Cevap: Bk 5 kullanıcılarına
Torukmakto abimi söylediklerinden dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum fakat ben ekstra birşeyler söyleyip içimi dökmek istiyorum. Klavyede adam akıllı 1 yılımı doldurmadığım için yorumlarım cahilane olabilir şimdiden yanlışlıklar için özür diliyorum. Ben fl stüdyo da dwp ses ve orgtan convert edilmiş ritimlerle müzik yapmaya başladım. Bir süre sonra sıkmaya başladı. Daha sonra kendime üst düzey bir klavye aldım fakat haftası olmadan maddi sebeplerden dolayı sattım. Üniversitemin müzik grubunda fl stüdyo ile bir iki parça çaldım ve hocam bana klavye alabileceğini söyledi. Derken maddiyata göre klavye aramaya başladım ve internette roland bk5 in tanıtımlarını izledim. Şunu söylemeliyim ki en iyi tanıtımı roland yapıyor bence. Aklımı çeldi. Bir yandan da roland ile efsaneler düşündürüyordu. Yok cengizin emrahın şarkıları full rolandmış, efendim alet taş gibiymiş vs vs. Neyse bk5 i aldım. Tabi uzun zaman geçti. Artık şunların farkına vardım.
1) Klavyelerin hiçbiri sırf Türkiye için yapılmıyor. (dante tr hariç) Hepsi bir takım arge ile türkleştirilmeye çalışılıyor ama olmuyor.
2)Roland genelde kullanıcıya kapalı alet yaptı. Her zaman efekti açık tuttu. Siz efeklerle ne yaptıysanız o. Çok beğendiğimiz e40 klarnette aynı şekilde efeklerl ile o hale geldi. Yani ayılıp bayılacak bir şey değil.
3)Roland kanımca birçoğumuzun aklında klavye olarak yer edinmiş fakat klavye rolandın sadece bir ürün yelpazesi. Daha neler var neler. Synth da rolanda kimsenin birşey dediğini duymadım.
4)Herkes bk5 ile roland ruhu geldi diyor. Ne geldi anlamış değilim.Yine roland yapacağını yaptı batı aleti çıkardı üstüne koma butonu koydu ve dedi ki türkiye anlaşın bi müzisyenle. Size ayırdığımız rom bellek boyutuna göre dahili ses ve ritim yazın. Bizimkiler de emo ile anlaşmışlar. Eski tas eski hamam. ALLAH var bk5 teki ritimlerin benzerlerini ve seslerin birçoğunu ki üflemeliler özellikle hiçbir markada görmedim. Ama dinleyen arkadaşlarım sanki emo usb li a2000 çalıyormuş gibi diyorlar. Yani anlayacağınız al takke ver külah. Dön dolaş aynı yer.
5) Bu alet bana yetmedi dedim sanki çok iyi çalıcıyım ya. Kendime pa900 aldım. Sırf okulda aralık ayında vereceğimiz türkü konseri için. Şimdiden söylüyorum aletim temiz 16 ay garantili ve 1 ocakta satacam

Neyse aldım pa900. Bir yanda bk5 bir yanda pa900. Tamam 900 güzel alette ne yalan söyleyeyim rolandın fabrika ses ve ritimleri bana daha güzel geldi. Ah break tuşu olaydı bk5 in. Tamam900 ün dnc olayı çok güzel ama arada 2000 tl fark var yani. Hem şuda bir gerçek. Korg gariban hele hele benim gibi öğrenci adamın hiç işi değil. Aleti alırsan ve paran yoksa piyasa setlerine mahkum olursun. Herkesin kafasına göre iş yaptığı bu set olayında anlarsınız ki paralı usb şart ama hangsi. Hangisini de geçtim. Hangisini derken hangisi daha ucuz ve güzel

ne yapayım öğrenciyim. Yani bu işten cidden soğudum. Yamaha ve ketronu hiç kullanmadım ama korg ferrariyse audya 5 uçaktır diyorlar. Audya 5 kullanan bir arkadaşım var. Dur onunda reklamını yapayım
AUDYA 5 - UĞUR ERİŞKİN - KUŞLAR (EDİP AKBAYRAM) - YouTube söyleyecek çok sözüm var fakat neyse abilerim kardeşlerim üstadlarım ustalarım. Emeği geçen herkese saygım var. Umarım herkesin kullanmaktan,dinlemekten ve dinletmekten zevk aldığı bir klavyesi olur. Ama son olarak şunu söyleyeyim. Evet klavye bir etkendir ama esas iş piyanisttedir. Unutmamak lazım ki efsane olan ferrari değil Michael Schumacher di. Umarım derdimi yanlış da olsa anlatabilmişimdir.