- Web sitesi
- www.trakyamuzik.net
- Enst.
- YamaHa A 5000
göndermiş olduğunuz iletinin başlığı, sizin ilk izleniminiz açısından oldukça önemlidir. 50 ya da daha az miktarda karakterden oluşan bu başlıklar uzmanların, konuya olan ilgilerini sağlamak açısından oldukça önemlidir.
Bu hakkınızı "Lütfen bana yardım edin" gibisinden saçmalıklar ile harcamayın
("LÜTFEN YARDIM EDİN!!!!" gibi konu başlıkları refleks olarak görmezden gelinir).
Acınızın ne kadar büyük olduğunu anlatarak bizi etkilemeye çalışmayın.
Bunun yerine sorununuzu tanımlayan kısa bir açıklama yazın.
Konu başlıkları için kabul edilen ve teknik organizasyonlar tarafından sıklıkla kullanılan yöntem, "nesne - sapma" yöntemidir.
Örnek
Salak
İMDAT! Dizüstümün ekranı düzgün çalışmıyor!
Zeki
XFree86 4.1 fare imleci kötüleşti; Fooware MV1005 video yongaseti
Daha zekice
Fooware MV1005 video yongasetinde XFree86 4.1'de fare imleci - kötüleşti.
Web forumlarında bu durum biraz daha farklıdır. Çünkü mesajlar özel tartışma konularına göre gösterilir ve bu başlıkların dışında genellikle görünmezler. Soru sorarken cevap verilen konunun başlığı değiştirmek işe yaramaz.
Hatta bazı forumlar cevapların ayrı başlıkları olmasına izin bile vermez, izin verilse bile neredeyse kimse bu başlıkları okumaz.
Cevaplarken sorucağınız soruları sadece o konuyu izleyenler görebileceğinden sorunuzu sadece o insanlara sormak istemiyorsanız yeni bir konu başlatın.
Bu hakkınızı "Lütfen bana yardım edin" gibisinden saçmalıklar ile harcamayın
("LÜTFEN YARDIM EDİN!!!!" gibi konu başlıkları refleks olarak görmezden gelinir).
Acınızın ne kadar büyük olduğunu anlatarak bizi etkilemeye çalışmayın.
Bunun yerine sorununuzu tanımlayan kısa bir açıklama yazın.
Konu başlıkları için kabul edilen ve teknik organizasyonlar tarafından sıklıkla kullanılan yöntem, "nesne - sapma" yöntemidir.
Örnek
Salak
İMDAT! Dizüstümün ekranı düzgün çalışmıyor!
Zeki
XFree86 4.1 fare imleci kötüleşti; Fooware MV1005 video yongaseti
Daha zekice
Fooware MV1005 video yongasetinde XFree86 4.1'de fare imleci - kötüleşti.
Web forumlarında bu durum biraz daha farklıdır. Çünkü mesajlar özel tartışma konularına göre gösterilir ve bu başlıkların dışında genellikle görünmezler. Soru sorarken cevap verilen konunun başlığı değiştirmek işe yaramaz.
Hatta bazı forumlar cevapların ayrı başlıkları olmasına izin bile vermez, izin verilse bile neredeyse kimse bu başlıkları okumaz.
Cevaplarken sorucağınız soruları sadece o konuyu izleyenler görebileceğinden sorunuzu sadece o insanlara sormak istemiyorsanız yeni bir konu başlatın.
Moderatör tarafında düzenlendi: