Bana yol göstermenizi bekliyorum

Cevap: Bana yol göstermenizi bekliyorum

Yamaha için birşey diyemem, ben piyanist değilim, bir dönem Medeli Türkiye'de çalıştım, piyanoların bayilere pazarlamasını yapıyordum, bilgim o tecrübeden geliyor. Şunu söyleyebilirim, showroom'a çok yetkin piyanistler ve hocalar geliyordu, dp70u modelini çok beğeniyorlardı, hatta ufak bir deneme yapıp diğer modellere bakma ihtiyacı duymadan satın alanlar oldu. Yamaha tabi ki kötü bir marka değil fakat Medeli'nin bu modeli Yamaha'nın daha üst segment cihazlarına denk gelecektir. Ayrıca Medeli Yamaha'ya fason iş yapan bir firmadır, Yamaha dijital piyanolarda kullanılan birçok komponent Medeli'nin fabrikasında üretiliyor, ek olarak Yamaha'nın tamamen Medeli'nin fabrikasında üretilen modelide var. Dediğim gibi piyanist değilim ama org çaldığım ve bu işin pazarlamasında Türkiye'de ki bayilerin yarısını gezdiğim için bu şekilde fikrim. Birazda göreceli birşey ton ve tuşe, bir hoca çıkıp sana çok ince nüanslardan bahsedebilir, model model kalın oktavlarda sesin frekanslarından vs. bahsedebilir, seni ne kadar bağlar bilemem. Nota konusunda belediyenin kursu sana yardımcı olacaktır. Sonuçta virtiöz olma gibi bir iddian yok, fazla derine dalmadan karar vermeni tavsiye ederim.

Kıt bilgim ve internette yazılanlar doğrultusunda 4 modele indirdim.
3000 TL civarı olarak :kawai 90 ve yamaha 143r
4000 TL civarı olarak :yamaha 163
4500 TL civarı olarak :yamaha 525r

Açık konuşmak gerekirse ben 3 bin tl ile işimi bitirme taraftarıydım ancak tuşe denildi arada çok bariz fark denildi kafam karıştı.Bu paraları verip pişman olmak istemediğim için çok üzerinde durup sizi bunaltıyorum. Bütçe olarak en son 4000 tl e çıkabilirim.Eğer bana derseniz kardeşim 525 gerçekten çok farklı 143 ve 90 ile dağlar kadar fark var belki pazarlıkla 4000 tl indirebilirsem alabilirim.Şuan sizin yönlendirmenize bakıyorum sadece.

ben olsam yamaha almam, dedigim gibi kawai ve roland rd 300nx alabilirsin, piyano illaki kasali olacak diye bi zorunluluk da yok sonucta stage piano modelleri bakilabilir, cok portatifler al götür kutusuna koyup, büyük kasa basa bela olur, asagidaki linke bir bak, bu piyanist arkadas kawailerle kayit yapiyor en azindan fikir sahibi olursun, medeli falan alma derim zamaninda bir modeline bakmistim süper uyduruk gelmisti simdi ama tabi düzelttiler mi bilinmez.

https://www.youtube.com/channel/UCi-IyOYZ6Bp8MRG0P8I7TPg

son olarak bu modele bak derim:
https://www.thomann.de/gb/roland_fp_50_wh.htm

sana tavsiye edilenler ev tipi 40 küsür kg, roland 16,5 kg

Sayın VolkanB ve tombikadam.
İlginiz için teşekkür ederim ancak kafamı daha çok karıştırdınız.Ben 4 modele inmişken farklı markalar ve modeller söylemeniz dahada kafamı karıştırdı.
Öncelikle stage tarzı birşey istemiyorum sayın tombikadam zira evde çalacağım, bir yere götürmeyeceğim.Ayrıca o boyutta bir piyanoyu koyacak masam yok.Masa almak ile hali hazırda mobilyalı satılanlar arasında fark göremedim.Ayrıca marka yönlendirmenizde kafamı karıştırdı birinizin iyi dediğine diğeriniz kötü demiş.Kendinizi benim gibi bilgisiz birinin yerine koyarsanız kafa karışıklığımı emin olun anlardınız.

Konu güncel yanıt aramaktayım..

Kıt bilgim ve internette yazılanlar doğrultusunda 4 modele indirdim.
3000 TL civarı olarak :kawai 90 ve yamaha 143r
4000 TL civarı olarak :yamaha 163
4500 TL civarı olarak :yamaha 525r

Açık konuşmak gerekirse ben 3 bin tl ile işimi bitirme taraftarıydım ancak tuşe denildi arada çok bariz fark denildi kafam karıştı.Bu paraları verip pişman olmak istemediğim için çok üzerinde durup sizi bunaltıyorum. Bütçe olarak en son 4000 tl e çıkabilirim.Eğer bana derseniz kardeşim 525 gerçekten çok farklı 143 ve 90 ile dağlar kadar fark var belki pazarlıkla 4000 tl indirebilirsem alabilirim.Şuan sizin yönlendirmenize bakıyorum sadece.

Verdiğiniz bu alternatifler arasında ; gerek özellikleri gerekse fiyatı itibariyle tercih etmeniz gereken bana göre Yamaha 525r'dir. Eğer bu fiyata bulabiliyorsanız hiç kaçırmayın alın derim. (Çünkü bu ürün Do-Re'nin stoklarında yok görünüyor.) Anlaşılan Do-Re Müzik bu modelde ciddi indirim yapmış. Zira bu fiyat ; aynı özelliklerdeki modellerin 5 sene önceki fiyatı idi.

Bu modelin tuşesi GH3 tuşedir ve çok iyidir. Ses işlemcisi (RGE) gayet başarılıdır. Grand piano tonları Yamaha'nın meşhur CFIIIS modelinden sample edilmiştir ve çok muhteşemdir.

Bu tür upright dijital pianolar ; gerek akustik pianoya olan yakınlığı gerekse stabilitesi açısından stage pianolar ile mukayese edilemez. Çünkü saydığımız bu açılardan çok daha kullanışlıdır.

Dostlar selamlar.
Yamaha 525 i almak için harekete geçtim lakin 525 artık üretilmiyormuş.Şuan büyük hayal kırıklığı ile karşı karşıya kaldım.Bütçem 4.400 tl. Alabileceğim en üst model 163 kaldı.525 ten 163 e düşmek canımı sıktı...Ne önerirsiniz ?

Dostlar selamlar.
Yamaha 525 i almak için harekete geçtim lakin 525 artık üretilmiyormuş.Şuan büyük hayal kırıklığı ile karşı karşıya kaldım.Bütçem 4.400 tl. Alabileceğim en üst model 163 kaldı.525 ten 163 e düşmek canımı sıktı...Ne önerirsiniz ?

Do-re'nin bayilerinin elinde büyük ihtimalle vardır. Sahibinden.com'da "Yamaha Clavinova" diye aratın büyük bir olasılıkla rastlarsınız.

Do-re'nin bayilerinin elinde büyük ihtimalle vardır. Sahibinden.com'da "Yamaha Clavinova" diye aratın büyük bir olasılıkla rastlarsınız.

Do-re nin elinde kalmamış. Sahibinden üzerinden sıfır olarak buldum ancak ne kadar güvenilir ? Emin olamadım. Ayrıca garanti kapsamında olur mu emin değilim. 163 şuan için bütçemin el verdiğ tek piyano.163 için görüşlerinizi alabilir miyim ? Yoksa bekle biraz daha alma 545 yada 565 in düşmesini bekle ve bu arada para biriktir mi ? Gerçi bu ürünler 7 bin tl. Düşse düşse ne kadar düşer ve benim bütçeminde neredeyse 2 katı fiyattalar.Yardımlarınızı bekliyorum.

Do-re nin elinde kalmamış. Sahibinden üzerinden sıfır olarak buldum ancak ne kadar güvenilir ? Emin olamadım. Ayrıca garanti kapsamında olur mu emin değilim. 163 şuan için bütçemin el verdiğ tek piyano.163 için görüşlerinizi alabilir miyim ? Yoksa bekle biraz daha alma 545 yada 565 in düşmesini bekle ve bu arada para biriktir mi ? Gerçi bu ürünler 7 bin tl. Düşse düşse ne kadar düşer ve benim bütçeminde neredeyse 2 katı fiyattalar.Yardımlarınızı bekliyorum.

Özgür Bey,

Yapacağınız hareket şu : Do-Re Müzik'in İstanbul/Tünel mağazasını arayın ve mağaza müdürü ile konuşun. ( Eğer değişmedi ise mağaza müdürü İrfan Bey'dir.) Kendisine CLP-525'i nerede bulduğunuzu söyleyin ve kafanızda soru işareti var ise kendisinden yardım rica edin. Onlar gereken yardımı size yapacaktır.

Eğer cihazı Do-re bayisinde buldu iseniz ; ben sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Ancak dediğim gibi ; her halükarda bu konu ile ilgili olarak Do-re Müzik ile irtibat kurun. Eğer Tünel mağazası size tam olarak yardımcı olamazsa , Do-re'nin İzmir Merkezi ile irtibat kurmağa çalışın.

Moderatör tarafında düzenlendi: