Arkadaşlar Pa 80 mi ? Pa 500 tr mi ?

Cevap: Arkadaşlar Pa 80 mi ? Pa 500 tr mi ?

Arkadaşlar açıkça söylemek gerekir ise PA-80 1500 TL ye asla düşmez. PA-600'ü beklemek hemde yaklaşık 1500 USD ye ÇİN üretimi bir ürünü almak sizce mantıklı ise bekleyip alın derim. PA-80 gerçekten gelmiş geçmiş en büyük efsanedir. Elbette ki temizini bulmak ta son derece zordur. Zira artık üretimi yoktur. Çiziksizde çiziksiz diyenler için 200 TL ye boyuyorlarda ama bence çiziğine değil, gerçek orjinalliğine, tamir görmemişliğine, çalışma şekline, sağlamlığına bakıp itibar edildiğinde alınmalıdır. Saygılarımla,

pa500 tr öneririm kardeşim yeni teknoloji bir alet pa800 ritimlerini de okuyor ama kitleri düzenlemen lazım ...

bence pa 600 bekle. Bakalim nasil alet olucak.

pa600 cıksada piyasaya tam oturması 1 seneyı bulur suankı pa3x gıbı hala oturmadı tam olarak aletn eksıgı var herkes emo yu beklıyor yakında cıkıcak ondan sora alet ucucak D:

Pa 500 de sınırlı sample sıkıntı yaratmaz mı yeni setler yeni sesler yükleyemem mi ?

Hangi sınırlı sample acaba? Yahu adamlar her enstürmandan en az bir sesi atmış elinsaf yahu üzerinde dünya kadar sample var bilmediğimiz acaba hangi Türk enstürman var başka bilmiyorum....Gelelim kıyaslamaya biri bazı diğeri bazı özellikleri ile birbirinden üstün... 4 gün önce bulunduğum şehirde bir müzik mağazası telefon açtı hocam pa80 var temiz diye..Gittim inceledim switch lerde basmada zorluk vardı çizikler falan içime sinmedi açıkçası ...Satacağımdan değil ama adamlara pa500TR ile takaslar isem ne olur dediğimde 2350 pa80 ----- 1750 pa500TR ....Neyse çıktık oradan bugün günlerden pazar mekan sahibi aslen kanuncu olan ama bir o kadar güzelde klavye çalan zamanında İstanbulda Nejat Alp , Rıza Silahlıpoda ile mekanları paylaşan abimizin deniz kenarındaki restaurantına...Pa500TR yanımda ....Mekanda pa80 standta duruyor altında ise kanunu...Dedi hocam beni yine dinlemedin aldın orgu , alacaktık sana pa80 dedikten sonra aldı benim pa500TR yi bağladı ekipmana..Tabi üzerinde benim hazırlamakta olduğum set benim klavye ilk defa tesisata bağlanmıştı muhteşem bir ses vardı :) Neyse müzik mağazası ile aramda geçen diyaloğu anlattım ....Kendisi dediki HOCAM BIRAK PA500TR yi BURAYA , AL BENİM PA80 ni BAŞABAŞ DEĞİŞELİM......Abimiz klavyeye bayıldı....(Bu arada bu ciddi teklife hayır dedim pa80 de temizdi ama ayrılamadım orgumdan) Saygılar.....

hocam bence bekle 600 ü.aldıgın gün 800 ün setlerini denemeye başlarsın.yani yok ritim çıkacaktı yok editli seslerdi öyle dertlerin olmaz.çin üretimine gelince;arkadaşlar artık çin olayına kendinizi alıştırın.sonuçta korgun malzemesi kullanılıyor.bide orgun üzerine oturacak halimiz yok önemli olan entegre sisteminde bişey olmasın zaten oda italyada üretiliyordur çinde üretilsede sonuçta korg kendine ürettiriyor.belkide fiyatının bu denli makul olmasının sebebide budur.

Birgün elbet bir klavye diğerini dövcek, bizde bu tartışmadan kurtulcaz hangisi daha kuvvetli diye :)

Bu arada bilgi olsun diye, 350 TL ye Behringer 1002FX mikser aldım.. 500tr ye mikrofan takabiliyorum artık.. Bu orga gelen artı.. mikserin diğer yaptıklarını saymıyorum bile :)

pa80 den tek eksiği kaldı, sample okuyamaması.. pa80 okusun, birde kartla disketle falan uğraşın..

Ben takıyorum SD kartımı PC ye, 20 sn sonra istediğim seti yüklüyorum orga.. setlerin içinden beğendiğim ritimleri seçip atmak ise sadece 2 dk mı alıyor tümüyle..

Ben teneke sesli pa500 den memnunum :) Çocukken zaten hep boş tenekelere vura vura ritim yapardım.. Belki ordan gelen bir alışkanlık işte :D

2 aletide kullanan biri olarak şole diyim sana pa500 daha yeni daha hızlı daha kibar iş bitirir ama ilk once sen pa500 iyce incele üstündeki seslere bak kii bu sesler aletle beraber sabit kalacak sesler başka ses yukleme şansin yok rtm perclerini incele onlarla yazılabilcek rtm leri kafanda canlandır cunku alet kapalı exra bişi ilave etme şansin yok sadece üstündekileri edit etme olanağın var... pa80 nide sanırım duymuşsundur sampleye acık bugun pa3x icin yapılan bir sampleyi bile pa80ne okutabilirsin ama alet 12-13 yıllık 80 ne gore arızalanma şansı yuskek ve daha yavaş ve eski teknoloji.....

Geçen hafta elime çok temiz pa 80 geçti, ekran ve pitçbend sıfır, 40 gb harddiskli, 16mb kartlı. Fiyatıda uygun olduğundan tereddüt etmeden aldım. Şeffaf yorumlarım, yılların yamaha kullanıcısı ve son 1 yıldır pa 800 kullanıcısı ve en son A2000+emo usb kullanmış biri olarak, söyleyeyim korg tan zevk aldığım alet bu oldu. Üstüne 50 tl verip özel hazırlanmış pa 800 kartıda doldurttum, gerçekten sesler ve ritimler mükemmel. Pa 500 güzel bir org fakat sample almaması ve en önemlisi, düğün çalanlar için güzel zurnası olmaması kaybettiriyor. Yoksa kimse sıfır pa500e 2100 tl vermek varken, 13 yıllık pa80 e 2200 ile 2400 tl arası para vermez. Vepa 500 ikinci eli 1900-2000 ken pa 80 in 1000 tl ye yada 1200 tly düşmesi gerekirdi. Demekki pa 80 bu fiyatı hakediyor. Herkesin bir bildiği var.

pa80 ilanlarındakı evden cıkmamiş program gormemiş ibaresinin % 90 doğru diyildir arkadaşlar pa80 nı aslan handa sıfır hale getiriyorlar boya şaplon işi bitiriyor anca tanıdık sifir almış sizin bildiğiniz 80ler denildiği gibidir.... dıkkat edin

Delüxe üyelik Yapın sizinde olsun.. (Sunucu Ödemeleri için katkınız olsun)

Son kaynaklar

İyiki Doğdunuz :)

Geri