses seçersem sonraki ilk varyasyon değişiminde ritmin hızı değişiyor.
Sanırım ses editleyip kaydederken o anki ritmin hızını da hafızaya alıyor. daha sonra o editlediğimiz sesi seçince ilk varyasyon değişiminde ritim o hıza geliyor.
işin enteresan tarafı bunu her seferinde yapmıyor olması :)

Merhaba Değerli BK-5-OR Kullanıcıları
GLOBAL ayarlarının içerisinde PERFORMANS HOLD ayarlarında TEMPO durumunu ON olarak değiştirdiğiniz taktirde sorununuz çözülecektir.Bu değişikliği yaptıktan sonra GLOBAL menüsünün sonunda bulunan SAVE GLOBAL seçeneğini onaylamayı unutmayınız..İyi akşamlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ben demiştim bu alete bu kadar para verilmez diye

Merhabalar. Ben orgu ilk aldığımda ilk olarak versiyon güncellemesi yaptım ve Rolan bk-5 or sitesindeki kullanım detaylarını izleyip ilk bölümde orgu ilk aldığımızda yapılması gereken ayarlar anlatılıyordu ve ben de onların hepsini yapmıştım... Bu gün tempoyu off yapıp denedim ve gerçekten de ritmin birden bire hızlandığını gördüm... Ama neyseki bu bir hata değilmiş...

Saygılar...

Merhaba Değerli BK-5-OR Kullanıcıları
GLOBAL ayarlarının içerisinde PERFORMANS HOLD ayarlarında TEMPO durumunu ON olarak değiştirdiğiniz taktirde sorununuz çözülecektir.Bu değişikliği yaptıktan sonra GLOBAL müsünün sonunda bulunan SAVE GLOBAL seçeneğini onaylamayı unutmayınız.Aleti her açtığınızda tempoyu kitlemek için TAP TEMPO tuşuna basılı tutun.İyi akşamlar.

Dediğiniz ayarları kontrol ettim TEMPO on Konumunda.
Ancak yukarıda bahsettiğim gibi performanslardan bazı sesleri seçtiğimde ritim hızında bir değişiklik olmuyor ancak varyasyon değiştirince ritim hızlanıyor.
Bu anormalliği hangi sesi seçince yapıyor tesbit edemedim ancak düğün sırasında iki sefer başıma geldi. O yüzden sadece önceden atadığım 4 adet one touch sesi kullanıyorum.
Bu sıkıntıyla karşılaşmamak için tempo yu kilitlemek çözüm olur ancak doğrusu bu değil. Yardımlarınızı bekler saygılar sunarım.

Merhabalar. Eğer tempoyu on yapıp save yaptktan sonra ritim kilidini açıyorsanız bu sorun tekrar ortaya çıkacaktır. Temponun on olması ritim kilidinin sürekli olarak kilitli kalmasını sağlıyor.

tempo kilidini kilitlemek program sırasında mantıklı değil zira 130 hızında halay çaldıktan sonra aniden çiftetelliye geçince tempoyu ayarlayana kadar geçen zamanda üstüne domates yağma riski var :)
anca aynı türde farklı bir ritim seçerken tempoyu kilitliyorum sonra geri açıyorum kilidi.