batı müziğine uygun org arıyorum

alkan.kadir

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Yok
merhaba abilerim batı müziğine uygun bir org arıyorum tercihim sıfır olması çünkü taksitle alacağım.

biraz araştırdım rolan e-09 gözüme çarptı.teknik bilgim olmadığı için size sormaya karar verdim bu org nasıldır? yeni başlayan için uygun mudur yoksa daha ucuz bir model ile mi başlamalıyım?yada önereceğiniz başka modeller var mı?

ilginiz için teşekkür ederim iyi forumlar.

Cevap: batı müziğine uygun org arıyorum

Selâm...

Roland GW8 öneririm.Bahsettiğiniz cihaz ölü yatırım olacaktır ; bilginize...

Ne amacla kullanmayi düsünüyorsun? Ev,sahne, ögrenim? Ve orgtan beklentilerin neler? Bunlari kisaca belirtirsen daha tavsiye kolaylasir. Arti HER ORG'la bati müzigi yapabirsin. Bu konuda bir kisitlama yok. GW8 cok iyi bir tavsiye. Yamaha nin OR700 'ü de fiyati ve performansi acisindan cok güzel bir alet. OR olmasi oryantal müzikleri de yapabilirsin anlaminda. Bu fonksiyonlari kullanmak zorunda degilsin. Ama hali hazirda elinin altinda bu olanagin bulunmasi da fena mi?

Iyice arastirma yapmadan acele ile alma.

hocam gönderdiğiniz klavyenin dahili hoparlör ü yok ayrıca sıfırı 2000 lira belki daha profesyönelleşince alabilirim ama şimdilik mümkün değil.

hakanaki abi cevabınızı yeni gördüm kullanım amacım evde kendi kendime öğrenme kendim amatör müzik yapmak. sahne falan şimidilik yok zaten ilk tuşlu çalgı deneyimim olacak.

Abim, o zaman hic taksit olayina girme. Bir araba faiz ödeyeceksin, yazik günah. Biraz para biriktir. Elinde eski Roland e-7o, e-35, e-500 , e 40 olan arkadaslar vardir. Bunlardan bir tane al. Bati ritmi dedigin olaylarin hepsi fazlasiyla var bu klavyelerde. Ögrenmek icin fazlasiyla yeter, Artar bile. Acemiligi bir at, ondan sonra neye ihtiyacin oldugunu zaten kendi kendine tespit edeceksin.

Basarilar.

hocam gönderdiğiniz klavyenin dahili hoparlör ü yok ayrıca sıfırı 2000 lira belki daha profesyönelleşince alabilirim ama şimdilik mümkün değil.

Selâm...

Hoparlörü çok fazla önemseme ; ancak illede hoparlörlü dersen uygun fiyatlı bir Korg İS40/50 başlangıç için çok idealdir ; tavsiye ederim.Ben yıllarca kullandım.Çok pratik ,saundu tok cihazlardır...

Roland E09 gibi bir cihaza verilmiş para sokağa atılmış bir paradır.GW8 önerimi tekrarlıyorum.İlle de sıfır alacak değilsin ; ikinci elleri gayet uygun fiyatlı...

kardeşim exr 46 olabilir fiyatı da uygun batı müziği için bence fazlasıyla yeter ....

ilginiz için çok teşekkür ederim.

hakanaki abi biraz daha düşündüm doğru söylüyorsunuz belki alacağım hevesim geçecek sonra daha taksiti bitmeden bir köşeye atacağım o kadar para ziyan olacak.

en iyisi ben ucuz bir org alayım onda biraz pişeyim sonra daha profesyonel bir alet alırım yok hevesim geçerde sıkılırsam zaten pek bir şey kaybetmem.

peki eski model bir roland mı alayım yoksa daha yeni medeli org mu alayım?

eyeofthetiger ve hakanaki abilerim ilginiz için çok teşekkürler iyi günler dilerim.

kardeşim bence en uygun senin için exr46 içinde türk sampleleri de var öğrenmek için ideal ayrıca hoparlörlü klavye ...