Biraz saçma soru ama bakarmısınız

piyanist0532

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Yamaha Or 700 V2 Pulus
herkese iyi akşamlar arkadaşlar konu biraz saçma ama yinede merak ettim bi sorayım dedim mesela bir midi klavye ile pahalı klavyelere ihtiyaç duymadan program yapılırmı
mesela korg serisini içerisindeki tüm sesleri ve tüm ritimleri kullanarak bilgisayar ve program aracılığı ile midi klavyeyle iş yapılırmı veya sahne yapılırmı bölle bir program varmı böyle bir şey varmıdır yorumlarınızı bekliyorum saygılar

Cevap: Biraz saçma soru ama bakarmısınız

korg microarranger le yapamıcan bişey yok araştır istersen bi

Hayır yapamazsınız.

MIDI klavye kayıt işlemlerinde yada başka bir ses cihazının (başka org, modül, sampler v.s.) seslerini klavye yoluyla elde etmek için kullanılır.

Sahnede eğer ritmbox kullanıyorsanız intro, fill in, variation, ending gibi fonksiyonları yapamazsınız. Belki bazı programlarla yapılabiliyordur ama varsa eğer öyle bir şey kullanıcısının 6 ay sonra verem olacağına garanti verebilirim :)

Bu dediğiniz synthesizer kullanılan bir sahne programında belki kullanılabilir ama çok sağlıklı olmaz.

Sahne için şimdilik klasik orglara devam :)

aslında yapılır böyle bir proglarda var ama en azından dokunmatik bi ekran alman lazım ki kullanması daha kolay olsun veya tablet bilgisayar alacaksın bide bu tür progamlarda user custom varmı yokmu onuda bilmiyorum yani bunu kullanıp düğün yapacaksan türk ritmleri lazım o ritmleride yazman lazım,en iyisimi hiç uğraşma 500 tly e piyasada og kaynıyo.

StyleMagic - advanced style files editor for a Yamaha keyboards - YouTube

Demo of iRig KEYS - Universal portable keyboard for iPad, iPhone, iPod touch, Mac/PC - YouTube

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ritimli arranger klavye için v arranger 2 gibi, one man band gibi programlar var ama dokunmatik bilgisayarla daha pratik kullanılıyor. Bir de fiyatları pahalı. Ayrıca ritim olmadan sadece klavye çalma amaçlı bazı programlar var. Bunlarda ''latency'' yani tuşa basınca seste gecikme olmaması için makintosh gibi pahalı bilgisayar gerekiyor. Aslında bugünkü teknoloji ile dediğinizin çoktan yapılmış olması gerekiyordu. Fey müzic uzun süredir bununla uğraşıyor, bayağı iyi şeyler çktı sanırım...:)

ipad de bile midi klavye ile kullanılan synth programları var..:) Örneğin samson firmasının midi klavyelerinin tanıtımında vardı... Araştırmak lazım..:)