Başka setten ritim atma

• Konbuyu başlatan anti91
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 4
  • Görünümler : 3K

anti91

5 Yıl ve Daha Eski Üyemiz
Enst.
Yok
Çok değerli arkadaşlarım sevgili meslektaşlarım, 48 yaşımdayım korg pa 800 kuıllanıyorum, ama başka bir setten setime ritim atma işini yapamıyorum, yardıma ihtiyacım var , bana yardım eder misiniz..

Cevap: Başka setten ritim atma

Simdi hocam genel anlamda pa 80 var ama bende sunu diyeblirizki bir setteki ritim diger sette calar ama dogru drumkiti bulmak lazim yani mesala siz bir ritim yuklediginiz zaman ona da uygun kendi setinizde olan bir drum kiti o ritme atamaniz lazim atiyorum atadiginiz kit variosyon 1 de caldi ama variosyan2de calmayabilir o zaman onada uygun kit atamak laziim ama o da herzaman sizin setinizde olmayabilir ha bati kitle yazilmissa ritim sorun olmaz lakin turk ritimlerinde bu zor oluyor gercekten kullandiginiz setin hangi setteki ritimlerle uyum icinde oldugunu bilmek lazim o da zor ve zahmetli bir arastirma gerektirebilir. Eskiden roland klavyelerde bildigim kadariyla tek kit eger yanlissam ustadlar duzeltsin beni o yuzden tum o seriye ait ritimleti o org calliyor die duydum mesala g 600 e internetteki tum g 600 ritimleri oluyor ama korgta set olayi var mesala keske soyle olsaydi iste ben pa80 modeline tum pa 80 ritimlerini setine bakmaksizin caldirsam ama o zamanda tek kit olmasi gerekirdi yani kisacasi kullandiginiz set hangisi ise o set tabanli ritim yukleyiniz derim ben iyi geceler

önce medyaya bas usb den ritmi seç mesela selçuk set seç ve style saud aç ritmi sec ve boş bir yere at diyelim userden 16 boş bir yere,yükle sonra tekrar medyaya bas ve bu sefer yükleyeceğin ritmin saund bul ve user dk yı aç saunda en aşagıdaki ve aç open şimdi yüklediyin ritim hangi kitlerle yazılmış ise onları buluyoruz yoksa okumaz,önce varyasyon 1 deki kitleri atıyoruz,davulu atıyoruz mesela selçukperkuson1,ikitane kiti mutlaka atmanız gerekiyor bu ritmi çalıştırmanız için ,MEDYA tuşuna bas yükleyecegin seti tekrar seç ve saundu aç ve USER DK aç en alttaki,apen dedik ve ritmin kitinin ismini yazan örn selçuk perkıson 1 sectik ve boş bir yere attık örn 16 sayfaya attık,saundu yuklemesi 2.3 dk sürer bekle,sonra diyer kit selçuk perkıson 2 boş bir yere atıyoruz,ESC deyip çıktık ve ekrandan selçuk ritmini seçip RECORT düymesine bas RECORT EDİT CORNET STYL demek yapmış oldugumuz ritimi editlemek yani düzeltmek,RECORT NEW sıfırdan ritim yapmak,RECORT EDİT PAD olan pedi yapılmış pedi düzenlemek,RECORT PED sıfırdan ped yapmak demek..Biz RECORT EDİT CURRENT STYL seçiyoruz OK. Sonra ritim gellir ve bozuk çalar biz ne yapacagız Varyasyon 1 sec ve hemen durumsu giriyoruz,16 bankaya attıgımız perkisyonu seçiyoruz,ve tekrar varyasyon 1 gelip 16 bankın içi,ndeki diyer attıgımız perkısyonu seçiyoruz ve bu işlemleri yaptıktan sonra çıkmadan önce wrayt styl basıp tırnakla kaydediyoruz ve direk üstune gıder ve ritim çalışır bu uygulama ıle ısdedıyınız setdekı rıtmı kendı setınıze ata bılır ve kullana bılırsınız bıraz zahmetlı bır iş ama denemeye deyer kolay gelsın...))

Moderatör tarafında düzenlendi:

arkadaslar bu olay tmm da şimdi ben mesela pa 80 için konuşuyorum diyeliimki pa80 de karma kart yapmak istiyorum aynı olayı yapıyorum fakat kartı sökünce kitler gidiyor diğer karta kitleri kopyalıyorum mesela dogdukit diyelim 2 nci karta bu kiti yükledim karttada gözüküyor fakat çalmıyo :D