BK-5 mi yoksa PA500tr mi?

baybozkurt

Moderator
Moderator
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
KORG PA800
Slm arkadaşlar;

Bu soruyu sormak için biraz erken galiba ama dayanamadım bu aralar klavye almak istediğim için.Belki dedim, ilk izlenimlerine göre daha önceden pa500tr kullanmış müzisyen arkadaşlarım fikirlerini söyleyebilirler diye düşündüm...

Teşekkürler...

Cevap: BK-5 mi yoksa PA500tr mi?

Merhaba,

PA-500' ü çok iyi bilmiyorum ama bazı demolarını dinledim. BK-5OR' nin seslerinin yanına yaklaşamaz. Forumda, "kıbrıs-fatih" üstadımızın demoları mevcut ve ayrıca BK-5OR' nin sitesinde, Roland BK-5 OR Türk Sesli ve Ritimli Klavye demolar mevcut. Kesinlikle tavsiyemdir bende ilk alanlardanım mükemmel bir klavye diyebilirim. Roland' ın adı bile yeter...

valla kardeşim bk 5 i tam olarak bilmiyorum ama bk5 in sesleri güzelde ritimleri beni pek sarmadı pa500 tr ritimde daha iyi geldi bana ama karar senin bu benim görüşüm ...

sesler,kalite ve teknoloji olarak BK 5 açık önde derim.
sadece kullanım açısından ekrandan ritmi teker yardımı ile seçmek ters gelebilir.
pa500 geleceği yere geldi artık düşüşe geçecektir.
rolandın önü açık şu durumda roland öneririm.

ritm çeşidi olarak 500 daha iyi ama roland sıkı giriyor bol destek gelecek görünüyor.
ben olsam roland alırdım .
500 en eksi yönü tuşları basit kalmış ,
swiçler,pitç bender sesler yeterli..

Pa500 daha iyi bence bk5 2.klavye olarak 10 numara olur ama usta bi piynist değilseniz zorluk çekersiniz

VEHBI ABİ @

sesler evet tekerlek ıle secılıyor ama her rıtıme 4 ses bankalıyabılıyoruz buda sanırım bı rıtım ıcın yeterlı...rıtımler e gelelım pa 500 u gecıyorum ben yıllarca pa800 kullandım(6yıl tek orgu) batı bolumundekı hıc bır rıtımı ıle sarkı calmadım desem abartmış olmam artı aletı tanımama ragmen her programda ayrı bı ıns sıkıntısız atlatırım programı dıe telaslı oluyordum cunku pa 800 bu neyın nerde nasıl yapacagını bılemezsınız..bk 5 ın batı rıtımlerının yazılımları cok keyflı ve cok basarılı geldı bana ve ıstedınız sarkıyı batı rıtımlerı ıle calmanız gayet mumkun...yamaha or 700 aldım gozu kapalı tyros 3 aldım gozu kapalı ve roland alet cıkarmıs dedıler youtubeden dınledım ve gountulerde seslerın ve rıtımlerın cok kalıtelı geldıgını hıssettım ve ılk alanlardan oldum bk 5 ,i ve gercekten cok keyf alıyorum calarken aletı...bence alet kısa surede cok gzl yerlere gelıcek ki duam da bu yonde olcak saygılAR

Soru orantısız!

BK-5 i PA500 ile kıyaslamak insafsızlık olur PA-800 bile deseniz BK-5i tek geçerim ritimler ve sesler illede tekerlekle değişir diye bir durum yok numarasını biliyorsanız sayısal olarak direk girebilirsiniz. Ayrıca ritim ve ses desteği için üstadlar harıl harıl çalışıyor. Kullandıkça sevginiz bir kat daha artıyor. Sesleinizi yapıyorsunuz istediğiniz kadar USB ye atıyorsunuz ritmi kilitliyorsunuz bir ritimde istediğiniz kadar özel yapılmış ses kullanıyorsunuz. Örnek 50 adet bağlama sesi yapın 100 adet mey sesi yapın seçin seçin kullanın. Daha ne olsun...

BK-5 i PA500 ile kıyaslamak insafsızlık olur PA-800 bile deseniz BK-5i tek geçerim ritimler ve sesler illede tekerlekle değişir diye bir durum yok numarasını biliyorsanız sayısal olarak direk girebilirsiniz. Ayrıca ritim ve ses desteği için üstadlar harıl harıl çalışıyor. Kullandıkça sevginiz bir kat daha artıyor. Sesleinizi yapıyorsunuz istediğiniz kadar USB ye atıyorsunuz ritmi kilitliyorsunuz bir ritimde istediğiniz kadar özel yapılmış ses kullanıyorsunuz. Örnek 50 adet bağlama sesi yapın 100 adet mey sesi yapın seçin seçin kullanın. Daha ne olsun...

dogru yorum alkıslanır bende bunu yapıyorumm hocam..eyv yuregınıze saglık..

Bk5'in psikolojik üstünlüğü ,yeni çıktığı , mp3 player ve diğer başka özellikler nedeniyle ele geçirdiğini düşünüyorum. Bu durumda Korg firması , hazır ama stok eritmeyi bekleyen korg pa600 serisini(sample yükleyen ve 1000 euro altı fiyat) bir an önce piyasaya sürebilir.

Moderatör tarafında düzenlendi: