Batı klavye TR'ye mi çevriliyor?

Müziksiz Asla

Gold
Vip Üye
5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Özel Üye
Enst.
Pa600Qt
Nette ve burada back up yükleme setler gibi konular görmekteyim. Bu setler batı klavyeyi tr versiyona mı çevirmiş oluyor bir anlamda. Yoksa sadece Tr olanı geliştirmiş mi oluyor.

Cevap: Batı klavye TR'ye mi çevriliyor?

aslında her iki saydığın şeylerde oluyo.

back up cihazlarin uzerinde olan sistemi guncellemek,onarmak veya yenilemek icin kullanilir.bati olan klavyeyi oryantele veya tr ye donusturmez cunku bunlarin drumkitleri farklidir.oyle olsa herkez cok ucuza bati orglari alip back up la tr ye cevirirdi.kimse bu kadar para ve emek vermezdi o zaman.

Biz toplum olarak pratik çözümler bulabilen bir milletiz ya, o yüzden bana mantıksız gelmedi, olur mu olur yani :) Yurtdışında gelen org'un çip'ini bile değiştirip kendi seslerimizi koyarak kendimize uyarlıyoruz, bu da olabilir diye düşündüm.

büyük markaların ürünleri türkiyeye geldiğinde, işin ehli ustalar bu aletlere ritim ve ses yazıyorlar bir set oluşturuyorlar. bu set yüklenip piyasaya sunuluyor. sonra gelen taleplere göre ilave ritimler sesler yapılıyor bazı aletlerde güncelleme adıyla bazı aetlerde backup adıyla kullanıcıya ulaştırılıyor. ama küçük firmaların ürettiği klavyeler batı aleti olarak geliyor ve öylece satılıyor kimse uğraşmıyor ritim yada ses yazmaya. malzemesi kötü saundu kötü yani ucuz etin yahnisi misali :) bu gibi aletlere yapılacak bişey yok çucukken bendede vardı böyle bi alet rumba ritimiyle çiftetelli, samba ritimiyle 2/4 parçaları geçmeye çalışıyordum :)

konu serbest konular bölümüne taşınmıştır

Bilinmedik marka değilde pa500 için düşünmüştüm. :)

bildiğim kadarıyla pa500 3 modeli var kardeşim biri avrupa biri arap biride sadece türkiye için üretildi.yanlışım varsa bilen arkadaşlarım düzeltsin.

zaten türkiye için üretilen klavyede hali hazırda üzerindeki setle piyasa sunuldu.

Pa500Tr modeli üzerinde size dışarıdan sete ihtiyaç bile hisseddirmeyecek kadar Türk ritimleri ve de üzerinde var olan sample seslerin zenginliğini vermektedir.Eksik yanı diyebileceğim asma davul ve zurna..Ama hayatta tamamen asma davul yada zurnadan ibaret değil :) Konu sorunuza gelince batı modeline backup atarak TR modeline döndüremezsiniz.Öyle bir şey olsaydı ben benim pa500TR ye pa800 backup atmak isterdim malum kasa ve tuş görünümleri neredeyse aynı :)

bati aletlerdede arap drum kitler var arkadaslar ama indirilen bazi ritimleri haliyle degistiremiyorsunuz. cunku aletin uzerinde 2 tane arap drum kit var. ama %80 nini cevirdim ben. tonlardada ayni.. yani sadece komalar haric cok bir fark yok. komalarada menuden deger veriyorsun hepsi bu.